چرا انار میوه بهشتی نام دارد و هدیه ایرانیان به بشریت؟

در قرآن از انار ۳ بار به نام میوه خوب و بهشتی یاد شده و یهودیان هم آن را میوه خدایی میدانند چرا که یک انار حدود ۶۰۰ دانه دارد (به تعداد ۶۱۳ فرمان تورات) و حضرت سلیمان هم ظاهراً تاج خود را به شکل انار ساخت. انار از میوه هایی است که یهودیان در عید روش هشانا (سال نوی یهودی) استفاده میکنند. نام آن در فرانسوی و اسپانیایی granada به معنای دانه دانه (از ریشه لاتین granatus به معنای دانه) میباشد و در بسیاری از زبانها نظیر انگلیسی و عبری هم ریشه با لغت "نارنجک" سلاح انفجاری میباشد (بواسطه دانه دانه و تکه تکه شدنش) . شهر گرانادای اسپانیا و کشور گرانادا هم نام خود را مدیون محبوبیت این میوه میباشند. در یونان باستان، پرسفون Persephone که شاید هم نامش را از ایران (پارس) گرفته باشد، از معروفترین اساطیر بوده و داستان وی به پیدایش فصلها، باروری و میوه انار مربوط میشود.
تقریباً همه متخصصین بر سر اینکه میوه انار ریشه ای ایرانی دارد هم نظر هستند. این میوه پاییزی به آب و هوای مدیترانه ای و نیمه خشک احتیاج دارد. تقریباً ۳۰۰ سال پیش اولین مهاجرین آمریکایی که بسیار از خواص انار آگاه بودند علیرغم سعی بسیار نتوانستند در فیلادلفیا و ایالات شمال شرقی آمریکا انار را پرورش دهند ولی تامس جفرسون (سومین رییس جمهور آمریکا و مولف اصلی اعلامیه استفلال) توانست در ملک خود در ویرجینیا انار را به ثمر برساند. مهاجران اسپانیایی برای اولین بار انار را به ایالات فعلی کالیفرنیا و آریزونای آمریکا (که خشک میباشند) بردند. در حال حاضر در ایالت کالیفرنیا و کشور اسراییل و بسیاری از کشورهای مدیترانه (ترکیه، ایران، افغانستان) انار کاشت و برداشت میشود. دانه انار و رب و عصاره انار در بسیاری از غذاها در پاکستان، هند، ترکیه، یونان ، سوریه و ایران (فسنجان و آش انار) مصرف میشود. .

یک عدد انار ۴۰ درصد نیاز روزانه شخص به ویتامین سی را تامین میکند. همچنین انار منبعی غنی از اسید فولیک و آنتی آکسیدان شامل تركيبات فنوليك است كه آنتوسيانين ها در اين دسته قرا ر مي گيرند. انار سرشار از ویتامین های A،B،C،E و قند تانن است. انار خواص درمانی خاصی دارد. این میوه در صورتی که شیرین باشد برای سینه و ریه بسیار مفید است. آب انار سنگین تر از خوردن دانه های انار است،مغز و دانه های انار ملین هستند و گوشت های فیبری درون انار روده ها را تمیز می کند. انار با داشتن ویتامین B سبب تقویت اعصاب می شود و به علت داشتن ویتامین B۶ ضد استفراغ بوده و درمان کننده ویار زنان باردار و همچنین مقوی قوای جنسی است و شاید برای همین در گذشته ها در ایران به عروس یک سبد انار هدیه میدانند. هم چنین انار به علت داشتن آهن، پتاسیم و ویتامین های موجود در آن برای خونسازی بدن مفید است (مخصوصاً برای خانمها) و بهترین موقع خوردن آن صبح ناشتا است. همچنین نشان داده شده که انار با ایجاد انواع سرطان، بخصوص سرطان پروستات در آقایان مبارزه میکند. در حال حاضر مراکز تحقیقاتی دولتی در آمریکا در حال بررسی خواص انار در ۱۷ پروژه مختلف علمی پزشکی میباشند که نتایج بعضی از این تحقیقات به زودی منتشر خواهد شد
در ضمن گفته میشود که پوست انار و ریشه آن خاصیت ضد باکتری و ویروس و کرم کشی دارند و میتوانند در بهبودی زخمهای گلو و دهان و ناراحتی مثانه کمک کند. رنگینه قرمز در پوست انار هم در ساختن رنگهای طبیعی در صنایع قالی بافی استفاده میشده. به نظر میرسد که واقعاً دنیا این میوه بهشتی را مدیون ایرانیان هوشمند باستان میباشد
این نوشتار با همراهی محمد ابوالفضلی، دکترا Ph.D. متخصص تغذیه و طب ورزشی ساکن سانفرانسیسکو در آمریکا تهیه گردیده. وی از پیشکسوتان مطالعات تغذیه طبیعی می باشد. برای هر گونه سوال می توانید با تلفن وی ۱۶۴۸-۹۳۸- ۹۲۵- ۱ تماس بگیرید. ** این نوشتار برای درمان بیماری و جایگزین نظر پزشک در مداوای بیماریها نمی باشد. *** این نوشتار به هیچ وجه جنبه تبلیغاتی ندارد و به Kodoom.com هیچگونه مبلغی برای درج آن پرداخت نشده.هیچگونه مبلغی برای درج آن پرداخت نشده.. . .