گزارش خبری: ادامه جنجال در بخش فارسی صدای آمریکا - اخراج دو مدیر دیگر پس از جریان ادعای آزار جنسی
بخش فارسی صدای آمریکا (VOA) که در سال ۲۰۰۶ در زمان جورج بوش افزایش بودجه زیادی داشت اکنون نزدیک ۲۰۰ نفر (دائم و قراردادی) را در استخدام دارد. اما دامنه نزاع و بحثها و اختلافات سیاسی ایرانیان خارج و داخل ایران به این سرویس خبری هم سرایت کرده و موجب چند دستگی در بین خبرنگاران و مدیران شده است. تاکنون تعداد زیادی از کارمندان و یا پیمانکارها اخراج شده و یا شبکه را ترک کرده اند. اگرچه اخراجی ها ادعا میکنند مدیریت صدای آمریکا مواضع حامیانه جمهوری اسلامی دارد، موضع مدیر تدوین علی سجادی اینست که این رادیو صدای سلطنت طلبها نیست و باید بیطرفی خبری را رعایت کند و اصلاح طلبان و یا سلطنت طلبها شبکه های خبری خود را دارند.
یکی از جنجالی ترین خبرهای چند ماه پیش، شکایت الهام ستاکی خبرنگار سابق و زیبا روی بخش فارسی صدای آمریکا (تصویر فوق) بود که همکار خود در صدای آمریکا را متهم کرد که میخواسته به زور با او رابطه جنسی داشته باشد و وقتی او از آن همکار به مدیریت شکایت کرده وی (ستاکی) اخراج شده است. وکیل او آقای "کلیمن" در رابطه با آزار جنسی خانم ستاکی تقاضای ۱۵۰ میلیون دلار غرامت کرده است و صدای آمریکا را همچنین به طرفداری از رژیم ایران متهم کرده است و معتقد است علت واقعی اخراج ستاکی نظرات تند وی علیه دولت ایران بوده است. لازم بذکر است که ستاکی در گذشته خبرنگار تلویزیون ماهواره ای سلطنت طلب ایرانی (NITV) بوده که دیدگاههای در راستای براندازی حکومت ایران دارد اما اهداف اعلام شده صدای آمریکا در پخش اخبار رعایت "بیطرفی" خبری بوده و براندازی حکومتی در دستور کار "خبری" آنها نیست.
ظاهراً حتی پیمانکارهای صدای آمریکا باید از فعالیت سیاسی پرهیز کنند. چند سال پیش (جولای ۲۰۰۷)، پس از اینکه ملودی نواب - صفوی خواننده گروه آبجیز که از پیمانکاران مترجم صدای آمریکا بود ترانه ای سیاسی را بر علیه حمله آمریکا به عراق به نام دمکراسی اجرا کرد (ویدئوی زیر)، با فشار راست گراها و جمهوریخواهان از این شبکه اخراج شد. اما ملودی هم اقامه دعوا کرده و قاضی موافقت کرد تا این پرونده بررسی شود زیرا دولت آمریکا بر اساس قانون اساسی حق ندارد بر شهروندان برای سانسور عقایدشان فشار آورد و ملودی در خارج از استودیو آزاد به ابراز عقایدش میباشد.
البته مشکل بسیاری از کارمندان اخراجی و ناراضی صدای آمریکا ابراز عقیده در خارج از استودیو نبوده بلکه آنها میخواهند که مدیریت صدای آمریکا با گستردگی و آب و تاب بیشتری اخبار مربوط به اپوزیسیون دولت ایران، به خصوص سلطمت طلبها را که خواهان براندازی کامل نظام ایران هستند پوشش دهد. ناراضیان از اینکه صدای آمریکا با حامیان جنبش "سبز" نظیر دکتر سازگارا و دکتر نوری زاده مصاحبه میکند ناراضی اند. از سوی دیگر دولت ایران نیز از مصاحبه صدای آمریکا با سران اصلاح طلب و حامیان جنبش "سبز" ناراضی بوده و صدای آمریکا را متهم به توطئه براندازی کرده و آن را در لیست سیاه خود قرار داده است.
دیروز هم اعلام شد که به دنبال اخراجهای گسترده کارمندان، و اعتراض بعضی سیاستمداران آمریکایی که مجریان ایرانی صدای آمریکا حرفه ای نمیباشند، الکس بلیدا، رئیس شبکه خبری فارسی صدای آمریکا و هیدا فولادوند، معاون اجرایی او روز سهشنبه گذشته با حکم رئیس کل صدای آمریکا از سمت خود برکنار شدند.
به هرحال، واقعیت هر چه که باشد، به نظر میرسد صدای آمریکا با مدیریت آمریکایی و سبک خبری "ملایم" خود نه میتواند رضایت بعضی از ایرانیان خارج از کشور را که متمایل به گزارشهای "تند" و "دو آتشه" و "براندازانه" میباشند جلب کند و نه رضایت دولت ایران را. در مورد اتهام و ادعای فشار رابطه جنسی بر خانم ستاکی هم باید منتظر محاکمه بود تا واقعیتها آشکار شود و معلوم شود آیا خانم ستاکی بیشتر به خاطر تمایلات "براندازادنه" خود اخراج شد یا تمایلات "شهوترانانه" دیگران؟!
وبلاگ ارسالی از شریعتی پرست