قدیمیترین فسیلهای دایناسور دنیا در "صندوق میوه" در کرمان
استان کرمان جزو محدود مکانهای کشور و خاورمیانه است که بقایای دایناسورها و جانوران ماقبل تاریخ را در خود جای داده است با این وجود پس از تعطیلی تنها موزه دیرینه شناسی کرمان، هزاران فسیل جانوران ماقبل تاریخ و ردپای دایناسورهای عظیم الجثه از گونه کامپتوزوروس در "صندوقهای میوه" در شرایطی بسیار نامناسب در "خانه" یکی از علاقمندان به جمع آوری این فسیلها نگهداری می شود.
به گزارش مهر، سالهاست که دانشمندان دانشگاههای مختلف جهان در خصوص جایگاه علمی این فسیلها انگشت به دهان مانده اند اما ساماندهی این فسیلها در کرمان تنها آرزویی است که برجای مانده و هیچ اقدامی در این راستا صورت نگرفته است. محسن تجربه کار، مسئول موزه سابق دیرینه شناسی کرمان و کسی که تنها فردی است که برای توسعه دیرینه شناسی کرمان تلاش می کند به خیرنگار مهر گفت: "فسیل ها معمولآ مربوط به بقایای سخت بدن موجودات همچون استخوانها و دندانها می باشند.. اما اخیرآ در استان کرمان انواع موجودات دریایی مانند ماهی ها کشف گردیده است و در موزه دیرین شناسی این شهر نگهداری می شوند که بطور کامل فسیل شده اند و بگونه ای کاملآ شگفت انگیز از میلیونها سال پیش برجای مانده اند."
در جریان پی جویی دایناسورها توسط تیم مشترک ایران - برزیل در نواحی شمال کرمان نخستین آثار اسکلتی دایناسورها شامل یک دندان دایناسور گوشت خوار و قطعاتی از استخوانهای نا معین در روستاهای اطراف زرند مورد شناسایی قرار گرفت اما بخشی از ردپای این دایناسور متعلق به ۱۸۰ میلیون سال پیش در عصر ژوراسیک در دره نیزار واقع در نزدیکی روستای ده علیرضا در ۲۰ کیلومتری شمال زرند به دلیل بی توجهی از بین رفته است.
قبل از آن هم، نزدیک به ۴۰ سال پیش، محققان فرانسوی مقداری از بقایای یک دایناسور را در حوالی کرمان کشف کردند. البته بقایای آن را بلافاصله به موزه تاریخ طبیعی پاریس منتقل کردند.
همچنین چندی پیش تخته سنگی متعلق به دوران ژوراسیک زیرین با قدمت ۱۹۰ میلیون سال متشکل از ۱۵ ردپای دایناسور توسط اعضای یک خانواده بومی در تپه های اطراف این روستا پیدا شده و برای ساخت دیواره "حوض" خانه استفاده شده بود! دهیار سابق این روستا متوجه نقش های خاص روی این تخته سنگ شده و مرکز زمین شناسی را از وجود این تخته سنگ مطلع کرد که پس از اعزام یک گروه کارشناسی این تخته سنگ به مرکز منتقل شده است.
این کشف منحصر به فرد در حالی در کرمان روی داده است که استان کرمان به دلیل غنای مناطق فسیلی در شهرستان های شمالی کرمان می تواند به عنوان بهشت فسیل شناسان دنیا لقب گیرد اما متاسفانه هیچ گونه مرکز علمی و یا امکان معرفی این جاذبه به گردشگران علمی به منظور رونق صنعت اکوتوریسم مهیا نشده است.