اوباما برای ایرانیان، زنان و مهاجران مفیدتر است یا رامنی؟
این هفته، رای زنان و طبقات متوسط آمریکا و حتی اقلیت ایرانی آمریکا مخصوصا در ایالتی مانند ویرجینیا (حومه واشنگتن) بیشترین تاثیر را در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خواهد داشت. بحث و مناظره زیاد شده است اما هدف این نوشتار مقایسه پرونده و سابقه کاری ۲ کاندیدا در جهت منافع ایرانیان، زنان و قشر متوسط آمریکا میباشد. نمونه ای از گزارشهای خبری مستند در زیر آماده است:
کدام بیشتر به نفع زنان است:
- اوباما برای اولین بار قانون دستمزد مساوی برای زنان را تصویب کرد. رامنی معتقد است این بازار آزاد و شرکتها هستند که باید برای دستمزد تصمیم بگیرند و نه دولت.
- اوباما اولین رئیس جمهوریست که در دوره ریاست خود ۲ خانم را به سمت قاضی دادگاه عالی آمریکا Supreme Court منصوب کرد که تعداد زنان بالاترین دادگاه آمریکا را از یک نفر به ۳ نفر افزایش داد (از مجموعه ۹ نفر قاضی) که بسیاری معتقدند منصفانه تر از گذشته است و اوباما در این تعادل بزرگترین نقش را داشته است.
- اوباما با مجاز بودن زنان در تصمیم برای سقط جنین در سطح فدرال (ملی) موافق است. رامنی در گذشته مانند اوباما فکر میکرد اما برای کسب رای مذهبیون دست راستی حزب جمهوریخواه در انتخابات امسال نظر خود را تغییر داد و اکنون مخالف حق فدرال خانمها برای سقط جنین میباشد.
- رامنی از مبلغین کلیسای مورمونها در آمریکاست که تاکنون اعتقاد به چند همسری را نفی نکرده اند. اگر چه خود رامنی و پدرش یک همسر داشتند اما پدر بزرگ او ۵ همسر داشت و برای فرار از منع قانونی چند همسری در آمریکا به مکزیک فرار کرد. رامنی اگر چه همیشه به مسلمانان افراطی و متحجر حمله میکند تاکنون از موضع حمایت از کلیسای مورمون (ویدئوی زیر) و قانون چند همسری این مذهب عقب نشینی نکرده است.
- اگر چه رامنی کاندید حزب جمهوری خواه و مورد حمایت مذهبیون میباشد اما همزمان دوستی نزدیکی با افرادی دارد که به خانم بازی و شهوترانی معروفند مانند دانالد ترامپ (فردی که اوباما را غیر آمریکایی میخواند) و یا میلیاردر معروف مارک لدر (صاحب تیم بسکتبال فیلادلفیا سونتی سیکسرز Seventy Sixers که به داشتن چند دوست دختر همزمان و برگزاری سکس پارتی شهرت دارد) که اخیرا رامنی در منزل او با گروهی میلیونر و میلیاردر دیدار کرده و از آنها برای نامزدی ریاست جمهوری خود پول جمعآوری کرد (در همین جلسه خصوصی بود که رامنی ۴۷% از مردم آمریکا را مفتخور خواند و نوار این سخنان بیرون آمد و موجب شگفتی بسیاری از مردم شد لینک خبر و ویدئو).
فرق ۲ کاندید برای مهاجران و ایرانیان در آمریکا:
- اگرچه جمهوری خواهان به دفاع از مردم ایران صحبت میکنند اما اوباما برای اولین بار پس از ۳۰ سال دستور اعطای ویزای چند بار ورود برای دانشجویان ایرانی عازم آمریکا را صادر کرد در حالی که در زمان رئیس جمهورهای پیشین آمریکا فقط ویزای یک بار ورود برای دانشجویان ایرانی صادر میشد. تعداد ویزهای توریستی و دانشجویی نیز در زمان اوباما برای ایرانیان افزایش داشته است.
- اکثر مهاجران ایرانی یا در آمریکا بیمه ندارند یا هنگام ورود دچار بیماریهای مختلف میباشند و لذا شرکتهای بیمه آنها را بیمه نمیکنند اما قانون بیمه جدید تصویب شده توسط اوباما (که رامنی آن را به تمسخر بیمه اوباما یا اوباماکیر میخواند) شرکتهای بیمه را مجبور میکند تا افراد مریض را نیز بیمه کنند. رامنی قول داده اولین اقدام او به عنوان رئیس جمهور باطل کردن قانون بیمه مصوبه اوباما میباشد.
- یکی از نزدیکان و حامیان رامنی خانمی به نام پام گلر Pam Geller است که عقاید افراطی علیه مهاجرین و مسلمانان دارد. این خانم الگوی نژادپرستان ضّد مهاجر در اروپا نیز هست مانند آندرس بریویک که در نروژ دهها نوجوان را در یک اردوگاه به رگبار بست (از جمله چند نوجوان ایرانی) و از پیروان این خانم دوست رامنی میباشد.
- بر خلاف رامنی و مشاوران او که سفید پوست اروپایی الاصل میباشند زندگی اوباما از کودکی تا دبیرستان تا دانشگاه پر از اقوام و دوستان از همه ملیتها و مذاهب بوده است. همانطور که در مستند زندگی اوباما در ویدئو دیده میشود اوباما به واسطه سابقه خانوادگی و شخصیت فرهنگی آزاد منش و روشنفکر او چندین بار در زندگی و در دانشگاه به عنوان فردی که مظهر صلح و میانجی گروهها بوده شناخته میشد و حتی جمهوری خواهان و راست گرایان دانشگاه هاروارد به اوباما اعتماد داشتند و به او احترام میگذاشتند چون او از دمکراتهایی بود که با جمهوریخواهان به جای دشمنی همکاری میکرد.
فرق ۲ کاندید در سیاست خارجی آمریکا
- جمهوری خواهان بیشتر نظامی گرا هستند و رامنی نیز تقاضای افزایش بودجه نظامی را کرده است (بودجه نظامی و جاسوسی و جنگهای آمریکا اکنون ۶۰% بودجه غیر اختصاصی کلّ آمریکاست). اما در عمل در ۸ سال ریاست جمهوری بوش آمریکا سیاست غیر خصمانهای در برابر حکومت ایران داشت و در عمل در افغانستان با ایران همکاریهایی نیز داشتند. رسانههای آمریکا نیز شرکت دیک چینی معاون بوش را به سودجویی از تجارت پشت پرده قطعات فنی با حکومت ایران متهم کردند (لینک خبر).
- اما اوباما علیرغم رویه و صحبتهای صلح جویانه خود برای اولین بار در ۳۰ سال گزشته موجب بزرگترین اتحاد جهانی و تحریمهای شکننده علیه حکومت ایران شد. هم چنین اوباما در شطرنج سیاسی اطلاعاتی علیه دولت ایران بسیار موفق بوده است. برای مثال در پی عملیات پیچیده امنیتی، آمریکا موفق به انهدام شبکه جاسوسی سپاه در کویت , بحرین و امارات شد (لینک خبر). همچنین اوباما با تقویت موقعیت و اتحاد دولتهای ترکیه و مصر در رهبری حرکتهای خاور میانه و جهان اسلام موفق به جایگزینی تدریجی ایران و عربستان شده است تا جایی که علمای الازهر اردوغان را به خلیفه جهان اسلام تشبیه کردند و دولت و تشکیلات فلسطین نیز از ایران به سمت ترکیه و قطر روی آوردند و حتی گروه کمکرسانی به غزه کمک ایران را قبول نکرد.
- بر خلاف شایعات، اوباما به خاطر پایان دادن به گسترش جنگهای عراق و افغانستان در میان ارتشیها و خانوادههای آنها و در میان صلح جویان آمریکا که مخالف جنگ افروزی آمریکا هستند بسیار محبوب است (نمونه لینک خبر). اوباما در دوران سناتوری ش از اقلیت نمایندگان مجلس آمریکا بود که علیرغم فشار سیاسی به درخواست بوش برای جواز جنگ علیه عراق رای مخالف داد. رامنی نیز اوباما را به ایستادگی در برابر اسرائیل و مخالفت با افزایش بودجه نظامی آمریکا متهم میکند.
- اوباما را در رسانهها فرد بی جنجال و خسته کننده میدانند (به واسطه آرامش و پایداری مواضع او) اما رامنی به عنوان فردی بسیار متغیر و زیرک شناخته میشود، فردی که برای برنده شدن مواضع خود را تغییر میدهد. یکی از جالبترین ویدئوها در این زمینه رامنی را در حال نفی و مناظره با خود نشان میدهد (ویدئوی زیر):
وبلاگ ارسالی از ر. بازرگان
مرتبط با انتخابات:
ایرانیهایی که میخواهند رامنی را بشناسند این فیلم را ببینند! (ویدئو)
ایران و جنگ در بحث داغ مناظره رامنی و اوباما (ویدئو)