افزایش آمار خودکشی و خودسوزی در ایران و فرق آن با دنیا
خبرگزاری "ایسکا نیوز" امروز اعلام کرد که ۴ نفر در زاهدان خودسوزی کرده اند (یک مرد، یک پسر جوان، یک دختر نوجوان و یک زن). گزارشهای متعددی حاکی از افزایش شدید آمار خودکشی در اقلیتهای مرزنشین، خانمها و دانشجویان در ایران میباشد. در میان مناطق کشوری بعضی کردستان، و بعضی ایلام را رکورددار آمار خودکشی در ایران میدانند ولی در مجموع استان هایی که جزو استان های محروم و فقیر نشین کشور محسوب می شوند آمار خودکشی بیشتری دارند. البته در تهران و شهرهای بزرگ هم تعداد زیادی خودکشی رخ میدهد برای مثال اخیراً از دو خودکشی در یک هفته در ایستگاههای متروی تهران و خودسوزی دو جانباز خبر دادیم.
اخبار دیگر حاکی از رشد سرسام آور آمار خودکشی در بین دانشجویان و مخصوصاً دانشجویان دختر میباشد بویژه کسانی که با حراست دانشگاه بخاطر مسائل اخلاقی یا سیاسی درگیر بوده اند. بعضی از این خودکشی ها هم جنبه سیاسی پیدا میکنند برای مثال چند ماه پیش منابع خبری از قصد یک دانشجو به خودسوزی در مقابل مجلس شورای اسلامی خبر دادند. آمار خودکشی در میان دانش آموزان دختر هم بالا میباشد. به گفته معاون وزارت آموزش و پرورش ، دويست و هشتاد و دو دانش آموز سال گذشته در شهر تهران خودکشی کرده اند که بيشتر آن ها دختر بوده اند. در مجموع آمار اقدام به خودکشی زنان در جهان ۳ برابر مردان است اگرچه اقدام بسیاری از خانمها منجر به مرگ نمیگردد.
آمار خودکشی در ایران ۶ در ۱۰۰ هزار نفر گزارش شده که پایین تر از متوسط جهانی میباشد ولی متخصصین معتقدند به دلیل مسائل فرهنگی و اجتماعی در ایران "۷۵ درصد از موارد خودکشی" اعلام نمی شود و بسیاری از موارد اقدام به خودکشی هم ناکام مانده و هرگز گزارش نمیشود. لذا آمار واقعی خودکشی در ایران بمراتب بیشتر از آمار رسمی دولتی میباشد.
از لحاظ اعتیاد هم با مصرف چهارده تن هروئین و حدود ۴۵۰ تن تریاک تولید افغانستان ایران بزرگترین مصرف کننده مواد مخدر در جهان اعلام شده است.
آمار خودکشی و اعتیاد هم در کشورها و مردم بسیار فقیر (نظیر هندوستان) و هم در کشورها و مردم متول (نظیر آمریکا) بالا می باشد، فقرا به علت احساس "ذلت" و "بی چارگی" و اعتماد به نفس کم، و پولدارها به علت "فقر معنوی" و "بی انگیزگی" چون دیگر زندگی مادی اقناعشان نمیکند. در یکی از نوشتارهای گذشته ۸ رفتاری را که ایرانیان به آن معتادند برشمردیم از جمله ناامیدی و گلایه از اوضاع. در مقاله ای دیگر هم رتبه فرهنگ ایرانی را در "مونث بودن" ارائه کردیم. از لحاظ نوع خودکشی ها هم تفاوت عمده خودکشی های نوع ایرانی و غربی در اینست که خودکشی نوع ایرانی بیشتر بواسطه "احساس ضعف و ناامیدی" از نوع "مونث" بوده و بیشتر منجر به "خودزنی" می شود چون فرد بیشتر احساس قربانی بودن و ناامیدی میکند. خودکشی نوع غربی، نظیر تیراندازی اخیر در پادگان بزرگ آمریکا، معمولاً همراه با ضرر زدن به "دیگران" و مقصرین مشکلات میباشد چون از نوع "مذکر" میباشد و فرد خاطی سعی میکند تا همراه خود "عاملین" بدبختی خود و مردم را هم نابود کند و لذا خودکشی نوع "مذکر" نوعی انتقام جویی به حساب میآید ولی خودکشی نوع مونث رایج در ایران نوعی "خودزنی" و "ننه من قریبم" و "جلب توجه کردن" است نظیر اعتیاد. شاید برای همین هم هست که ایران بزرگترین مصرف کننده مواد مخدر در جهان اعلام شده است.
عدم آزادی بیان و سیستمهای بسته سیاسی و فرهنگی در کشورهای جهان سوم و ایران هم یا منجر به دروغگویی و تظاهر و دورویی میگردند (زیرا افراد نمیتوانند نظرات و احساسات خود را به آزادی بیان کنند) و یا منجر به "جوش آوردن" درونی مردم، خودکشی و یا خشونت (که در تظاهرات و حوادث اخیر ایران، در دعواهای خیابانی یا خانوادگی، در ادارات و بین همسایه ها و ... دیده میشود).