آنچه من از دوستی با ایرانیان در فیس بوک آموختم
دیدگاه یک آمریکایی (جانی هریس) همراه ویدئو منبع سایت وکس:
زمانی که مذاکره کنندگان جهان اعلام کردند که به یک طرح کلی برای برنامه هسته ای ایران رسیده اند، مردم ایران به خیابان ها رفتند و پیشاپیش کاهش تحریم ها و احتمال روابط بهتر با غرب را جشن گرفتند.
این ایران با ایرانی که بیشتر مردم آمریکا در اخبار می بینند، دولت ایرانی که با شعارهای آخرالزمان و حمایت از تروریسم جهانی، بعد از انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ به صورت جهانی مطرود شده بود، بسیار متفاوت بود. در طول مذاکرات برنامه هسته ای ایران، منتقدان ایران تصویر ایران را به صورت دشمنی غیر قابل اعتماد نشان دادند که در اولین فرصت برای دسترسی به بمب هسته ای، همگان را فریب خواهد داد.
اما خود مردم ایران چه؟ تعداد معدودی از آمریکایی ها توانسته اند به ایران سفر کنند و با داستانهایی از فرهنگ مردم ایران بازگردند. تصور اولیه من از ایران، همانند خیلی از مردم دیگر، با تصاویری از انقلاب آیت الله خمینی و خشونت و بی رحمی هایی به نام او، شکل گرفته بود. من یاد گرفته بودم که ایران مسئول خون هاییست که از حملات تروریستی در جهان ریخته می شود. من به مصاحبه های محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور اسبق و مبالغه گوی ایران، گوش می دادم که هولوکاست را انکار می کرد و اصرار داشت که آخرالزمان در زمان او روی خواهد داد.
کار سختی نبود که بعد از دیدن و شنیدن تمام این حرف ها از ایران تصویر یک ملت متعصب و دیوانه را به تصویر کشید. اما دوست شدن با ۲۵ جوان ایرانی در فیس بوک، باعث شد متوجه بشوم که این تصور از ایرانیان چقدر اشتباه است.
در طی ماه ها ارتباط من با آنها کم کم متوجه شدم که چقدر ما به هم شبیه هستیم. ما از دیدن فیلمهای مشابه، ویدئوهای مشابه در یوتیوب و تصاویر مشابه لذت می بریم. علاوه بر آن به نظر نمی رسید که هیچ کدام از آنان از مردم آمریکا متنفر باشند. بلکه برعکس، تک تک آنها از دوستی با من خوشحال بودند. خیلی از آنها به من پیشنهاد دادند که اگر خواستم به ایران بروم به منزل آن ها بروم. خلاصه کلام اینکه هیچ کدام از آنها هیچ شباهتی با رژیم اسلامی تندروی ایران نداشتند.
این مهم است. جمعیت جوانان ایرانی بیش از ۶۰ درصد از جمعیت کشور ایران را تشکیل می دهند. این نسل که بعد از انقلاب به دنیا آمده است آن شور و اشتیاقی که پدرانشان در مورد جمهوری اسلامی داشته اند را در خود نمی بینند. آن ها در عوض خواستار فرصت های اقتصادی و ارتباطات جهانی هستند.
البته دوستان من نمی توانند نماینده ۷۷ میلیون نفر جمعیت ایران باشند. اما آنها نگاهی نو به ایرانی را ایجاد می کنند که بسیاری از آمریکایی ها نتوانسته اند ببینند: " کشوری که در حال تغییر است".
مصطفی رکوعی
منبع سایت وکس
» این خلاصه فارسی نسخه کوتاه شده ایست از نوشتار کامل به زبان انگلیسی. در صورت تمایل به دریافت ترجمه کامل با ما تماس بگیرید.