بعد از پارازیت صدای آمریکا: عبور بی پروای سایر تلویزیونها از خطهای قرمز!
اگرچه ازدیاد بی رویه "کمیت" و تعداد تلویزیونهای ایرانی با کاهش "کیفیت" برنامه های آنها همراه بوده است اما چندین برنامه "خط شکن" که توانسته اند با بی پروایی از برخی خطوط قرمز و ممنوعه فرهنگی و اجتماعی عبور کنند مورد استقبال و تشویق بینندگانی قرار گرفته اند که از تعارفات و برنامه های لوس و تکراری و "خود سانسوری" خسته شده اند:
شاهین جامعی
- برنامه های شاهین جامعی در تلویزیون "تی آی" لس آنجلس: آقای جامعی که طنزپرداز و کمدین میباشد در برنامه های جدید خود در این تلویزیون، توانسته است مشکلات اجتماعی و رسانه ای ایرانی را با صداقت و در قالب طنز به نقد بکشد و از برخی "خطوط قرمز" بگذرد. برای مثال وی در برنامه نوروزی به بررسی صاحبان تلویزیونهای ماهواره ای پرداخت و در مورد "هاشمی زاده" مدیر شبکه "ام تی سی" (کانال تلویزیونی ملی) گفت وی "حتماً باید بستری شود!" و اشاره ای کنایه آمیز به شباهتهای او در "زندگی شخصی" به بنی صدر کرد! و یا در مورد شبکه سیاسی "کانال یک" آقای همایون گفت که "همه اش اقتصادی است و بس!" جامعی همچنین در برنامه "فیلتر" مسائل اجتماعی را به طنز میکشد. وی در قسمت نوروزی "فیلتر" مصاحبه فردی ظاهر الصلاح در صدا و سیمای ایران با بک خانم چادری با صورت پوشیده را به طنز کشید بدون اینکه بر خلاف برخی از برنامه های "اپوزیسیون" مستقیماً توهینی به اعتقادات مذهبی بکند. شاهین جامعی قبلاً با تلویزیونهای دیگر نیز همکاری داشته و فیلم کمدی نسبتاً موفق "۲ دره" (ویدئوی زیر) را در لس آنجلس تولید کرده بود و هم اکنون نیز مشغول تهیه سریالی به نام "لس آنجلسی ها" برای شبکه "تی آی" میباشد.
- شبکه "کانال یک" به مدیریت آقای همایون: برنامه ها و نظرات مربوط به "تاریخ و فرهنگ ایران" در این شبکه سیاسی اگرچه گاه نمایانگر تمایلات سلطنت طلبانه و قومی گرایانه ایرانی و ضد "عرب" میباشند اما در مجموع توانسته اند "خطوط قرمز" بحث و بررسی در باره نقش اسلام و اعراب در تاریخ ایران را عبور کنند و باب بحث و تبادل و اختلاف نظر "بدون عصبیت و سانسور" در این باره را باز کنند.
- شبکه ایران زمین: این شبکه که به زودی در مکانی جدید فعالیت خود را ادامه خواهد، در برنامه های "بی پرده" توسط مدیر شبکه آقای بیگدلی، خطوط قرمز زیادی را رد کرده و به افشاگری شخصیتها و تلویزیونهای ایرانی در لس آنجلس میپرازد. از جمله شخصیتهایی که بارها در این برنامه ها مورد بررسی قرار گرفته اند دکترها هلاکویی، مظاهری، وزیری تبار (برادر خانم آغداشلو)، و آقایان همایون (مدیر کانال یک)، امیرقاسمی (مدیر تی ای) و شب خیز (مدیر آی تی ان) و .. میباشند.
مهران عبدشاه و همسرش در آی پی ان
- شبکه "آی پی ان": مدیر این شبکه آقای عبدشاه (تصویر فوق) در برنامه "حکایتها و شکایتها" به افشاگری مستقیم و گاه مستند جریانهای پشت پرده جامعه ایرانیان خارج از کشور میپردازد. نمونه عبور از "خط قرمز" افشاگری مستند اخیر وی در باره کلاهبرداری میلیونی مشترک شرکت ایتالیایی سینولون و آقای شب خیز در تلویزیون "آی تی ان" بود.
- شَبکه امید ایران: مصاحبه های نوروزی یکی از مجریان این شبکه (آقای سپهروند) که به جای استودیو در منزل هنرمندان و یا در خیابانها انجام شد و سبک آن هم (برخلاف اکثر برنامه های تلویزیونهای ایرانی) بی تعارف، خودمانی، طنز آمیز و گاه بی رودربایستی بود که مورد توجه بینندگان قرار گرفت و از لحاظی سنت شکنی کرد. آقای سپهروند در ویدئوی زیر (مصاحبه کننده خوش خنده) دیده میشود.
- برنامه پرطرفدار "پارازیت" صدای آمریکا (بخش فارسی) توسط آقای کامبیز حسینی که اخبار جدی سیاسی و اجتماعی را با طنز سرگرم کننده بررسی میکند، بسیاری از قالبهای سنتی را شکست و خطوط قرمز را عبور کرد و شاید الگویی شد برای بسیاری از برنامه های فوق الذکر، اگرچه خود این برنامه تا حدی از سبکهای طنز تلویزیون آمریکایی "جان استوارت" و "دیوید لترمن" الهام گرفته بود. نمونه این برنامه را میتوانید در این لینک ببینید.
نوشته "ر. بازرگان" برای وبلاگ سرگرمی سایت کدوم دات کام
مرتبط:
تلویزیونهای ایرانی داخل و خارج بدجور به جان هم افتاده اند! که راست میگوید؟
© تمام حقوق برای سایت کدوم محفوظ است.