آمار واقعی مرتبط با ویروس کرونا که در رسانه های بزرگ نخواهید دید
وبلاگ تحقیقاتی خبری دانش و سلامت سایت کدوم
در حالیکه ویروس کرونا در حال گسترش در کشورهای مختلف می باشد صاحبنظران و سیاستمداران جهان در دو گروه متضاد و مختلف آمار مرتبط با این ویروس را گزارش می دهند. گروهی مانند روسای جمهور آمریکا و ایران سعی در آرامش مردم و بازگشت اوضاع اقتصادی و بازار سهام به حالت عادی دارند. حتی برخی صاحبان رسانه مانند نماینده مجلس سابق آمریکا دکتر ران پال این ویروس را نوعی توطئه برای سرگرم کردن مردم و پرت کردن حواس آنها از تشدید جنگ آمریکا و ایران و سلب آزادی ها و حقوق مدنی شهروندان آمریکا می دانند. اما گروهی دیگر از جمله چندین متخصص ویروس های واگیردار با هشدارهای شدید به مردم معتقدند این ویروس دامنگیر ۴۰ تا ۷۰ درصد جمعیت کره زمین خواهد شد (لینک ویدیو). بیل گیتز نیز ویروس کرونا را ویروس بزرگ قرن خوانده. اما کدامین گروه راست می گوید و به واقعیت نزدیک تر است؟
محققین بخش ویرایشگری سایت کدوم با صرف ساعت ها و مرور منابع مستقل و غیر تجاری دولتی، آمار و ارقام زیر را استخراج کردهاند که در رسانههای بزرگ نخواهید دید:
آمار واقعی شیوع و انتقال ویروس:
- به گزارش دکتر نیل فرگوسن متخصص بهداشت عمومی دانشگاه معتبر امپریال کالج لندن تعداد واقعی افراد مبتلا به ویروس کرونا ۵۰ تا ۱۰۰ برابر بیشتر از آمار رسمی اعلام شده تست مثبتی ها می باشد. دکتر مارتی مکاری، استاد پزشکی دانشگاه معتبر جان هاپکینز آمریکا نیز از مردم می خواهد به آمار رسمی توجهی نکنند زیرا آمار واقعی به گفته او ۲۵ تا ۵۰ برابر تست مثبت ها می باشد. اگر اظهارات این متخصص درست باشد یک محاسبه سرانگشتی بر اساس آمار رسمی ۲۱۴ هزار نفر مبتلا به ویروس تا امروز در جهان نشان میدهد آمار واقعی تا امروز بین ۵ تا ۱۰ میلیون نفر است.یک تحقیق جدید دانشگاه کلمبیا آمار واقعی را ۱۲ برابر آمار رسمی میداند.
- برخی مقامات مسئول در کشورهایی مانند ایران و یا سوئد نیز اذعان کردهاند که آمار واقعی مبتلایان به ویروس از آمار رسمی تست مثبتی ها به مراتب بیشتر می باشد تا جایی که برخی از دولت ها تستهای آزمایش این ویروس را به راحتی در اختیار مردم قرار نمی دهند تا آمار واقعی رشد سریع نداشته باشد. برای مثال در سوئد موسسه سلامت عمومی اعتراف کرده است که چون میدانند شیوع ویروس بسیار گسترده است دیگر شهروندان را تست نمی کنند به جز مواردی که علائم بیماری شدید باشد.
- نرخ تولید مثل و شیوع ویروس: گزارش های علمی نشان که که کرونا ۲ تا ۳ برابر آنفولانزای فصلی شیوع دارد یعنی هر مبتلا میتواند بین ۲ تا ۴ نفر را نیز مبتلا سازد. با توجه به اینکه نرخ جهش و شیوع ویروس های واگیردار تا حدی به تحرک و تجمع انسانها بستگی دارد در صورت قرنطینه کردن و پرهیز از تجمعات بزرگ حتی اگر نرخ شیوع ویروس کرونا در حد آنفولانزا فصلی پایین بیاید می تواند بین ۱۰ تا ۱۵ درصد جمعیت واکسن نشده کره زمین را مبتلا کند یعنی بین ۷۰۰ میلیون تا یک میلیارد نفر و مانند ویروس آنفولانزای فصلی نیز نیمی از این افراد دچار علائم شدید خواهد شد. اما در صورت عدم رعایت قرنطینه و خانه نشینی بین ۲۰ تا ۵۰ درصد مردم جهان مبتلا خواهند شد یعنی ۲ تا ۳ برابر آنفلونزای فصلی. در ایران نیز که بسیاری از مردم هشدارهای مسئولین در قرنطینه کردن خود را جدی نگرفتهاند یک مسئول کمیته کشوری آنفلوآنزا تخمین زده است که حداقل ۳۰ درصد از مردم مبتلا به ویروس کرونا خواهند شد.
آمار واقعی مرگ و میر
- به گزارش متخصصین ویروس کرونا به طور متوسط حدود ۶ روز در بدن بیمار به صورت نهفته فعالیت میکند و پس از آن نیز معمولاً نیمی از افراد که دچار علائم بیماری می گردند حداقل دو هفته در بیمارستان و یا منزل زجر کشیده و یا جان می بازند لذا از زمان ابتدای ابتلا به ویروس تا زمان شدت عفونت و یا مرگ حدود ۳ هفته طول می کشد. برای همین تقسیم تعداد افرادی که فوت می کنند بر تعداد افرادی که مبتلا شده اند تنها وقتی معنی دارد که آمار مبتلایان مربوط به دو یا سه هفته پیش باشد. در ضمن همانگونه که در بسیاری از بیمارستانهای آمریکا یا ایران دیده شده بسیاری از افرادی که در اثر ذات الریه و یا ایستادن قلب و کلیه فوت کردند برای این ویروس تست نشده اند لذا آمار واقعی و دقیق فوت شدگان نیز هنوز در دسترس نیست.
- طبق یک گزارش تحقیقاتی CDC مرکز کنترل بیماریهای آمریکا در مرکز شهر ووهان چین ۱۲ درصد از مبتلایان به ویروس کرونا در گذشته اند. این ۶ برابر درصد کشندگی گزارش شده از این ویروس در آمریکا و کشورهای دیگر می باشد. یک گزارش دیگر درصد واقعی کشندگی این ویروس را ۳۰ تا ۴۰ برابر کشندگی ویروس آنفولانزای فصلی حساب کرده است که معمولاً در افراد واکسن نزده ۱۶ صدم درصد میباشد. این به معنای این است که ویروس کرونا به طور متوسط بین ۴ تا ۶ درصد مبتلایان را از پا در آورده است که این آمار نزدیک به آماری می باشد که دکتر طبرسی رئیس مرکز تحقیقات سل بالینی و اپیدمیولوژی بیمارستان مسیح دانشوری تهران محاسبه کرده است.
- بهترین و بدترین سناریو گسترش این ویروس در جهان: بر طبق ارقام و آمار فوق در بهترین حالت نزدیک چهار دهم درصد ۰/۴ جمعیت جهان و در بدترین حالت دو و نیم دهم درصد ۲/۵ جمعیت جهان در اثر ویروس فوت خواهند کرد که در هر حالت ضربه بزرگ به زندگی انسانها در کره زمین نخواهد بود اما به واسطه واگیر بودن به سیستم های بهداشتی و بیمارستانها و اقتصادهای جهان لطمه شدیدی وارد خواهد شد چرا که حتی در کشورهای ثروتمندی مانند آمریکا به ازای هر ۵ هزار نفر شهروند فقط یک تخت آی سی یو ICU بخش مراقبتهای ویژه وجود دارد. بنابر تحقیقات متخصصین موسسه بهداشت جهانی دانشگاه هاروارد و مجله نیویورک تایمز ۴۰ درصد شهر های آمریکا برای مقابله با مبتلایان به ویروس کرونا امکانات کافی بیمارستانی نخواهند داشت.
- متخصصین معتقدند که کشف واکسن و یا پرهیز از تجمعات اجتماعی منجر به کاهش شدید مبتلایان و آمار مرگ و میر این ویروس نخواهد شد ولی شیب رشد مبتلایان به ویروس را کاهش داده و به کاهش فشار بر بیمارستانها و مراکز پزشکی کمک خواهد کرد. جالب اینجاست که حتی از بین کسانی که برای مقابله با آنفولانزای فصلی واکسن می زنند بین ۵۰ تا ۸۰ درصد به ویروس مبتلا شده و هفت صدم درصد آنها نیز فوت میکنند.
- اگرچه بیل گیتز ویروس کرونا را ویروس بزرگ قرن خوانده بسیاری از متخصصین معتقدند این ویروس نیز مانند آنفولانزای فصلی آمده تا با بشریت بماند و میتوان آن را پنجمین ویروس کرونای ماندنی نامید.
- در تاریخ ویروس ها و بیماری های واگیردار از ضعف انسان ها و حیوانات و گیاهان استفاده و رشد کرده اند. شاید از بحران ویروس کرونا می توان نتیجه گرفت که یک سیاست عاقلانه و درازمدت برای انسانها تکیه بیشتر بر تغذیه و زندگی سالم باشد تا بر بیمارستان های مدرن و گران قیمت و تکنولوژی های پیشرفته. شاید زندگی مصرفی و غیر طبیعی انسانها و نظامی و امنیتی گرایی دولتهایشان و اتلاف منابع کره زمین (رانندگی و سفرهای بی وقفه، جنگهای بدون انتها، خانه های قصر مانند، مصرف هزاران تن مواد شیمیایی و ….) سیاستهای عاقلانه و دراز مدتی برای نژاد بشر نباشند. تا وقتی که انسان ها به یکدیگر و یا دولت ها به مردم خود و یا به ملتهای دیگر دروغ میگویند و پنهان کاری میکنند و یا در مبارزه با بحران ها و بیماری های اجتماعی اتحاد ندارند مشکلات و بیماری ها (از ویروس گرفته تا فقر و گرسنگی و خشونت) از یک کشور به کشور دیگر مهاجرت کرده و موج های جدید (مانند اوج گیری مجدد در منحنی زیر) ایجاد خواهند کرد که دیر یا زود گریبانگیر همه انسانها خواهد شد. دیگر نه ویروس ها و نه فقر و جهل و خشونت را میشود در یک کشور منزوی کرد. خانه ها و خودروهای گران قیمت، ارتشهای پیشرفته و دیوارهای مرزی نیز چندان کارساز نخواهند بود!
لینک برخی از منابع معتبر و غیر تجاری غیر دولتی
Dr. Sam Harris (neuroscientist) and Dr. Nicholas Christakis (sociologist and physician) objectively discuss real numbers and risks, A great objective podcast by two distinguished scientists
Coronavirus reality check: 7 myths about social distancing, busted
By Dr. Marc Lipsitch and Dr. Joseph Allen (Professors at Harvard T.H. Chan School of Public Health)
Genomic epidemiology of novel coronavirus
Dr. Yanis Varoufakis, DiEM25 co-founder, on the economic and political impact of the coronavirus, a fresh outlook by renowned Greek socialist about how this time bailing out bankers and stock market on the shoulders of the working class may not work as in 2008 and how the virus has deepened the crisis that capitalism has faced since 2008 in out of control income and wealth disparity in the world.
You’re Likely to Get the Coronavirus but most cases are not life-threatening, which is also what makes the virus a historic challenge to contain!
Some possible available treatments for the virus identified so far, But avoid certain painkiller and anti-inflammatory medicine such as Ibuprofen.
مرتبط با کرونا:
- پژوهشگر ایرانی آمریکایی: راه حال مشکل فعلی کمبود دستمال توالت در آمریکا این محصول ۱۰۰ درصد ایرانی است
- از لیس زدن حرم تا ماسک پرچم آمریکا! تصاویر جالب مقابله با کرونا به سبک ایرانیان: احتمال ابتلای ۴ میلیون تهرانی!؟
مرتبط با سلامت:
- پژوهشگر ایرانی آمریکایی: راه حال مشکل فعلی کمبود دستمال توالت در آمریکا این محصول ۱۰۰ درصد ایرانی است
- پیرمحمد ۱۶ هزار عقرب دارد! تصاویر پرورش عقرب: زهر عقرب کیلویی یک میلیون دلار!
- از لیس زدن حرم تا ماسک پرچم آمریکا! تصاویر جالب مقابله با کرونا به سبک ایرانیان: احتمال ابتلای ۴ میلیون تهرانی!؟
- هنرپیشه بورات: جلوی امپراتوری فیسبوک را بگیرید! موسس تسلا: از فیسبوک استفاده نکنید!
- این روشهای طبیعی تولید هورمون شادی در بدن را آزمایش کنید
- کباب خانه زنجیره ای ایرانی شهر واشنگتن منبع آلودگی عفونی میکروبی عمومی تشخیص داده شد
- گرمایش زمین و نقش ما انسانهای خودخواه: تصویری جالب از ۲۰۰ نفر در ۱۷۷ خودرو
- کود ایرانی صنعت شکلات دنیا را نجات داد
- شهرهای آمریکا را سرطان فراگرفته، شهروندان میجنگند ولی ترامپ گوش شنوا ندارد
- ویدئو: حافظه، دیابت، افسردگی و وزن شما به هم مرتبطند! نتیجه آخرین تحقیقات علمی در باره اثر تغذیه، دارو، و روش زندگی
- با این گیاهان دردهای تنفسی و ریوی را التیام ببخشید
- هم به نفع سلامت و هم به نفع محیط استقبال ایرانیان از تخفیف ویژه بیده جدید بهداشتی در آمریکا و کانادا
- از امیر آباد تهران تا خانه فرانک سیناترا! سه چیزی که ثابت شده ثروتمندان حاضرند به جای پول داشتند
- این نماینده خانم مجلس آمریکا میگوید عاشق سنگک ایرانی شده!
- بدون تعارف: صحبت های جنجالی مدیرعامل کاله در مورد استفاده از گوشت گربه در سوسیس!
» این خلاصه فارسی نسخه کوتاه شده ایست از نوشتار کامل به زبان انگلیسی. در صورت تمایل به دریافت ترجمه کامل با ما تماس بگیرید.