ادامه اخبار و شایعات در باره پشت پرده بی بی سی و صدای آمریکا
در ماههای اخیر علاوه بر حملات رایج مقامات ایران علیه بخشهای فارسی بی بی سی و صدای آمریکا، اخبار یا شایعاتی نیز در باره پشت پرده این رسانه ها منتشر شده است. برای مثال اخیراً خبر تهدید و اخراج کوروش صحتی، احمد باطبی ، جمشید چالنگی و رودی بختیار از بخش فارسی صدای آمریکا مطرح شده است. داستانهای روابط عاشقانه یا جنسی مجریان و مدیران در بی بی سی فارسی و در صدای آمریکا نیز ماههاست که در وبلاگها و منابع داخل ایران مطرح شده اند. برای مثال شایعه ای از سوی منابع داخل ایران در مورد یکی از مجریان زن بی بی سی فارسی که ظاهراً برادر زاده آیت الله قدوسی میباشد.
یکی از جنجالی ترین خبرهای سال پیش نیز شکایت الهام ستاکی خبرنگار سابق و زیبا روی بخش فارسی صدای آمریکا (تصویر زیر) بود که همکار خود در صدای آمریکا را متهم کرد که میخواسته به زور با او رابطه جنسی داشته باشد و وقتی او از آن همکار به مدیریت شکایت کرده وی (ستاکی) اخراج شده است. وکیل ستاکی آقای "کلیمن" در رابطه با آزار جنسی خانم ستاکی تقاضای ۱۵۰ میلیون دلار غرامت کرده است. خانم ستاکی در حال حاضر در شبکه تلویزونی اندیشه در لس آنجلس مجری خبر میباشد.
همچنین در سال ۲۰۰۷ پس از اینکه ملودی نواب - صفوی (خواننده گروه آبجیز که از پیمانکاران مترجم صدای آمریکا بود) ترانه ای سیاسی را به کمک همسرش سامان اربابی بر علیه حمله آمریکا به عراق به نام "دمکراسی" اجرا کرد، با فشار راست گراها و جمهوریخواهان از بخش فارسی صدای آمریکا اخراج شد. اما ملودی هم اقامه دعوا کرده و قاضی موافقت کرد تا این پرونده بررسی شود زیرا دولت آمریکا بر اساس قانون اساسی حق ندارد بر شهروندان برای سانسور عقایدشان فشار آورد و ملودی در خارج از استودیو آزاد به ابراز عقایدش میباشد.
اخیراً اخبار یا شایعاتی نیز در باره جدایی ملودی صفوی از همسرش سامان اربابی (مجری برنامه پارازیت صدای آمریکا) در پی رابطه عاشقانه اربابی با خانمی به نام یوسچا (آزاده) از آلمان و شراکت تجاری آنها (تصویر فوق) منتشر شده است. خبر یا شایعه دیگری نیز در باره استخدام آرش سبحانی (ازگروه کیوسک) در صدای آمریکا همزمان با جدایی او از نامزد سابق خود لونا شاد (مجری سابق برنامه شباهنگ صدای آمریکا) منتشر شده است.
بسیاری از مردم اخبار و شایعات در باره بخشهای فارسی بی بی سی و صدای امریکا و کارمندان آنها را ساختگی و جنگ تبلیغاتی توسط سیستمهای اطلاعاتی ایران میدانند. از سوی دیگر منتقدین بی بی سی و صدای آمریکا، تغییرهای مکرر در مدیریت، خط مشی، و اعضا این رسانه ها، و همچنین عدم پاسخ گویی این رسانه ها به اخبار پشت پرده و شایعات (نظیر آنچه در فوق آمد) را نشانه ضعف مدیریتی آنها و عدم شفافیت کارکردشان میدانند. باید دید آیا انتصاب مدیر جدید بخش فارسی صدای آمریکا (رامین عسگرد، دیپلمات سابق آمریکا در دبی) و یا افزایش محبوبیت برنامه هایی مانند "پارازیت" آغازگر روند جدیدی خواهند بود یا نه.
وبلاگ ارسالی از شریعتی پرست
مرتبط:
ادامه جنجال در بخش فارسی صدای آمریکا - اخراج دو مدیر دیگر پس از جریان ادعای آزار جنسی