آینده تلویزیونهای ماهواره ای در دست ماست. جنسهای تقلبی و رسانه های بنجل را چگونه بشناسیم؟
وبلاگ نوشته "ر. بازرگان": اخیراً تبلیغات در شبکه های ماهواره ای فارسی زبان از لحاظ کمیت افزون و از لحاظ کیفیت از قبل هم بدتر شده اند. در یک جا با ۹ دلار به شما خودروی نو میفروشند! در یک کانال پولتان را دو ساله دو برابر میکنند! و در کانال دیگر آلت جنسی تان را! همه اش هم "تضمینی" است.
قبلاً گزارش شد که این روزها بواسطه مشکلات عدیده مالی، متاسفانه تلویزیونهای با سابقه و مستقل فارسی زبان ماهواره ای در لوس آنجلس، برخی در آستانه ورشکستگی و تغییر نام بوده (مانند تپش) و برخی مانند امید ایران (مدیریت آقای رفیعی) و شبکه ایران (مدیریت آقای شب خیز) مجبور به افزایش حجم برنامه های تبلیغاتی شده اند. شبکه با سابقه و قدیمی جام جم در لس آنجلس با مدیریت آقای بی بیان نیز متاسفانه پس از سالها عملاً تعطیل شده و اکنون با سرمایه گذاری "گروه شبکه یک" (تلویزون سیاسی سلطنت طلب) به مدیریت آقای همایون، در آن گروه ادغام شده و به تلویزیون "فروش اجناس" تبدیل شده است.
متاسفانه این روند منجر به کاهش محتوای کیفی و استقلال عمل رسانه های مستقل ایرانی خارج از کشور میگردد اگرچه کماکان معدود برنامه های با محتوای خوب در این کانالها وجود دارند (مانند برنامه ای از مسعود اسداللهی در تلویزیون لایو Live Channel و یا برنامه های دکتر محمد ابوالفضلی در شبکه مرکزی). تلویزیونهای فرهنگی نظیر شبکه "اندیشه" نیز تحت فشارهای مالی مجبور به تغییر مدیریت و مشی شده و از این پس در کنار برنامه های فرهنگی بیشتر به نیازهای تفننی و سرگرمی جامعه ایرانیان خواهند پرداخت.
اما مقصر کیست؟ بسیاری دلایل زیر را موجب سقوط رسانه های ایرانی مستقل میدانند:
- شبکه های با بودجه زیاد حرفه ای و برنامه های سرگرم کننده (حتی مبتذل): نظیر "فارسی وان" که بازار ایران را از خود کرده اند.
- فلج شدن اقتصاد و بازار املاک دبی که حامی اصلی تبلیغاتی تلویزیونهای فارسی زبان لس آنجلسی بود
- قطع تبلیغات تجار داخل ایران (در پی فشار دولت) پس از نا آرامی های سال گذشته، در برخی رسانه های که سیاسی تر بوده و یا جنبش اعتراضی مردم را پوشش دادند
- کیفیت پایین برنامه ها و تصویر رسانه های مستقل ایرانی در لس آنجلس
- کیفیت پایین اجناس فروخته و یا تبلیغ شده در تلویزیونهای لس آنجلسی و لذا عدم حمایت مردم از این اجناس و تبلیغات
- کیفیت و توقع پایین بینندگان ایرانی و شعور کم رسانه ای آنها که بیشتر دنبال ابتذال هستند (فحش و اهانت و برهنگی و ..) و سرگرمی های رایگان بدون بار فرهنگی و بدون هزینه برای بیننده
- عدم علاقه تجار و شرکتهای ایرانی و غیر ایرانی به تبلیغ در رسانه های فارسی زبان
دلایل فوق کم و بیش هم با یکدیگر مرتبطند و هم با اوضاع بد تلویزیونهای ماهواره ای. داستان، داستان ساده ای است: داستان امکانات کم رسانه های مستقل و در عین حال بی اعتمادی مردم به "نیت" و "کیفیت" رسانه هایمان. بسیاری از مردم از رسانه دولتی ایران بواسطه محدودیتهای ایدئولوژیک و تک بعدی بودن وسانسور بریده اند (به جز برای تماشای سریالهای عاطفی و خانوادگی) و نیازهای اطلاعاتی خود را از رسانه های فارسی زبان "نیمه وابسته" به دولتهای غربی میگیرند که اطلاع رسانی را به صورت حرفه ای و نسبتاً دقیق، به روز شده و بدون فحاشی و شعار و دروغهای شاخدار! انجام میدهند (اگر غرضی هم دارند آشکار نیست). مردم سرگرمی "غرب زده" هم اگر بخواهند سراغ "فارسی وان" و "ام بی سی" میروند و یا مستقیماً سراغ تلویزیونهای آمریکایی و اروپایی و ترکیه ای.
جنبه دیگر بی اعتمادی در میان مردم و رسانه ها، جنبه تجاری آن میباشد. مردم به تاجران و جنسهای فروخته شده در تلویزیونهای ماهواره ای ایرانی زیاد اعتماد ندارند و در نقطه متقابل تاجران به تاثیر تبلیغ در رسانه های با بیننده ایرانی، و لذا تبلیغات تلویزیونی اعتقادی ندارند. این هم دور باطلی است که متاسفانه مدیران رسانه ها، به جای شکستن آن، با تبلیغ مکرر جنسها و خدمات "بنجل" به آن دامن هم میزنند.
به زودی تعداد بیشتری از کانالهای ماهواره ای ورشکست خواهند شد. اما کلید رفع مشکل و انتخاب کانالهایی که باقی می مانند، مانند همیشه در دست مردم است، از جمله در دست شما خواننده محترم ین گزارش. خیلی ساده است اما همت میخواهد. هر برنامه یا تبلیغات "بی غل و غشی" را در رسانه ای دیدید بلافاصله از آن حمایت کنید. اگر میتوانید از تبلیغ کننده بخرید و اگرنه آن رسانه را حمایت مالی کنید. اگر هم پول ندارید، با ایمیل و تلفن و تشکر حمایتشان (حمایتمان!) کنید. از آن مهمتر با تعریف از رسانه های خوب نزد دیگران، مبلغ آنها شوید. و بر عکس هر برنامه "بی کیفیت" و فرد دروغگو و جنس "بنجل" را که دیدید دیگر تماشا نکنید و به بقیه هم بگویید و هیچ حمایتی نکنید. تا ما ایرانیان مبلغ و حامی "خوبهای نسبی" نشویم، همگی به سمت "بنجلی" پیش خواهیم رفت.
اما تبلیغات و یا جنس و یا برنامه "بنجل" چیست؟ این قضاوتش با شماست، اما از دید این حقیر:
- تبلیغ سازمانهای جاسوسی و ارتشی خارجی!
- تبلیغ انواع قرصهای مبارزه با اعتیاد و چاقی و افستردگی، و تقویت کننده (علاقه و آلت) جنسی برای آقایان! هروقت که فقط یک تلفن موبایل برای تماس میدهند، نه وبسایتی، نه آدرسی و نه نام و نشانی! هروقت هم که گفتند با "مجوز رسمی فلان سازمان معتبر" آمریکا یا کانادا یا اروپا، اما آدرس وبسایت آن سازمان "معتبر" را نمیدهند و یا آدرس آن "مجوز" را، خلاصه اگر با چشم خود ندیدید، بدانید احتمالاً "دروغی" در کار است.
- تبلیغاتی که قول بهره های ۲۰ تا ۵۰ درصدی با تضمین "معتبر بانکی"، و یا سود صدها درصدی خرید و فروش سهام را میدهند آنهم در محیط غرب (اروپا و آمریکا) که نابغه ترین و ثروتمندترین افراد و شرکتهای دنیا در این کشورها اگر سالی ۵ تا ۱۰ درصد به ثروتشان اضافه کنند شاهکار کرده اند. در آمریکا متوسط بهره بانکی که اکثر سرمایه گذاران دریافت میکنند ۲ درصد است! و اوراق قرضه دراز مدت دولت آمریکا ۳ درصد بهره میدهند. اگر آن تبلیغات کننده و شرکت "بسیار معتبر" ایرانی که در تلویزیون تبلیغ میکند بخواهد میتواند (اگر اعتبارش آنقدر خوب است) براحتی وام با بهره ۵ درصدی بگیرد پس چرا به شما میخواهد ۳۰ درصد بهره تضمینی بدهد آنهم با ضمانت بانک معتبر؟؟ چرا از همان بانک وام نگرفته؟.
- تبلیغ قرصها و مکملهای "تضمینی" ترک اعتیاد و مبارزه با چاقی، در همین غرب قرص "تضمینی" برای مبارزه با چاقی و اعتیاد پیدا نمیشود.
- مشاور و روانشناسی که کارش دادن "اعتماد به نفس" است اما صورت و بدن خودش مملو از جراحی پلاستیک!
- مشاور روابط "سالم" خانوادگی و ازدواج که خود یا مجرد است و یا روابط "ناسالمی" دارد!
البته فروش و تبلیغ جنس "بنجل" اختصاص به رسانه های ایرانی ندارد. چندی پیش گلن بک، مفسر خبری پرطرفدار دست راستی (و نظامی گرا) شبکه خبری محافظه کار و دست راستی فاکس نیوز متعلق به آقای مرداک، که از مخالفان پروپا قرص اوباما نیز میباشد، متهم به فریب بینندگان و طرفداران برنامه خود در تبلیغات سکه های طلا شد که منجر به ضرر افراد زیادی شده است.
نوشته های مرتبط:
فقط در رسانه هاي ايراني: تبليغ قرص ضد فشار خون توسط فردي که از فشار خون فوت کرد
گزارش خبري: ادامه جنجال در بخش فارسي صداي آمريکا - اخراج دو مدير ديگر پس از جريان ادعاي آزار جنسی
هر روز تعداد بیشتری از آمریکایی ها از تلویزیون به اینترنت روی می آورند
بدون تعارف: ما را وابسته ميخواهيد يا مستقل؟ داستان آگهي وسوسه انگيز
فحش مثل نقل و نبات: ويدئوهاي فحاشي موافقان و مخالفان دولت ايران
عاشق گوگوشيد يا از او متنفر؟ معتاديد يا چاق يا شهوتران؟