قدرت معجزه ای که ما و شما داریم و از آن کم استفاده میکنیم. چرا اهالی گاودانه مدیون شمایند!
شاید ما ایرانی ها کمتر به قدرت باورنکردنی خود واقف باشیم چرا که سالها در سیستمهای دولت محور و یا قبیله ای و گروهی زندگی کرده ایم و در میان مردمی که معمولاً آیه یاس میخوانند و "ننه من غریبم!" اما واقعیت عصر تکنولوژی رسانه ای اینست که تک تک ما قدرتی باورنکردنی پیدا کرده ایم که میتوانند ناجی و یا نابود کننده شرکتها، افراد و حتی دولتها باشند.
خیلی راحت است. مثلاً امروز در صفحه اول یاهو تیتر خبری بود در باره ۲۹ نفری است که در یک معدن در نیوزیلند به دام افتاده اند. واقعیتش اینست که اگر کسی از این حادثه اصلاً خبردار نمیشد همه معدنچی ها به حال خود رها شده و تا حال مرده بودند. اگر هم تعداد اندکی خبردار شده بودند، احتمالاً دولت و شرکت صاحب معدن انگیزه ای برای خرج میلیونها دلار برای نجات معدنچی ها نداشت. اما حال که یک شیر پاک خورده (و یا یک ربات خبری مانند آنچه در کدوم طراحی شده) در یاهو این خبر را به صفحه اول آورده، اگر تک تک ما و یا حداقل صد هزار نفر از ما روی این تیتر خبری کلیک کنیم، این خبر در اینترنت "داغ" میشود و وقتی خبری داغ شد توسط دهها خبرگزاری دیگر تکرار میشود. حال اگر علاوه بر کلیک کردن، هر کدام از ما خبر را به ۵ نفر دیگر بفرستیم و آنها هم احساس مسئولیت کنن، تا فردا میلیونها نفر از این خبر مطلع میشوند. این به آن معناست که دولت و شرکت نیوزیلندی دیگر به هیچ وجه نمیتوانند این خبر را زیر سبیلی در کنند و دیگر به قول آمریکایی ها "گربه از کیسه در میرود" (The Cat is out of the bag) و جلوی خبر را نمیشود گرفت. آن وقت دولت و شرکت ذی نفع تمام سعی خود را خواهند کرد تا معدنچیان را نجات دهند، از روی رودربایستی، ترس از آبروریزی و شکست در انتخابات و در دادگاهها، تظاهرات مردمی و ... یعنی شاید با یک احساس مسئولیت یک ثانیه ای من و شما و با کلیک روی یک خبر، جان ۲۹ نفر در آن سوی دنیا نجات داده می شود! یعنی من و شما مجبور نیستیم میلیاردر باشیم یا صاحب قدرت و پول، تا جان کسی را نجات دهیم.
این در همه نوغ اخبار و رسانه ها صدق میکند. اگر یک رسانه ایرانی شروع کرد به دروغ گویی و یا فروش محصولات تقلبی و فریبکاری، بزرگترین لطمه به آنها نخریدن و عدم حمایت و افشاگری آنها نزد دیگران است. و یا اگر فردی (چه در ایران یا چین یا آمریکا) به ناحق در زندان است و صدایش به هیچ جا نمیرسد و یا مظلوم واقع شده است، اگر خبری مربوط به او دیدید، فقط رویش کلیک کنید و اگر خواستید واقعاً کمک کنید برای دو ۳ نفر هم بفرستید. این ۱ دقیقه وقت شما میتواند معجزه بیافریند. اگر خواستید بیشتر کمک کنید و واقعاً تمرین دمکراسی کنید و قدرت بی نظیر خود را آزمایش، کافی است تبلیغ رسانه ها، افراد، هنرمندان، دولتها، مسئولین و تجار خوب را برای بقیه بفرستید. باور کنید معجزه میشود و به مراتب از نفرین و گلایه و فحش و حتی راهپیمایی موثرتر خواهد بود. در سایت کدوم در دو سال گذشته با پخش اخبار مربوط به ایران و ایرانیان متوجه شده ایم که قدرت ما و شما هواداران ما باورنکردنی است. یک نمونه اش ۶ ماه پیش بود که اعلام کردیم "یک ایرانی در فینال مسابقه بزرگ ویدئویی یوتیوب برای قهرمانی به رای ایرانیان نیاز دارد." اگر به یوتیوب بروید میبینید که بیشتر از ۷۰۰ نفر از سایت ما روی این ویدئو کلیک کردند و بسیاری به آن رای مثبت دادند. خوشبختانه سازنده این ویدئو با کمک شما دوستان از بین صدها شرکت کننده غیر ایرانی جزو برندگان نهایی مسابقه شد.
نمونه دیگر همت گروهی ما و شما، داغ کردن خبر "اهالی بی انگشت روستایی در کهکیلویه و بویراحمد: کمبود امکانات و بی خیالی استانداری" در این لینک بود. وقتی این خبر "داغ" شد دیگر خیلی ها فهمیدند که اهالی روستای گاودانه کهکیلویه و بویر احمد برای عبور از رودخانه مارون مجبور به استفاده از وسیله ای نا امن به نام "گرگر" (مانند قرقره) هستند که بسیاری از ساکنان به هنگام استفاده از این وسیله انگشتان خود را از دست داده اند. این بار هم اینترنت و همت شما و ما به داد این روستاییان مظلوم رسید و امروز وزیر کشاورزی دستور احداث پل برای روستاییان گاودانه را صادر کرد.
نمونه دیگر بارز قدرت اینترنت در انتخابات آمریکا دیده شد. آقای الن سناتور آمریکایی جمهوریخواه راستگرا از ایالت ویرجینیا در یکی از مسافرتهای انتخاباتی اش در سال ۲۰۰۶ با سوالات مشکل و خوب یک پسر هندی الاصل آمریکایی مواجه شد و بجای جواب قانع کننده به جمعیت گفت "در بین ما یک میمون نما Macaca هم آمده." این توهین توسط دوربین حضار ثبت شد و جزو پربیننده ترین ویدئوهای اینترنتی شد و موجب موج گسترده ای از اعتراضات گردید. علیرغم عذرخواهی سناتور و اینکه وی از بیشترین حمایت مالی و سیاسی راستگرایان نظامیگرا بهره مند بود رقیب نسبتاً گمنام وی الن پرنفوذ و قدرت را در انتخابات شکست داد که ضربه بزرگی به راستگرایان و نژادپرستان بود. لازم بذکر است که اصطلاح Macaca از آن پس به معنای افتضاح بار آوردن در جلوی دوربینها رایج شد.
به صراحت میتوان گفت که دهها رویداد و خبر مهم دیگر را که ما و سایر رسانه ها منعکس میکنیم، همراه با حمایت و "کلیک" شما دوستان و یا حضورتان در این رویدادها (از کنسرت گرفته تا سخنرانی و جشن و راهپیمایی) معجزه آفریده است. حتی موسسات و برنامه گزارهای بزرگ از قدرت سایتهای مستقلی نظیر کدوم، و هواداران آن متحیر شده اند. امیدواریم که اگر هنرمند و رسانه و محصول خوبی در سایت ما دیدید هرجور توانستید (حتی فقط با کلیک کردن روی اخبار مربوط به آنها) آنها را حمایت کنید. اگر هم انتقادی به کنسرتها و هنرمندان و سیاسیون دارید، باز هم در قسمت نظرها منعکس کنید. قدرت شما باورنکردنی است ولی شما شاید از آن خبر نداشته باشید.
در گذشته در مکانهای مذهبی نظیر مساجد ایران در لابلای کتب مقدس نوشته هایی میدیدیم که اگر شما فلان نامه یا دعای خیر را برای ۱۰ نفر دیگر بفرستید تا ۷ روز دیگر خوشبخت میشوید و الا نفرین و بدبخت! آن زمان اینترنت و تلویزیون ماهواره ای و آیفون نبود اما نویسندگان آن نامه های زنجیره ای اثر زنجیره ای اتحاد یک سری انسانهای از هم گسسته ولی متحد در "نیت خیر" را درک کرده بودند.
التماس دعای ما برای شما اینست که از قدرت خارق العاده اتحاد اینترنتی خود استفاده کنید و روی خبرهاو یا تبلیغات مورد پسند در سایت ما و سایر سایتها کلیک کرده و برای دیگران هم بفرستید! تا بتوانید با کمک هم و با کمترین خرج و با دست خالی اثر منفی قلدرها، متقلبان، دروغ گویان و کینه ورزان را خنثی کنید و جامعه ی بهتر برای خود و آیندگان بسازید.
نوشتار مرتبط: قدرتمند ترین فرد سال: "شما"!