در لیست ۱۰ نفره با نفوذترین سیاستمداران دنیا یک ایرانی قرار دارد
گروه مطالعات و پژوهشهای سیاسی "یوراسیا" (Eurasia Group) اخیراً لیست ۱۰ نفر از با نفوذترین سیاستمداران دنیا را که در سال ۲۰۱۰ بیشترین اثر را بر مسیر سیاسی جهان خواهند گذاشت درج کرده است:
۱- ون جیاباو نخست وزیر چین: که باید با خطر بزرگ تورم در اقتصاد چین، روابط با آمریکا و مساله ایران، و اختلاف داخلی در چین بر سر مساله یارانه های دولتی دست و پنجه نرم کند و مسیر آینده اقتصادی سیاسی چین را ترسیم کند.
۲- باراک حسین اوباما رئیس جمهور آمریکا: که باید با طرح بیمه درمانی برای همه آمریکاییها (که فعلاً در مجلس متوقف شده)، رشد آمار بیکاری، درگیری آمریکا در عراق و افغانستان، و سایر مشکلات مهیبی که از زمان جورج بوش به ارث برده است، دست و پنجه نرم کرده و مسیر سیاسی - اقتصادی آمریکا را در این دهه ترسیم کند.
۳- ایچیرو اوزاوا از ژاپن که قدرتمند ترین فرد در حزب دمکرات ژاپن میباشد و در صورت پیروزی این حزب در انتخابات امسال میتواند با نفوذترین سیاستمدار در دولت ژاپن شود.
۴- دیوید کامرون از انگلستان که رهبر حزب محافظه کار بوده و در صورت پیروزی این حزب در انتخابات امسال، نخست وزیر خواهد شد و باید با مشکلات عظیم اقتصادی، رکود بازار مسکن، رکود اقتصادی، و بدنامی و تخلفات بانکهای انگلیس دست و پنجه نرم کند.
۵- لوییس لولا دی سیلوا رییس جمهور برزیل که در خروج این کشور از بحران اقتصادی نقش عمده ای داشت و در روابط خارجی هم با نزدیکی به دولت ایران موجب واکنش منفی بعضی کشورها گردید، امسال پس از اتمام دوره اش هنوز بر سیاستها و انتخابات آینده برزیل اثرگذار خواهد بود.
۶- اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجلس خبرگان در ایران که علیرغم سکوت نسبی پس از انتخابات و نا آرامی های امسال، کماکان از پرنفوذترین سیاستمداران ایران است که با اصلاح طلبان، سپاه پاسداران، تجار و رهبری ارتباط خود را حفظ کرده است و میتواند نقش موثری در میانجیگری و ایجاد آرامش و یا تشدید حرکت اعتراضی اصلاح طلبان و مردم و تضعیف رهبری داشته باشد.
۷- اشفق کیانی رییس ستاد ارتش پاکستان که بواسطه ضعف دولت پاکستان حرف اصلی را در سیاستهای امنیتی، خارجی و نظامی پاکستان و تصمیم در مقابله با طالبان و کمک به آمریکا در افغانستان و یا سیاستهای مقابله با ایران می زند.
۸- ولادیمیر پوتین که با وجود انتقال ظاهری قدرت به مدودف هنوز با نفوذترین و محبوبترین سیاستمدار روسیه است و میتواند نقش موثر یا مخربی بر سیاستهای لیبرال مدودف و سیاستهای اقتصادی و خارجی کشور (به خصوص در قبال ایران) داشته باشد.
۹- شیخ خلیفه بن زاید آل نحیان: اگرچه در گذشته ابوظبی در بین امارات متحده عربی قدرت دبی را نداشت اما شیخ خلیفه رهبر ابوظبی بواسطه کمک به دبی در طی بحران مالی و همچنین تصدی مقام ریاست جمهوری امارات متحده عربی، به قویترین شخصیت سیاسی امارات متحده تبدیل شده است. با توجه به روابط نزدیک خلیفه با آمریکا، روابط امارات متحده در سال گذشته با ایران به سردی گراییده و دیروز هم امارات حمایت خود را از تحریم علیه دولت ایران اعلام کرد (قبلاً هم در نوشتاری به فشار امارات بر نیروهای امنیتی ایرانی مقیم امارات اشاره شده بود).
۱۰- اولی رن، رییس جدید امور اقتصادی و پولی اتحادیه اروپا مشکلات عمده ای پیش رو دارد از جمله بحران اقتصادی در یونان و هماهنگی سیاسی و اقتصادی بین کشورهای اتحادیه اروپا در مبارزه با بحران اقتصادی در اروپا.
گزارش کامل در وبسایت گروه Eurasia