دریافت جایزه معتبر بین المللی توسط برادران علایی از شارون استون
طی مراسمی که روز یکشنبه گذشته در جلسه افتتاحیه نوزدهمین کنفرانس بین المللی ایدز در شهر واشنگتن برگزار شد خانم شارون استون هنرپیشه معروف هالیوود جایزه الیزابت تایلور را به پاسداشت تلاش برای دفاع از حقوق بشر در زمینه مبارزه با بیماری ایدز به برادران کامیار و آرش علایی اعطا نمود. این دو برادر از پیش آهنگان تحقیق در مورد ویروس اچ آی وی (HIV) در ایران بوده اند و به دلایلی مدتی را نیز در زندان به سر برده اند.
برادران علایی که هر دو پزشک هستند مدت های طولانی برای جلوگیری از گسترش بیماری ایدز در ایران به فعالیت پرداخته اند. از سال ۱۹۸۶، آن ها تلاش های خود را برای جلوگیری و مراقبت از انتشار بیماری ایدز و سایر بیماری های مقاربتی همراه با تحقیق در مورد داروهای ضد این بیماری در سیستم مراقبت های بهداشتی ملی ایران آغاز نمودند. کامیار ۳۸ ساله، مدیر اجرایی سابق انستیتو پارس در ایران است که اختصاص به جلوگیری و درمان بیماری های منتقله از طریق HIV و سایر بیماری های مقاربتی دارد. آرش ۴۳ ساله، مدیر سابق آموزش و همکاری های پژوهشی بین المللی موسسه تحقیقات ملی ایران در زمینه سل و بیماری های ریوی است. تحت هدایت او، ایران یک برنامه ملی تبادل سوزن و توزیع کاندوم رایگان در کلینیک های درمانی سراسر کشور را راه اندازی و یک مرکز درمان متادون در هر استان کشور احداث نمود.
آرش علایی در تاریخ ۲۸ ژوئن ۲۰۰۸ در تهران دستگیر شد و برادرش نیز یک روز بعد به او پیوست. اتهام اولیه آن ها ارتباط با دول متخاصم عنوان شده بود و بعداً به ارتباط با گروهی متهم شدند که با همکاری آمریکا قصد براندازی حکومت ایران را دارد. آرش و کامیار نهایتاً به شش و سه سال حبس محکوم شدند. کامیار پس از سپری نمودن حدود ۲.۵ سال از دوران محکومیت در دسامبر ۲۰۱۰ آزاد شد و آرش نیز در ۲۹ آگوست سال بعد آزادیش را بدست آورد.
این دو برادر پزشک هم اکنون در آلبانی نیویورک زندگی می کنند. آن ها در حال توسعه برنامه درمانی ایدز برای آمریکای جنوبی و خاورمیانه با سرمایه گذاری دانشگاه آلبانی و سازمان بهداشت جهانی هستند. آرش علایی در برنامه اعطای جایزه گفت که این این جایزه برای همهٔ دست اندرکاران مبارزه با ایدز خصوصا در خاور میانه بسیار مهم و امیدوار کننده است.
در کنفرانس نوزدهم بین المللی ایدز در شهر واشینگتن دی سی که از تاریخ ۲۲ جولای آغاز شد و ۵ روز به طول انجامید رهبران جهانی، ۲۵۰۰۰ شرکت کننده و بسیاری از سخنرانان مهم، شامل وزیر امور خارجه خانم کلینتون، رییس جمهور اسبق بیل کلینتون، بانوی اول سابق لورا بوش، بیل گیتس، التون جان و ووپی گلدبرگ مشارکت داشتند.
مرتبط:
- پنج ایرانی- الاصل در لیست موفقترین مهاجران آمریکا در بنیاد کارنگی
- توهین به موسیقیدان مبتکر ایرانی در مسابقه تلویزیونی آمریکا
- فتح قله کلیمانجارو تنها با کمک دو دست! توسط اسپنسر وست الگوی اراده و انگیزه
- چگونه دختر آمریکایی سرایدار بی خانمان به دانشگاه هاروارد راه پیدا کرد
- پشت پا زدن ارسلان کاظمی به لیگ حرفه ای بسکتبال آمریکا NBA
- فرزند مهاجر ایرانی ستاره فوتبال ژاپن میشود (تصویر و ویدئو)
- یک اردبیلی در فینال ورشهای رزمی آزاد خشن آمریکا
- از یتیم خیابان مولوی و پرورشگاه نارمک تا استاد معتبر دانشگاه اسلو نروژ
- زندگی پر تلاطم تورج کشتکار: از شیراز تا ستاره موزیک نروژ در مسابقات یوروویژن
- ادامه درخشش نوید اخوان در تلویزیون و سینمای آلمان (ویدئو)
- از یتیمخانه و معلول شیمیایی تا شهرت در سراسر استرالیا
- مدیر جدید فیسبوک: نوازنده کمانچه، عاشق فرهنگ ایران و موسیقی بنان!
- عارف غفوری یک ایرانی که مردم ترکیه را جادو کرده است!
- ارسلان کاظمی امید جدی برای بسکتبال حرفه ای آمریکا (ویدئو)
- "آیدا ساکی" ایرانی - الاصل یکی از 20 بورسیه هنری رییس جمهور آمریکا (از بین 3 میلیون دانش آموز)
» این خلاصه فارسی نسخه کوتاه شده ایست از نوشتار کامل به زبان انگلیسی. در صورت تمایل به دریافت ترجمه کامل با ما تماس بگیرید.