روزی روزگاری: داستان زیباترین بلوند هالیوود که نزدیک بود "ملکه ایران" شود
در ژوئن سال ۱۹۹۹، مؤسسه فیلم امریکا در رتبه بندی خود گریس کلی Grace Kelly را در صدر لیست ستاره های زن سینمای امریکا قرار داد. او در سال ۱۹۹۳، اولین هنرپیشه زن امریکایی شد که عکسش روی تمبر پستی چاپ گردید. اما بسیاری نمی دانند که وی شانس "ملکه ایران" شدن را هم داشت. شانسی که او از دست داد ولی شاه ایران هم شانس آورد که این وصلت انجام نشد (علت را در انتهای دستان بخوانید).
گریس کلی در سال ۱۹۲۹ در خانواده ای ثروتمند در فیلادلفیا بدنیا آمد. او پس از گرفتن پذیرش از آکادمی آمریکایی هنرهای دراماتیک در نیویورک، به منتهن رفت و در آنجا مشغول تحصیل گردید و بعنوان مدل مشغول به کار شد. وی سپس به کالیفرنیا نقل مکان کرد و نقش های تلویزیونی موفقی را بازی کرد و خیلی زود پیشنهادهایی از هالیوود دریافت نمود. او همچنین ثابت کرد که وی همان بازیگر بلوند زیبا و ایده آلی که آلفرد هیچکاک در جستجوی آن بود می باشد و در فیلمهای این کارگردان به ایفای نقش پرداخت. وی جایزه اُسکار بهترین بازیگر زن را در سال ۱۹۵۵ دریافت نمود.
کِلی روابط عاشقانه ای با مردانی داشت که از لحاظ سنی خیلی از وی بزرگتر و دارای مقامهای مهمی بودند از جمله گری کوپر، کلارک گیبل، بینگ کروبسی و محمدرضا پهلوی، شاه ایران. داستانی که در ادامه آمده درباره گریس و شاه می باشد که از کتاب "True Grace: The Life and Times of an American Princess" نوشته Wendy Leigh استخراج شده است:
کِلی و شاه ایران در اواخر سال ۱۹۴۹، زمانی که شاه سی ساله ایران برای بازدیدی رسمی به امریکا آمده بود، در هتل والدورف-آستوریا با هم آشنا شدند. آنها حداقل شش بار همدیگر را بصورت خصوصی ملاقات کردند، که احتمالا" قبل از و یا همزمان با ازدواج شاه با ثریا بوده است. علی رغم اینکه شاه از سال ۱۹۴۱ رهبر ایران بود، به هیچ وجه قصد نداشت داشتن رابطه با معشوقه امریکایی جدید خود را پنهان کند. بالعکس او گریس را دعوت کرد تا برای تماشای اُپرایی با شکوه همراه او باشد.
شاه که شیفته و مسحور گریس شده بود، علاقه اش را به او بگونه ای که بلد بود یعنی با اهدا سه قطعه جواهر زیبا و گرانبهای Van Cleef & Arpels شامل: یک قفس طلا که داخلش یک قطعه الماس و یک پرنده ساخته شده از یاقوت کبود بود، یک جعبه طلا که داخلش یک ست با ۳۲ عدد الماس بود، و یک دستبند طلا از مروارید و الماس، ابراز کرد.
اما گریس احتمالا" تصمیم داشت جواهرآلات را برگرداند، ولی در نهایت دچار تردید شد و آنها را نگهداشت. با اینحال او سریعا" پیشنهاد ازدواج شاه را که می توانست وی را به ملکه ایران تبدیل کند رد کرد.
قلب و ذهن کِلی درگیر حرفه بازیگری بود، و او آنقدرعاقل بود که بفهمد اگر پیشنهاد شاه را قبول کند باید بازیگری را کنار بگذارد و مجبور می شود به دین اسلام بگرود (اگرچه به او تضمین داده شده بود که میتواند در خفا آداب دین کاتولیک را بجا آورد). او پیشنهاد ازدواج شاه را قبول نکرد.
گریس در سال ۱۹۵۶ با شاهزاده راینیر Prince Rainier از کشور کوچک (۲ کیلومتر مربع مساحت!) موناکو (مرکز قمار و تفریح ثروتمندان) ازدواج کرد. بعد از عروسی، شاهزاده راینیر نمایش فیلم های کلی را ممنوع کرد ، و این دقیقا" همان کاری بود که کلی می ترسید شاه ایران انجام دهد. اگرچه شاهزاده راینیر به روابط عاشقانه قدیمی همسرش با شاه ایران حسادت می ورزید، اما بر این حسادت غلبه کرد و دعوت شاه ایران از او و همسرش برای شرکت در جشنهای ۲۵۰۰ ساله خاندان پهلوی که در سال ۱۹۷۱ میلادی برگزار شد را پذیرفت.
پس از آن، با وجود گذشت دو دهه از روابط عاشقانه کوتاه آنها و با اینکه خشونت رژیم شاه بر همگان آشکار بود، گریس به شدت از شاه دفاع می کرد. ریچارد بورتون در خاطراتش می گوید هنگامیکه در سال ۱۹۷۱، با گریس، راینیر، و الیزابت تایلور در مسیر رفتن به مهمانی روسزچیلد، که در املاک Ferrieres آنان برگزار میشد، همراه بودم، "گریس و الیزابت که در صندلی عقب نشسته بودند تمام مدت با همدیگر صحبت می کردند و من هم جلو پهلوی راننده نشسته بودم ... هر کس آزادانه حرف خود را می زد. گریس ریز جزئیات مهمانی مشهور و بد نام شاه را توصیف می کرد. اگرچه هیچکدام از ما حرفی در مخالفت با آنچه وی می گفت نزدیم ولی گریس از این زیاده روی ها بصورت افراط گونه ای دفاع می کرد. به گفته او معنی این نوع برخورد وی، نوعی ادای احترام به مردم ایران و نوعی تبلیغ شخصی برای مملک داری عالی شاه بود که بی سوادان را باسواد کرد و بهداشت و فرهنگ را برای مردم به ارمغان آورد. او شاه را بعنوان مردی فوق العاده توصیف کرد و یکبار هم او را مردی بزرگ نامید که البته زیاده از حد غلو کرد. او گفت که اینکار چقدر زشت است که رسانه های غربی با وقاحت و بدبینی درباره اتفاقات در جریان وقوع می نویسند، و گفت که میداند همه آنها قبل از اینکه چیزی واقعا" اتفاق بیفتد شروع به نوشتن مطالبی درباره آن می کنند."
در سال ۱۹۸۲، ملکه گریس زمانیکه با دخترش در حال مسافرت بود کنترل خودرو را از دست داد و به مدت ۲۴ ساعت به کُما رفت و در سن ۵۳ سالگی درگذشت. بعدا" مشخص شد علی رغم اینکه ملکه ظاهرا" در سلامت کامل بوده، سکته کرده و همین باعث وقوع این حادثه گردیده است. البته مرگ ناگهانی وی سبب شد تئوری های توطئه بعنوان دلیل این تصادف مطرح شود.
کلی که بعنوان زنی باوقار و آراسته شناخته شده بود، در خفا "فرشته پاکی" نبود و و به شوهرش بارها خیانت کرد و شاید از این لحاظ شاه ایران شانس آورد که با او ازدواج نکرد. گفته می شود که خیانت های گریس پس از ازدواج واکنشی به روابط خارج از ازدواج شوهرش (شاهزاده کشور موناکو) با زنان دیگر بوده است. گریس یکبار به آرایشگر خود درد دل کرده و گفته بود "من می دانم شوهرم با زنان دیگر رابطه دارد. این خیلی برای من ناراحت کننده است و مرا خیلی غصه دار می کند."
برای مثال رابطه ملکه گریس با فرانک سیناترا خواننده معروف سالها ادامه داشت و بر اساس آنچه در کتاب آمده محل عشق بازی آنها ویلایی فرانسوی در Cap Ferrat بود. همچنین ادعا شده در لیست عاشقان نامشروع او تونی کورتی (هنرپیشه)، سیدنی وود (تنیس باز ماهر امریکایی)، و ریچارد بوچلی (موسیقی دان) هستند. آلفرد هیچکاک، کارگردان مشور هالیوود، یکبار به برایان ماور، فیلمنامه نویس، گفت: "گریس ترتیب همه را ... است" (به انگلیسی She f*cked everyone یعنی با همه خوابیده است!).
مرتبط با سینما:
- "بدون تعارف" با ماکس امینی: چهره موفق ایرانیآمریکایی دنیای کمدی
- آرایشگر ایرانی شامپو "بیضه گاو" را به ستارههای هالیوود معرفی کرد!
- آیا جرج کلونی به ایران سفر کرده است؟
- شایعات مربوط به ازدواج برد پیت و انجلینا جولی، از اسبهای کوتوله تا فیل و فواره آب
- موضوع اولین فیلم جان استوارت: زندگی، عشق و زندان یک ایرانی
- شغل دوم هنرپیشهها چیست؟ از نیوشا ضیغمی تا بهرام رادان
- شهره آغداشلو: دوست قدیمی بن افلک ایرانی بود (ویدئو)
- پشت پرده سینمای ایران: از دید دوربین یک آمریکایی (ویدئو)
- تشکر افلک از "دوستان ایرانی که درشرایطی هولناک به سر میبرند" و سایر ویدئوهای جالب مراسم اسکار
- استقبال جهانی از فیلم چندش آور "لرزاننده چربی" ساخته محمد شیروانی
- نشاط، گلشیفته، کیارستمی و پناهی در جشنواره های معتبر بین المللی
- ویدئوی سخنان آسانژ در باره ارتباط فیلم ویکیلیکس با ایران
- تصاویر خصوصی هنرپیشه ایرانیالاصل سریال انگلیسی
- فیلمها و داور ایرانی (فاطمه معتمد آریا) در جشنواره امسال فیلم روتردام
- خشم شیخ شارجه از فیلم کارگردان ایرانی آمریکایی
مرتبط با پهلوی:
- افشاگری دوست خانوادگی و دستیار خانواده پهلوی (ویدئو)
- لس آنجلس، واشنگتن، تورنتو، لندن: خطکشی جدید تلویزیونهای فارسی زبان
- پیوستن رسانه های لس آنجلس به شورای ملی رضا پهلوی
- مستند جنجالی واپسین روزهای زندگی محمدرضا شاه پهلوی و انتقادات به آن (ویدئو)
- تعقیب قانونی رهبر ایران توسط رضا پهلوی: مصاحبه با یورونیوز
- گفتگوی مسیح علی نژاد با رضا پهلوی
- (ویدئو) شکایت رضا پهلوی از رهبر ایران به اتهام نقض حقوق بشر
- مصاحبه خودمانی شاه و ملکه سابق ایران با خبرنگار انگلیسی 51 سال پیش
- فیلم مسافرتها و ازدواج محمدرضا شاه پهلوی
- فیلمی از ثریا ملکه افسرده و همسر دوم آخرین شاه ایران
- ملکه سابق ایران فرح دیبا کجاست؟
- مصاحبه رضا پهلوی در برنامه پارازیت
- ثروت زیاد خوشبختی نمی آورد: بازهم فرزند میلیاردر کلاهبردار آمریکایی خودکشی کرد!
- خودزنی و خودسوزی: از شاهزاده ایرانی (علیرضا پهلوی) تا جوان فقیر تونسی
مرتبط با ثروت:
- ۱۰ سال زندانی برای جان فرحی: تامل جامعه یهودیان ایرانی لس آنجلس
- آرایشگر ایرانی شامپو "بیضه گاو" را به ستارههای هالیوود معرفی کرد!
- افشاگری دوست خانوادگی و دستیار خانواده پهلوی (ویدئو)
- زوج ایرانی برنده جایزه ۳۳ میلیون دلاری لاتاری ایالت کالیفرنیا
- دندانپزشک ایرانی خانه آنا نیکول را خرید: داستان بدبختیهای بی پایان نماد سکس و زیبایی آمریکا
- فقیرترین و بی ادعاترین رئیس جمهور مردمی جهان: چریک باغبان
- قشر بی خیال تورم و قیمت دلار: ماساژ میلیاردرها در تهران (آلبوم عکس)
- مصاحبه با رفتگر بجنوردی یک میلیاردی
- گزارش فرانسپرس از ثروتمندان ایرانی و خودروهای ۳۶۰ هزار دلاری
- شاهکارهای ویتنی هیوستون، ملکه موسیقی پاپ آمریکا
- فیلم مسافرتها و ازدواج محمدرضا شاه پهلوی
- فیلمی از ثریا ملکه افسرده و همسر دوم آخرین شاه ایران
- درس عبرتی از داستان زندگی دو میلیاردر لبنانی
- ناصرالدین شاه و 85 زن او
- همسر ایرانی - الاصل نماینده رسواشده مجلس آمریکا؟
» این خلاصه فارسی نسخه کوتاه شده ایست از نوشتار کامل به زبان انگلیسی. در صورت تمایل به دریافت ترجمه کامل با ما تماس بگیرید.