مشکلات بچه دار شدن در جوامع صنعتی و چگونگی مقابله با آنها

سالهاست که زوجهای ساکن شهرها و جوامع صنعتی با مشکل بچه دار شدن مواجه میباشند. نرخ تولید مثل ۲.۱ را نرخ جایگزینی طبیعی یک جامعه میدانند به این معنا که اگر هر خانم بطور متوسط ۲.۱ فرزند به دنیا بیاورد، جمعیت آن جامعه پایدار مانده و نیازهای نیروی کار و غیره را فراهم می کند و نسلهای آینده جایگزین نسلهای قبل شده و آنها را محافظت میکنند.
نرخ تولید مثل Fertility Rate مناطق مختلف جهان: بیشتر کشورهای آفریقایی (۴ تا ۷)، افغانستان ۶.۶ عراق ۴ بیشتر کشورهای خاور میانه، آمریکای مرکزی و آسیا (۲ تا ۳) آمریکا ۲.۱ (بیشتر بواسطه رشد جمعیت اقلیتهای مهاجر مکزیکی، مسلمان و غیره) اکثر کشورهای اروپایی و استرالیا (۱.۵ تا ۲)، ایران ۱.۷ کشورهای بلوک شرق و روسیه سابق (اکثراً ۱ تا ۱.۵) کشورهای ژاپن، هنگ کنگ، سنگاپور و تایوان (نزدیک به ۱)
همانطور که واضح میباشد، بر خلاف رفاه زندگی مادی در غرب و خاور دور، ساکنین این کشورها با مشکل نزول جمعیت مواجه میباشند. بعضیها نزول جمعیت در این جوامع را بواسطه استفاده از روشها و قرصهای ضد بارداری، سن بالای ازدواج، و اشتغال خانمها در خارج از منزل میدانند. ولی از دید ما اثر عوامل محیطی (تغذیه، آسایش، محیط زیست و ..) را در باردار شدن خانمها نمیتوان کتمان کرد و لذا در چند نوشتار به این عوامل و چگونگی باردار شدن به روش سالم میپردازیم:
تغیییرات فیزیکی بدن خانمها به هنگام باردار شدن: بیشتر خانمها فرض میکنند که بدنشان در حدود روز چهاردهم بعد از شروع عادت ماهانگی در حال تخمگذاری و آماده بارور شدن است، در صورتی که دوره ماهانگی اکثر خانمها متغیر (از ۲۴ تا ۳۶ روز) است و زمان دقیق تخمک گذاری مصادف با ۳ حالت میباشد: ۱- پایین آمدن درجه حرارت بدن ۲- سیالیت (غلظت کمتر) مایع رحم (Cervical fluid) و ازدیاد آن: که اگر غلیظ یا کم باشد بارداری مشکل یا منجر به سقط جنین میگردد ۳- تغییر موضعی رحم

عوامل منفی محیطی (تغذیه بد، اضطراب و عدم آسایش، محیط زیست آلوده، ..) میتوانند منجر به اختلال در دوره ماهانگی و تخمک گذاری، خونریزی های غیر عادی و به هم خوردن تعادل هورمونی (پروجسترون Progestrone و غیره) و در نهایت مشکلات بارداری شوند. همچنین عفونتهای مجاری ادرار، مثانه و رحم میتوانند در شرایط بارداری اختلالهای عمده ای ایجاد کنند.
البته چون باروری علاوه بر تخمکهای زن به تعداد، غلظت و سلامت (تحرک) اسپرم مرد هم بستگی دارد، عوامل محیطی (تغذیه، محیط و ..) مرد هم نقش موثری در بارداری ایفا میکنند. شاید بی دلیل نباشد که مردم در جوامع صنعتی که بسیار رقابتی، پرکار و تحت فشار روحی میباشند بسیاری از اوقات نه تنها غلظت تخمک (خانمها) و اسپرم (آقایان) کمی دارند، حتی تمایل و انرژی طبیعی همبستری هم ندارند و از قرصها (نظیر Viagra) و تکنیکهای مختلف برای انگیزه پیدا کردن و تحریک استفاده میکنند.
ادامه مطلب در نوشتار آینده در باره اثر تغذیه و محیط در بدن خانمها و آقایان...
- این نوشتار در وبسایت Kodoom.com با همراهی محمد ابوالفضلی، دکترا Ph.D. متخصص تغذیه و طب ورزشی ساکن سانفرانسیسکو و از پیشکسوتان مطالعات تغذیه طبیعی، تهیه شده. برای هر گونه سوال می توانید با تلفن وی ۱۶۴۸-۹۳۸- ۹۲۵- ۱ تماس بگیرید و یا برنامه ایشان در تلویزیون مرکزی (Markazitv.com) را مشاهده کنید. هرگونه نقل از این نوشتار بدون ذکر منبع جایز نمی باشد.