تلویزیونهای ایرانی داخل و خارج بدجور به جان هم افتاده اند! که راست میگوید؟
نوشته "ر. بازرگان" برای وبلاگ سرگرمی سایت کدوم دات کام :
به آمار رکوردهای ایران در جهان (در این لینک) باید یک رکورد جدید اضافه کرد و آن "سرانه" (به نسبت جمعیت) تعداد شبکه تلویزیونی و رادیویی ایرانیان (در داخل و خارج) میباشد که گفته میشود نزدیک ۱۴۰ میباشد (برای ۷۰ میلیون ایرانی در دنیا)! متاسفانه اکثر شبکه های ایرانی دولتی و غیر دولتی به نوعی ضررده میباشند و اخیراً نیز برخی از این شبکه ها بدجور به جان هم افتاده اند. بسیاری از این شبکه ها ادعا میکنند از دل مردم ایران صحبت میکنند و بیشترین بیننده را نیز دارند. نمونه بحثهای برخی از این شبکه ها برای آنهایی که شبکه ها را نمیبینند در زیر آمده است. پیدا کردن حقایق با خود شما:
شبکه "تلویزیون ایران"
آقای حمید شب خیز از پیشکوستان تلویزیونی ایرانی در لس آنجلس میباشد که به خوش رویی و "عشقی بودن" معروف است. سیاست تجاری وی تولید برنامه های "خودمانی" و عوام پسند با امکانات کم و مجریان زن زیبا و یا جوان کم تجربه میباشد. این برنامه های کم خرج ولی "خودمانی" نظیر "لبخوانی" ترانه ها، جوک، شوخی، متلک (ویدئوی زیر) و ... مورد توجه خانمهای خانه دار ایرانی و افراد غیر شاغل، مسن و .. قرار گرفت تا جایی که بواسطه محبوبیت و تبلیغات تجاری از دبی، این تلویزیون دو شبکه دیگر اضافه کرده و در دبی و مالزی هم دفتر باز کرد. اما با سقوط اقتصادی دبی و شروع برنامه های سرگرم کننده "فارسی وان" و سریالهای محبوب تلویزیون جمهوری اسلامی ایران و سرخوردگی برخی از مردم از محصولات تبلیغاتی در تلویزیون آقای شب خیز، و خستگی مفرط و بیماری آقای شب خیز، و خروج برخی از مجریان اصلی برنامه های وی، به مرور "تلویزیون ایران" از محبوبیتش و حجم تبلیغاتش کم شد و در ماه گذشته یکی از ۳ شبکه خود را تعطیل کرد. گفتنی است که علیرغم مشکلات این شبکه از پولسازترین و با سابقه ترین و شادترین تلویزیونهای ایرانی خارج از ایران میباشد.
گفته میشود این شبکه مانند شبکه "تی آی" قصد شروع فعالیت تجاری در مالزی را دارد. بسیاری از جمله مدیر شبکه "ایران زمین" از آقای شب خیز به خاطر تبلیغ اجناس تقلبی نظیر انواع قرص و دستگاه غیر استاندارد "بزرگ سازی" آلت جنسی مردان، و "لاغر سازی" خانمها به شدت انتقاد میکنند. برای مثال یک شرکت سرمایه گزاری در این شبکه قول سود خالص دلاری و "تضمینی" بالای ۳۰ درصد در سال را همراه با اخذ اقامت اروپا میدهد! قرصها و مکملهای تبلیغ شده در این شبکه نیز از سوی آقای نادر رفیعی، مدیر شبکه "امید ایران" تقلبی خوانده میشوند. از برنامه های دیگر این شبکه تبلیغ "شفا بخشیدن" مردم توسط فردی به نام آقای علیاكبری بود که آقای عبدشاه مدیر "شبکه آی پی ان" آن را کلاهبرداری می خواند.
برخی از مخالفین تندروی آقای شب خیز وی را بواسطه پرهیز از انتقاد مستقیم از دولت ایران، و گرفتن تبلیغات از شرکتهای داخل ایران، "عامل جمهوری اسلامی" و "سیاسی" میخوانند اگرچه اخیراً آقای شب خیز با حفظ بی طرفی و صداقت اخبار منابع خارجی در باره تحولات و تظاهرات ایران را باز گو میکند. اما آقای شب خیز خود اذعان میکند که فردی است بدون تحصیلات دانشگاهی، و معلومات و انگیزه سیاسی. وی خود را یک "شو من" و سرگرم کننده مردم میداند و بس. بسیاری از بینندگان این تلویزیون نیز آن را نه به خاطر بار آموزشی یا فرهنگی و یا خرید جنس بلکه به خاطر "شادی محتوای" آن و به یاد آوردن "محیطی خودمانی و ایرانی" تماشا میکنند اگرچه منتقدان این شوخی ها را "سبک" و "جلف" و "بی کلاس" میدانند.
شبکه "تی آی" (سابقاً تپش):
قبلاً گزارش شد که این شبکه که سابقاً تپش (Tapesh) نام داشت به مدیریت آقای امیرقاسمی میباشد و از کیفیت "تصویری" و برنامه ریزی خوبی برخوردار بود اگرچه موضوعات و محتوای سرگرم کننده آن گاه از کیفیت بالایی برخوردار نبودند (برای مثال ویدئوی زیر در باره دختری که دنبال شوهر میگردد):
شبکه "تپش" متاسفانه به علت بدهی های کلان و دعواهای حقوقی متعدد مجبور به توقف فعالیت (ورشکستگی؟) شد و با نام جدید "تی آی" (Ti) و سرمایه گزاری جدید به کار خود ادامه داد. گفته میشد تعداد کارکنان و همکاران این شبکه از ۲۵ نفر به ۱۰ نفر تقلیل پیدا کرد اما ظاهراً آقای امیرقاسمی هنوز هم در نقش "برنامه ریز" اصلی و مدیر پشت صحنه مشغول میباشد. مدتی هم خبر پیوستن آقای کوروش بی بیان مدیر شبکه سابق "جام جم" (از قدیمی ترین شبکه های تلویزونی لس آنجلس که متاسفانه تعطیل شد) در "تی آی" مطرح بود. در سالهای گذشته آقای امیرقاسمی و گوگوش و شرکت نیدرلندر در رابطه با اولین تور کنسرتهای خانم گوگوش در آمریکا درگیر دعوای حقوقی گسترده چند میلیون دلاری و پرخرجی شده بودند. در کنسرتهای کریسمس سال کذشته در لاس وگاس نیز پس از لغو ناگهانی کنسرت شادمهر عقیلی، اختلافات شدیدی بین شادمهر و مدیر شبکه سابق تپش (امیرقاسمی) ایجاد شد و همچنین اختلاف بزرگی نیز میان تپش و یک رادیوی اینترنتی موزیک جوانان بر سر تبلیغات کنسرت لاس وگاس گزارش شد.
اخیراً آقای بیگدلی مدیر شبکه "ایران زمین" در افشاگری جدید خود گزارش کرد که شبکه "تی آی" شروع به پخش برنامه های ترویج مسیحیت در ایران توسط "بنی هین" کرده است. آقای "بنی هین" که بیماران صعب العلاج را از طریق معجزه مسیحیت شفا میدهد! و پول جمع میکند، در آمریکا حتی توسط برخی از مسیحیان به کلاهبرداری متهم شده است و تلویزیون افشاگر "ایران زمین" با نشان دادن فیلم ویدئویی عقد قرارداد بین "بنی هین" و امیرقاسمی (ویدئوی زیر) همکاری نزدیک "تی آی" و "بنی هین" را نشانه ادامه سیاستهای ناراست و متقلبانه "تی آی" و آقای امیرقاسمی خواند.
پخش برنامه های ترویح مسیحیت از "تی آی" مورد شگفتی بسیاری از ناظرین نیز قرار گرفت چرا که بر خلاف بسیاری از شبکه های تلویزیونی لس آنجلسی، آقای امیرقاسمی در طی سالها سعی در بالا نگاه داشتن کیفیت برنامه ها و غیر سیاسی و مذهبی بودن آنها داشت. اگر چه برخی از ناظرین نیز برنامه های آقای "بنی هین" را بیشتر "سرگرمی" و طنز میدانند تا برنامه جدی مذهبی.
گفته میشود آقای امیرقاسمی و شبکه "تی آی" مانند آقای شب خیز در پی ایجاد مرکزی تجاری در مالزی میباشند. آقای امیرقاسمی و آقای شب خیز سالها پیش در آغاز "تلویزیون ایران" با هم شریک بودند اما آقای امیرقاسمی بواسطه اختلاف نظر از آقای شب خیز جدا شده و شبکه "تپش" را آغاز کرد که برای مدتها از بهترین کیفیت تصویری در میان رسانه های خارج از ایران برخوردار بود.
شبکه سیاسی "کانال یک":
مدیر این شبکه آقای همایون، که خود تمایلات سلطنت طلبی و ملی گرایانه دارد، از روزنامه نگاران قبل از انقلاب ایران و فردی بی پروا، خوش صحبت، زیرک، نکته سنج و بازاریابی حرفه ای میباشد. وی توانسته است تا با استمرار و اعتقاد به کار خود، مهارتهای شخصی، و حمایت نزدیک ۳۶۰۰ طرفدار پرچم "شیر و خورشید" ایران، امکانات این شبکه مستقل را بدون کمکهای خارجی گسترش دهد و حتی در روز دقایقی از برنامه های افراد "غیر سلطنت طلب" را نیز نمایش دهد (نظیر دکتر نوری زاده، دکتر سازگارا و ..). همچنین بخشهای خبری این شبکه، با کیفیتی بالا اخبار مربوط به مشکلات ایران را از منابع مختلف و اکثراً معتبر پخش میکند. آقای همایون خود میگوید که هدف وی اینست که در سطح صدای آمریکا و بی بی سی قرار گیرد اما رویه این تلویزیون بر خلاف صدای آمریکا و بی بی سی، "غیر حزبی" نبوده و واضحاً در حمایت از پرچم شاهنشاهی ایران میباشد که به صورت نمادین سالها مورد بحث و تفرقه در میان ایرانیان موافق و مخالف آن بوده و حتی در تظاهرات حامیان جنبش سبز در آمریکا منجر به درگیری هایی شد.
آقای همایون از کسانی است که در خارج از حلقه ۳۶۰۰ هوادار تلویزیون، دوستان زیادی ندارد و حتی رضا پهلوی فرزند شاه سابق ایران با این تلویزیون رابطه ای ندارد و ظاهراً به مشی و مدیریت آن هم معتقد نیست. اکثریت رسانه ها و هنرمندان لس آنجلس از آقای همایون و شبکه وی دوری میکنند و برخی نیز مانند تلویزیون "ایران زمین" و "آی پی ان" (علناً) و گاه "تی آی" و "امید ایران" (در لفافه) و برخی از هنرمندان و شخصیتها (در صحبتهای خصوصی) به وی هوچیگری، "دشمن تراشی" و مشکلاتی در "زندگی شخصی" را نسبت میدهند.
این شبکه علیرغم مشی اولیه خود اکنون در فروش اجناس و حتی برگزاری و تبلیغ کنسرتهای بزرگ سالانه لاس وگاس (سال گذشته با همراهی تلویزیون ملی آقای شهرام هاشمی زاده) فعالیت میکند که این امر اخیراً مورد تمسخر ویدئوی طنزآمیز مهران مدیری (این لینک) قرار گرفت. آقای همایون در واکنش به این ویدئو برای مدتی از اجرای برنامه کناره گیری کرد ولی پس از بازگشت با اعتراف به اینکه اکنون فقط کمتر از ۴۰۰ نفر از ۳۶۰۰ حامی وی به او کمک مالی میکنند و شبکه اکنون ۲۰۰ هزار دلار بدهی دارد، به نوعی به کاهش محبوبیت و مشکلات مالی شبکه اذعان کرد. منتقدین وی نظیر شبکه "ایران زمین" و "آی پی ان" معتقدند آقای همایون هر چند ماه یک بار با بهانه ای جدید طرفداران نظام سلطنتی را "میدوشد" و این بازی جدید اوست.
از طرف دیگر حامیان آقای همایون معتقدند وی از زندگی خود برای اداره این شبکه مایه گذشته و برنامه های وی در باره تاریخ ایران نقش بزرگی در آگاهی مردم در باره ظلم تازیان (اعراب) پس از حمله مسلمانان به ایران، و ظلم دولت فعلی ایران به فرهنگ و تاریخ ایرانی داشته است. آقای همایون در برنامه های خود در باره تاریخ پس از اسلام ایران، بسیاری از مشکلات را به "اعراب مسلمان" که به ایران حمله کردند نسبت میدهد. برای مثال وی پیشینه رشوه گیری، فساد، برده داری و آمیزش با کنیزان، و آزار جنسی کودکان در "ایران" را به "اعراب مسلمان" نسبت داده است. برخی از منتقدین این شبکه بحثهای یکطرفه "ضد عربی" را نوعی "نژادپرستی" ضد اعراب میخوانند. آقای همایون همچنین با جنبش سبز و اصلاح طلبان مخالفت میورزد زیرا به اصلاح پذیری سیستم فعلی ایران معتقد نیست.
شبکه "امید ایران":
این شبکه به مدیریت آقای نادر رفیعی از پیشکسوتان تلویزیونی ایرانی در لس آنجلس و فرزند کارگردان معروف سینمای قدیم ایران، با پخش برنامه مبارزه با اعتیاد در جهت آگاهی مردم فعالیت کرده است. این شبکه معمولاً در مسایل سیاسی و یا مذهبی رویه اعتدال را حفظ میکند اگرچه اخیراً بواسطه مشکلات مادی تبلیغات ارتش و سازمان اطلاعات آمریکا و برنامه های ترویج مسیحیت نیز در این شبکه پخش میشود. در زمینه تجاری آقای رفیعی به شدت از تبلیغ داروهای گیاهی ترک اعتیاد در شبکه رقیب وی ("شبکه تلویزیون ایران" آقای شب خیز) انتقاد کرده و آن را کلاهبرداری میداند و این نوع داروها را خطرناک میخواند. اما مکملهای گیاهی دکتر وزیری تبار (برادر خانم شهره آغداشلو) که در شبکه "امید ایران" تبلیع میشوند به نوبه خود از سوی شبکه "ایران زمین" خطرناک خوانده میشوند و آقای بیگدلی مدیر "شبکه ایران زمین" که خود تحصیلات پزشکی دارد و با مدیریت شبکه "امید ایران" دوستی و همکاری نیز دارد، دکتر وزیری تبار را که از حامیان تبلیعاتی "امید ایران" است "کلاهبردار" میخواند.
شبکه "ایران زمین":
این شبکه تلویزیونی به مدیریت آقای سینا بیگدلی که تحصیلات دانشگاهی در رشته پزشکی دارد و فردی است خوش صحبت، بی پروا و نکته سنج، نزدیک یک سال و نیم پیش در جنوب کالیفرنیا و با امکانات و سابقه حرفه ای کم راه اندازی شد. برنامه "بی پرده" با سینا که به افشاگری شبکه "کانال یک" و سایر مشکلات جامعه ایرانیان خارج از کشور میپرداخت و برنامه های ادبیات فارسی این شبکه مورد توجه مردم قرار گرفت و سایر اوقات این تلویزیون به پخش تکراری سریالهای تلویزیون ایران اختصاص یافت. این شبکه ظاهراً به دلیل افشاگری های تند بر علیه شبکه تپش و "کانال یک" از روی جعبه اینترنتی "جی ال ویز" حذف شد اگرچه کماکان بر روی بشقابهای ماهواره ای دیده میشود. این تلویزیون در کریسمس سال ۲۰۱۰ برای اولین بار اقدام به برگزاری کنسرت بزرگ ایرانیان در لاس وگاس کرد که با جذب نزدیک ۱۰۰۰۰ نفر توانست به نوعی رقیب کنسرت سیاسی با حمایت شبکه "کانال یک" و آقای همایون باشد.
بی پروایی و "رک بودن" ایران زمین در میان شبکه های دیگر بی نظیر است اگرچه برخی، مانند هنگامه (خواننده موسیقی پاپ) در مصاحبه خود در این شبکه، این روش را "تلخ" و "تند" و "تفرقه انگیز" میخوانند و موجب "پرده دری". ایران زمین علاوه بر کلاهبردار خواندن "شبکه یک" اخیراً به افشاگری شبکه "تی آی" (تپش سابق) پرداخته که برای ترویج مسیحیت برنامه "شفای معجزه آسای بیماران از طریق آقای بنی هین" را نمایش میدهد. آقای بیگدلی به شهرت آقای "بنی هین" در کلاهبرداری اشاره میکند و اینکه وی از طریق "تی آی" پایش به میان ایرانیان باز شده است. همچنین "ایران زمین" تبلیغات شبکه "تلویزیون ایران" آقای شب خیز، و تبلیعات مکملهای گیاهی دکتر وزیری تبار در "امید ایران" را پر از دروغ و تقلب میخواند.
شبکه "آی پی ان" (IPN):
این شبکه به مدیریت آقای مهران عبدشاه نیز از شبکه های قدیمی لس آنجلسی میباشد که چند سال پیش فعالیت آن در دبی متمرکز شد و سپس برای مدتی بواسطه مشکلاتی قانونی برای مدیر آن پخش نمیشد ولی اکنون مجدداً از لس آنجلس پخش میشود. آقای عبدشاه که از تحصیلات دانشگاهی برخوردار است و فردی است خوش رو، با همسر خود در تلویزیون حاضر میشود. این شبکه در کنار محصولات خوب آموزش زبان برای کودکان، محصولات بزرگ کننده آلت جنسی آقایان! را نیز مانند شبکه "تلویزیون ایران" تبلیغ میکند! آقای عبدشاه فردی به نام شهرام هاشمی زاده (مدیر "تلویزیون ملی" در لس آنجلس) را "کلاهبردار معروف" میخواند و از آقای همایون مدیر "شبکه یک"، به علت همکاری با هاشمی زاده در کنسرت لاس وگاس ۲۰۱۰ انتقاد شدید میکند. آقای عبدشاه همچنین از یکی از مجریان تلویزیون آقای شب خیز بواسطه رفتار و ادای همجنس گرایانه و عدم رعایت مسائل خانوادگی انتقاد میکند. آقای عبدشاه در برنامه "حکایات و شکایات" خود مانند آقای بیگدلی در شبکه "ایران زمین" بی پرده به افشاگری محصولات و رسانه های متقلب میپردازد و اخیراً تلویزیون آقای شب خیز را متهم به همکاری با کلاهبردارها کرده است.
شبکه سیاسی "رسا" یا رسانه سبز ایران:
این شبکه خبری که روی اینترنت پخش می شود و قصد پخش ماهواره ای را دارد، کار خبررسانی "جنبش سبز" ایران را بر عهده دارد و ظاهراً از اروپا پخش میشود. علیرغم شایعاتی که بودجه این شبکه را متعلق به فرزند آقای هاشمی رفسنجانی میدانند، کیفیت تصویری برنامه و کیفیت فنی وبسایت این شبکه ظاهراً به علت کمبود بودجه چندان بالا نیست. برخی از گزارشها و مصاحبه های این شبکه با اصلاح طلبانی که در ایران در حصر خانگی هستند و یا زندانیان سیاسی موقتاً ترخیص شده، با ریسک و خطرات زیاد و گاه به صورت مخفیانه تهیه و سپس به اینترنت ارسال میشوند و لذا به نوع خود منحصر به فرد و جسورانه میباشند.
رسانه های با بودجه دولتی:
نظیر رادیو تلویزیون دولتی ایران، بی بی سی، صدای آمریکا و ... اگرچه آمار رسمی و دقیقی از بینندگان و شنوندگان این رسانه ها در دست نیست اما به نظر میرسد در اخبار سیاسی، شبکه های خارج از ایران، و در برنامه های سرگرمی خانوادگی (نظیر سریالهای تلویزیونی) رادیو تلویزیون دولتی ایران تعداد زیادی از مردم را به خود جذب کرده اند. تلویزونهای با بودجه دولتی حداقل تبلیغات تجاری را داشته و از امکانات و کیفیت تصویری خوب برخوردارند.
در این میان برنامه طنز سیاسی "پارازیت" صدای آمریکا، تعداد زیادی بیننده جوان را به خود جلب کرده است (خبر مرتبط و ویدئو در این لینک)و تلویزیون دولتی ایران در پاسخ به آن برنامه ای به نام "بالاتر از خبر" تهیه کرده است (ویدئوی زیر). همچنین تلویزیون دولتی ایران برنامه ای به نام "پروژه اشباح" را تهیه کرده است که در آن از تلاش رسانه های غربی برای نفوذ در افکار مردم ایران صحبت میشود ولی برنامه علیرغم پرهزینه بودن بیشتر جنبه تبلیغ سیاسی دارد تا مستند. در "پروژه اشباح" دولت ایران افرادی نظیر کیارستمی و شهره آغداشلو را متهم به غرب زدگی و حرکت در مسیر صهیونیستها میکند و همچنین بنیانگزار "فیس بوک" را صهیونیست خوانده و ادعا میکند که وی برای کشتن فلسطینی ها "جایزه" تعیین کرده است (این ادعا تاکنون از منبع دیگری تایید نشده است). از سایر ادعاهای این برنامه اینست که محققی ژاپنی به نام فوکویاما اسنادی "علمی" جمع آوری کرده که به طور "قطعی" نشان میدهد "نبرد نهایی آخرالزمان" بین شرق و غرب به نفع "شیعیان" به پایان خواهد رسید.
شبکه های مذهبی خصوصی زبان فارسی:
علاوه بر برنامه های ترویج مذهب (مسیحیت، بهائیت، اسلام و ..) در شبکه هایی نظیر "تی آی"، اندیشه، امید ایران، و ... چندین شبکه تمام وقت نیز در رابطه با ترویج مذهب (مسیحیت، تشیع، و ..) فعالیت دارند. اگرچه تعداد بینندگان این شبکه ها زیاد نمیباشد اما بواسطه عرق و تعصب مذهبی هوادارانشان، این شبکه ها از لحاظ جمع آوری کمک مالی نسبتاً موفق میباشند.
نوشتار مرتبط:
فحش مثل نقل و نبات: ویدئوهای فحاشی موافقان و مخالفان دولت ایران
شدن مراسم ترحیم جهان قشقایی و اختلاف شدید میان چند تلویزیون ماهواره ای ایرانی در آمریکا
اخبار و شایعات داغ در مورد تلویزیونها و وبسایتهای ایرانی در آمریکا
کتک کاری و بی برنامگی در بعضی کنسرتهای "پاپ" ایرانی
حمله شدید رئیس مرکز مونیتورینگ صداوسیما به شبکه های ماهواره ای ظاهرا مذهبی: این شبکه ها نعره شیطانند
آينده تلويزيونهاي ماهواره اي در دست ماست. جنسهاي تقلبي و رسانه هاي بنجل را چگونه بشناسيم؟