نام گذاری خیابانی به نام ارومیه در تورونتو: از نخست وزیر کانادا تا نازنین افشین جم در مراسم تقدیر دکتر رضا مریدی (ویدئو)
به گزارش سایت شهروند، جمعه شب، ۱۲ اکتبر ۲۰۱۸، حدود هزار تن از تورنتویی ها گرد آمدند تا از خدمات دکتر رضا مریدی تقدیر کنند مردی که در نزدیک به سه دهه حضورش در کانادا تأثیرات مثبتی در تورنتو و کانادا برجای گذارده است. وقتی در سال ۱۳۲۳ (۱۹۴۵ میلادی) در شهر اورمیه در آذربایجان غربی به دنیا آمد، هیچکس از اطرافیانش نمی توانست فکرش را هم بکند که این نوزاد، روزی در آن سوی جهان، می شود اولین وزیر ایرانی تبار در آمریکای شمالی. وقتی هم که دیپلم ریاضی اش را از دبیرستان البرز تهران گرفت و وارد رشته فیزیک دانشگاه تهران شد و فوق لیسانس گرفت، خودش هم نمی توانست فکر کند که روزی در مقابل صدها تن که برای تقدیر از او حضور یافته اند، بایستد و از داستان زندگی و دستاوردهایش بگوید. دکتر رضا مریدی رئیس گروه فیزیک دانشگاه فرح سابق (الزهرای کنونی) در سال ۱۹۹۰ به همراه خانواده اش با چهار چمدان وارد فرودگاه تورنتو شد. زمانی که او به کانادا مهاجرت کرد هیچ ایرانی تباری در ساختار سیاسی کانادا حضور نداشت و شاید او نیز در آن زمان چنین حضوری را بعید می دانست.
از جمله میهمانان و سخنرانان ویژه این مراسم: جاستین ترودو (نخست وزیر کانادا)، جان توری شهردار تورنتو، کاتلین وین نخست وزیر پیشین انتاریو، نازنین افشین جم ـ مک کی هنرمند و فعال حقوق بشر ، و حسن داعی (فعال سیاسی مخالف حکومت ایران).
در پایان سخنرانی های رسمی، دکتر مریدی گفت برای من موجب افتخار است که توانستم برای بیش از یک دهه در پارلمان انتاریو به مردم ریچموندهیل خدمت کنم و در کابینه ی خانم وین برای ۶ سال در خدمت انتاریویی ها باشم.
و اما شگفتی این جشن، زمانی بود که شهردار ریچموندهیل در کنار دو تن از اعضای شورای شهر به روی صحنه آمدند و به پاس خدمات دکتر مریدی به شهر ریچموندهیل پلاک خیابانی را به نمایش گذاشتند که اورمیه، شهر زادگاه دکتر مریدی روی آن نقش بسته بود.
رضا مریدی متولد شهر ارومیه، در دبیرستان البرز تهران تحصیل کردهاست، او پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه تهران، مدرک دکترای خود را از دانشگاه برونل لندن دریافت کردهاست. مریدی در سال ۱۹۸۶، به دلیل کمکهای بدیع به فیزیک عنوان Fellow of the Institute of Physics بریتانیا را کسب کرد. پیش از ترک ایران به مقصد کانادا، دکتر مریدی رئیس دانشکدهی علوم دانشگاه الزهرای تهران بود. پس از مهاجرت به کانادا او سابقهای ۱۷ ساله در همکاری با موسسهی ایمنی تشعشعات کانادا دارد، او عنوان معاون و همینطور دانشمند ارشد این موسسه را داشتهاست.
رضا مریدی روز دهم اپریل سال ۲۰۰۸ طی اقدامی، خواستار ثبت اولین روز بهار بعنوان "نوروز" در انتاریو شد. پیشنهاد وی پس از رأی گیری در مجلس انتاریو به تصویب رسید و به این ترتیب اولین روز بهار بنام "نوروز" در تقویم ایالت انتاریو ثبت شد.
مرتبط با کانادا:
- آبروریزی پرستار قلابی ایرانی در کانادا که با بوتاکس به صورت چند زن لطمه زد! روانپزشک: مظلوم نمایی میکند اما بد جور مشکل روانی دارد!
- خانم جوان پلیس ایرانی کانادایی از تعارض و آزار جنسی و تبعیض نژادی در پلیس تورنتو شکایت کرد
- چگونه مهاجر ایرانی صاحب یکی از بزرگترین مزارع ارگانیک کانادا شد؟ هنوز میشود با صبر و راستی به آسایش و آرامش رسید
- فیلمهای ایرانی در جشنواره امسال فیلم شهر زیبای ونکوور: آثاری از فرهادی تا پناهی و لوافی
- چگونه ترجمه نادرست "پرده بکارت" خانم ایرانی پناهجو را در معرض اخراج از کانادا قرار داد!
- تابستون: بزرگترین جشنواره موسیقی هنری با سلیقه جوانان ایرانی در کانادا برگزار میشود
- فیلمهای ایرانی در جشنواره امسال فیلم ونکوور، از انیمیشن جنجالی "تهران تابو" تا آخرین فیلم کیارستمی
- جمع اوری کمک برای کودک یتیم ایرانی در کانادا که هم پدر و هم مادرش را از دست داد
- اقرار مرد ایرانی تبار در پی اتهام آزار و دست مالی جنسی زنان سالمند در بیمارستانهای تورنتو کانادا
- ماجرای جنایت در پارتی شبانه پسر سفیر دوران احمدینژاد، همسر صیغهای قاتل، حق السکوت یک میلیاردی پیش از بازگشت از کانادا
- شگفت زدگی مردم از توده عظیم یخ بزرگ تر از کشتی تایتانیک در ساحل شرقی کانادا (ویدیو)
- دستگیری دانشجوی ایرانی در تپههای مشرف به خلیج شهر کوچک و زیبای کانادا به خاطر یک حرکت عجیب
- آهنگساز ایرانی داور معتبرترین جایزه موسیقی کانادا با حضور نخست وزیر ترودو شد
- روایت علیرضا امیرقاسمی از کلاهبرداری تور پایتخت در آمریکا و کانادا با نام محسن تنابنده و سریال پایتخت
- نوروز در تلویزیون کانادا: از تبریک نخست وزیر تا فسنجان و زولبیا در برنامه نوروزی تلویزیون
» این خلاصه فارسی نسخه کوتاه شده ایست از نوشتار کامل به زبان انگلیسی. در صورت تمایل به دریافت ترجمه کامل با ما تماس بگیرید.