گفتگوهای مشاور متولد ایران اوباما با چند گروه ایرانی در آمریکا (پایا، نایاک، ایمان)
به گزارش وبسایت اتحادیه روابط عمومی آمریکاییهای ایرانیتبار (PAAIA) در تاریخ ۱۸ جولای میزگرد بحث و گفتگویی به میزبانی دفتر تعامل های های عمومی کاخ سفید برای سران سازمان های مدنی مختلف جامعه ایرانیان آمریکا برگزار شد. در این جلسه که در ساختمان دفتر اجرایی برپا شد و به عنوان بخشی از تلاش های کاخ سفید برای افزایش تعامل های مدنی در سراسر کشور محسوب می شود همچنین برخی مقامات کلیدی اجرایی به بررسی اجمالی طیف وسیعی از سیاست های خارجی و طرح های داخلی مربوط به جامعه ایرانی در آمریکا پرداختند و نیز فرصتی فراهم شد تا اعضای جامعه نظرات خود را مطرح نمایند.
خانم والری جارت، مشاور ارشد رئیس جمهور، بالاترین مقام دولتی شرکت کننده در جلسه بود. او بر اهمیت دفتر تعامل های های عمومی در درک و پاسخگویی به نیازهای جامعه آمریکایی های ایرانی تبار و همچنین اهمیت ارتباط مستمر جامعه با دفتر او و همچنین افراد دیگر دولت در حل نگرانی های این جامعه تاکید نمود. خانم جارت متولد شیراز و از پدر و مادری آمریکایی است. پدر او، که پزشک آسیب شناس و متخص ژنتیک بود، تحت برنامه پزشکان و کارشناسان کشاورزی آمریکایی برای کمک به سلامت و کشاورزی کشور های در حال توسعه، در سال ۱۹۵۰ یک بیمارستان برای کودکان در شیراز احداث نمود. هنگامی که والری پنج ساله بود به همراه خانواده ابتدا برای یک سال به لندن و سپس در سال ۱۹۶۳ به شیکاگو بازگشتند.
اسامی برخی از سازمان های شرکت کننده در این جلسه به شرح ذیل بود:
دائره المعارف ایرنیکا دانشگاه کلمبیا، اتحادیه روابط عمومی آمریکاییهای ایرانیتبار (PAAIA)، اتحادیه فرامرزی ایرانیان (IAAB)، انجمن اسلامی ایرانی های آمریکایی تبار آمریکای شمالی (IMAN)، انجن یهودیان پیشرو، رسانهٔ عمومی آمریکا سایت تهران (PBS Frontline) ، شورای ملی ایرانیان آمریکا (NIAC) و شورای غرب آسیا.
موضوع اصلی جلسه، رابطه کنونی ایالات متحده و ایران و نگرانی های جامعه در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران بود. سایر شرکت کنندگان نگرانی خود را در مورد تاثیرات منفی بالقوه حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ایران را بر ایرانیان بیان نمودند. نتایج نظر ستجی سال ۲۰۱۲ سازمان پایا نشان داد که حدود ۵۳ درصد آمریکایی های ایرانی تبار عقیده دارند که حمله نظامی به واقع می تواند باعث تقویت دولت ایران شود.
مقامات اجرایی بر تمرکز رییس جمهور بر حل دیپلماتیک مساله برنامه هسته ای ایران و توجه بیشتر به مساله حقوق بشر در ایران تاکید نمودند. همچنین مساله اجرای تحریم های آمریکا و سایر کشور ها علیه ایران که به صورت غیر مستقیم ایرانیان داخل و خارج از کشور را نیز تحت تاثیر قرار داده است به تفصیل مورد بررسی قرار گرفت. یکی دیگر از از نگرانی ها، توانایی آمریکاییان ایرانی تبار در تامین کمک های بشر دوستانه برای ایران تحت مقررات کنونی اداره کنترل دارایی های خارجی (OFAC) است. مقامات اجرایی دیدگاهشان را در مورد چگونگی تاثیرات مقررات فعلی بر کمک های بشردوستانه به ایران بیان نمودند و ضمناً به این نکته توجه دادند که مواد دارویی و غذایی در چارچوب تحریم ها قرار نمی گیرد ولی سایر کمک های بشر دوستانه نیاز به اخذ مجوز از OFAC دارد.
بخش دیگر این گفتگو، به صحبت در مورد طرح های دولت آمریکا برای ترویج نوآوری های اجتماعی و مشارکت مدنی آن گونه که به جامعه ایرانی در آمریکا مربوط می شود و همچنین تاثیر اصلاحات بهداشتی و درمانی و ابتکارات شورای تجاری کاخ سفید، سپری گردید.
سیروس امیر مکری، دستیار وزیر خزانه داری آمریکا با تاکید بر اهمیت خدمات عمومی و پاسداشت تصویری از آمریکایی های ایرانی تبار به عنوان مهاجران و شهروندان پر جنب و جوش، پر بازده و موفق، جلسه را به پایان برد.
مرتبط:
یک ایرانی - الاصل (سیروس امیر مکری) در بالاترین مقام نظارت بانکی آمریکا
» این خلاصه فارسی نسخه کوتاه شده ایست از نوشتار کامل به زبان انگلیسی. در صورت تمایل به دریافت ترجمه کامل با ما تماس بگیرید.