دوئل ایران و قطر در ساخت فیلم زندگی پیامبر اسلام
دو کشور ایران و قطر جداگانه مشغول ساختن فیلم زندگانی پیامبر اسلام هستند. بنا به گزارش نشریه عربین گازت، مؤسسه قطری النور که متعلق به گروه الهاشمی است، قصد دارد با صرف یک میلیارد دلار و بکار گیری بری ازبورن Barrie Osborne، تهیه کننده مطرح هالیوودی که در کارنامه اش فیلمهای پرفروشی همچون ارباب حلقه ها Lord of the Rings و ماتریکس دیده می شود، هفت فیلم در مورد زندگی حضرت محمد به روی پرده سینما ببرد.
در مقابل، ایران نیز یک پروژه ٣٠ میلیون دلاری برای ساخت فیلم زندگانی پیامبر اسلام در دستور کار دارد. این فیلم که بر مبنای دیدگاههای شیعه ساخته میشود را مجید مجیدی (صاحب آثاری همچون آواز گنجشکها و بچه های آسمان) کارگردانی می کند و فیلمبرداری آن از مهر ماه گذشته آغاز شده است. مجیدی اخیرا در نشست مطبوعاتی جشنواره بین المللی پیامبراکرم گفت: "قرار بود بخشی از فیلمبرداری فیلم«محمد(ص)» در هند صورت گیرد، اما دولت این کشور مشکلاتی بهوجود آورد، برای همین برای ادامه کار تصمیم گرفتیم به آفریقا سفر کنیم و تا چندی دیگر کار تدوین و صداگذاری فیلم آغاز میشود."
بنا به گزارش هالیوود ریپورتر، دانشگاه الأزهر که از مراجع سنی به شمار می رود، از ایران خواسته است که پروژه مجیدی را متوقف کنند چرا که به گفته آنها مجیدی قصد دارد قامت پیامبر را (بدون نمایش صورت) در فیلم نشان دهد. فیلیپ راگل، پژوهشگر سینمای ایران در دانشگاه تولوز فرانسه، معتقد است که این یک جنگ سیاسی است چرا که دو طرف ماجرا قرائت متفاوتی از قران دارند.
در طرف مقابل، خبرگزاری ایرانی مهر نیز تصمیم قطر به استفاده از هالیوود برای ساختن فیلمی در مورد زندگی پیامبر اسلام را مورد انتقاد قرار داده است. این خبرگزاری معتقد است که در کنار ماجراجویی کشورهای عربی در تغییر نام خلیج فارس، رسانه های عربی که مملو از تبلیغات وهابی ضد ایرانی هستند اکنون روی موضوع پیامبر متمرکز شده اند.
گاردین می نویسد، معروف ترین فیلم ساخته شده درباره پیامبر در سال ١٩٧٧ توسط مصطفی عقاد ساخته شد. هزینه ساخت این فیلم که عموما" داستان ظهور اسلام را به تصویر می کشد، تماماً توسط معمر قذافی پرداخت شد چرا که هالیوود حاضر به سرمایه گذاری در این پروژه نشد. در این فیلم که با نقش افرینی فوق العاده هنرپیشه های مطرحی همچون آنتونی کوئین و ایرین پاپاس همراه بود، از هر گونه به تصویر کشیدن پیامبر خودداری شد. با این اوصاف، در بهار ١٩٧٧ یک گروه مسلح تندرو و متعصب، ساخت این فیلم را یک ضایعه دانستند و بعنوان تلافی، اقدام به گروگان گرفتن ١٤٩ نفر در شهر واشنگتن دی سی نمودند که در جریان آن یک پلیس و یک خبرنگار رادیو کشته شدند.
مرتبط با سینما
- داستان و ستارههای فیلم فرانسوی فرهادی در جشواره کن (عکس و ویدئو)
- "پهلوان آواز": ویدئوی بزرگداشت حسین خواجه امیری "ایرج"
- روزی روزگاری: داستان زیباترین بلوند هالیوود که نزدیک بود "ملکه ایران" شود
- "بدون تعارف" با ماکس امینی: چهره موفق ایرانیآمریکایی دنیای کمدی
- آرایشگر ایرانی شامپو "بیضه گاو" را به ستارههای هالیوود معرفی کرد!
- آیا جرج کلونی به ایران سفر کرده است؟
- شایعات مربوط به ازدواج برد پیت و انجلینا جولی، از اسبهای کوتوله تا فیل و فواره آب
- موضوع اولین فیلم جان استوارت: زندگی، عشق و زندان یک ایرانی
- شغل دوم هنرپیشهها چیست؟ از نیوشا ضیغمی تا بهرام رادان
- شهره آغداشلو: دوست قدیمی بن افلک ایرانی بود (ویدئو)
- پشت پرده سینمای ایران: از دید دوربین یک آمریکایی (ویدئو)
- تشکر افلک از "دوستان ایرانی که درشرایطی هولناک به سر میبرند" و سایر ویدئوهای جالب مراسم اسکار
- استقبال جهانی از فیلم چندش آور "لرزاننده چربی" ساخته محمد شیروانی
- نشاط، گلشیفته، کیارستمی و پناهی در جشنواره های معتبر بین المللی
- ویدئوی سخنان آسانژ در باره ارتباط فیلم ویکیلیکس با ایران
» این خلاصه فارسی نسخه کوتاه شده ایست از نوشتار کامل به زبان انگلیسی. در صورت تمایل به دریافت ترجمه کامل با ما تماس بگیرید.