منصور بهرامی: مخترع تنیس آکروباتیک! از محبوبترین تنیسورهای دنیا
منصور بهرامی تنیسور ۵۴ ساله حرفهای ایرانیالاصل (متولد اراک) مقیم کشور فرانسه و از محبوبترین، شوخ ترین و "سرگرم کننده" ترین تنیسورهای دنیا میباشد. وی از ۶ سالگی با توپ تنیس آشنا گردید زیرا پدرش باغبان استادیوم ورشی امجدیه بود. وی هیچگاه مربی نداشت ولی چون به زمین تنیس امجدیه راهش نمیداند و پدرش هم باغبانی بیش نبود، مصمم شد علیرغم نبودن امکانات، با جارو و ماهی تابه حرکات تنیس را تمرین کند که این امر بعدها به وی کمک کرد تا حرکات آکروباتیک را در تنیس انجام دهد. تمرینات جدی خود را در زمینه تنیس از سن ۱۳ سالگی شروع کرد و در سن ۱۵ سالگی قهرمان جوانان ایران و به همراه محرم خدائی قهرمان دو نفره آسیا در رده جوانان گردید و در سن ۱۶ سالگی به عضویت تیم ملی بزرگسالان در آمد. درخشش وی او را به امید جهانی برای تنیس ایران تبدیل کرده بود اما با انقلاب سال ۱۳۵۷ بسیاری از فعالیتهای ورزشی از جمله تنیس حرفه ای تعطیل شدند (ویدئوی زیر از زبان خود وی).
بهرامی پس از انقلاب در سال ۱۳۵۹ در مسابقات جام انقلاب شرکت نمود و برنده مسابقه گردید و با جایزه آن که یک بلیط رفت و برگشت به فرانسه بود به فرانسه رفت تا تقاضای پناهندگی نماید. در شهر پاریس مقادیری از سرمایه خود را در قمار باخت ولی با کمک دوستان به تمرین تنیس ادامه داد و با مشقتهای فراوان و پشتکار و اراده باورنکردنی توانست خود را بین تنیس بازان فرانسوی مطرح نماید و با موفقیت حتی به فینال دونفره "فرنچ اوپن" سال ۱۹۸۹ برسد و در انفرادی نیز با چندین پیروزی در مسابقات بین المللی تا رتبه ۱۹۲ دنیا برسد و برای فرانسه افتخار بیافریند اگرچه نام ایران را نیز در دنیا مطرح میکرد.
بسیاری از موفقیتهای آینده وی در گروه تنیس بالای ۳۵ سال بود. وی با اینکه بازی تنیس نیاز به تمرکز فوق العاده دارد ولی همزمان با تمرکز و بازی حرفه ای و خوب، به حرکات آکروباتیک، شوخیگری و سرگرم کردن تماشاچیان علاقه زیادی داشت.
برای مثال حرکات "زیر پایی"، برگشت توپ، سرو مصنوعی (ویدئوی بالا)، سرو همراه ۶ توپ و .. وی معروف میباشند (ویدئوی زیر).
"نمایشگری" بهرامی موجب معروفیت و محبوبیت وی و گاه نیز موجب شکست وی در بازی ها میشد اگرچه وی همواره بازی عالی از خود ارائه میداد. این شیوه "نمایشی"، در حالیکه تماشاگران و بازیگران تنیس معمولاً افراد جدی میباشند موجب گرم شدن بازار "تنیس نمایشی" و کار بهرامی گردید. وی به مرور به یکی از مشهورترین و "سرگرم کننده" ترین تنیسورهای دنیا تبدیل گردید و اکنون ۴۰ هفته در سال در اکثر نقاط دنیا تنیس "نمایشی" بازی میکند از جمله بازی دو نفره سالانه در سالن بزرگ "رویال آلبرت هال" لندن (ویدئوی زیر).
وی دو باز نیز برای اجرای تنیس نمایشی در مجموعه انقلاب به ایران آمد اما مشکلات زیادی برای وی ایجاد شد و دیگر به ایران نیامد اگرچه بر خلاف آندره آغاسی، بهرامی ایرانی - الاصل بودن خود را پنهان نمیکند و به آن افتخار هم میکند و گاه نیز با شنیدن نام ایران اشک در چشمانش جمع میشود و آه میکشد. وی با مشهورترین تنیسورهای دنیا مانند اسطوره های قدیمی مکنرو، بیورگ، کانرز، لاکونت و ... دوست میباشد و بازی کرده است، و داستان زندگی خود را در کتاب (Le Court Des Miracles) نوشته است که این کتاب به انگلیسی نیز ترجمه شده است.
بهرامی با خانم فردریک فرانسوی ازدواج کرده (تصویر زیر) و دو فرزند دارند.
گزارش مرتبط:
منصور بهرامی: تنیسور آکروبات باز!