بهترین و بدترین کشورها برای زنان: از مادری تا تجارت، سیاست، ورزش و طول عمر
در آستانه روز جهانی زن نابرابری زنان با مردان هنوز در همه جا دیده میشود اما برخی کشورها از بقیه برای خانمها بهتر میباشند. نشریه انگلیسی ایندیپندنت، فهرستی از بهترین و بد ترین کشورهای جهان برای زندگی، کار و حقوق زنان را منتشر کرده است. برای مثال:
بهترین کشور از جنبه های کلی سیاست، آموزش، اشتغال و بهداشت برای زنان کشور ایسلند میباشد. بدترین کشور جهان یمن و خطرناکترین کشور برای زنان افغانستان است.
از لحاظ حضور سیاسی و مدیریت زنان کشور رواندا بالاترین رتبه را دارد چون اکثریت اعضای پارلمان را زنان تشکیل میدهند. همچنین در سریلانکا حدود ۲۳ سال است که ریاست حکومت در دست زنان بوده است. در تایلند نیز درصد بالایی از زنان در پستهای مدیریت ارشد هستند. بدترین کشور عربستان سعودی، یمن، قطر و عمان هستند که هیچ نماینده زنی در پارلمان خود ندارند.
بهترین کشور برای مادر شدن نروژ میباشد زیرا میزان مرگ مادران و زنان باردار فقط حدود یک در ۷۰۰ است. یونان نیز برای وضع حمل زنان امنترین کشور جهان است. افغانستان بدترین کشور جهان به این لحاظ است.
بهترین کشورها از نظر درصد سواد و درصد اشتغال زنان به ترتیب لسوتو (با نرخ باسوادی ۹۵ درصدی برای زنان) و کشور بروندی در قاره آفریقا (با اشتغال ۹۲ درصدی زنان) میباشند اگر چه در این کشورها لزوماً سواد و اشتغال خانمها به معنای درآمد و یا قدرت اقتصادی و سیاسی آنها نیست. از لحاظ میزان سواد زنان، بدترین کشور اتیوپی است که فقط ۱۸ درصد از زنان سواد خواندن و نوشتن دارند. از لحاط اشتغال بدترین کشور جهان پاکستان است که در آنجا نیروی کار زنان تقریبا یک چهارم نیروی کار مردان است.
از نظر میزان درآمد زنان کشورهای اروپایی لوکزامبورگ و نروژ در صدر قرار دارند. در این کشورها تا سطح درآمدهای ۴۰ هزار دلاری، دستمزد زنان و مردان یکسان است. پایین ترین سطح دستمزد برای زنان در عربستان سعودی است که حقوق متوسط زنان تقریبا یک پنجم حقوق متوسط مردان است.
بهترین کشور برای تحصیلات دانشگاهی خانمها قطر است زیرا تعداد زنانی که در دانشگاه ثبت نام میکنند شش برابر مردان است. انتظار میرود ایران نیز در این زمینه رتبه خوبی داشته باشد اگرچه نشریه ایندپندنت ایران را رده بندی نکرده است.
بهترین کشور برای عمر طولانی زنان ژاپن با طول عمر متوسط ۸۷ سال است که هفت سال بیشتر از طول عمر متوسط مردان ژاپن است.
بهترین کشور برای ورزش حرفه ای زنان آمریکا میباشد. پنج نفر از ۱۰ ورزشکار زن پردرآمد جهان در سال ۲۰۱۱ اهل آمریکا بودهاند. انتظار میرود کشورهای اروپای شرقی و کوبا نیز در این زمینه قوی باشند. بدترین کشور جهان در این زمینه عربستان سعودی است که هیچ گاه ورزشکار زن به المپیک نفرستاده و ورزش دختران در مدارس دولتی ممنوع است.
طبق آمار مجمع جهانی اقتصاد طی سال های اخیر وضعیت زنان در ۸۵ درصد از کشورهای جهان بهبود یافته است اما در کشورهایی مانند افغانستان و عربستان هنوز زنان از ابتدایی ترین حقوق محرومند. برای مثال عربستان تنها کشور جهان است که در آن رانندگی زنان ممنوع است. رتبه بندی زنان ایران در آمار نشریه ایندپندنت مشخص نشده است اما احتمالاً ایران از لحاظ تعداد زنان در دانشگاه و تعداد زنان در زندان سیاسی و تعداد زنان با جراحی پلاستیک (زیبایی) و مصرف لوازم آرایش آمار بالایی در جهان دارد.
مرتبط:
- بدون تعارف: با سوگند شاکر نماینده ایرانی - الاصل پارلمان نوجوانان انگلیس
- مدال طلای مریم طوسی پس از شکست دو رقیب چینی (ویدئو)
- خانم ایرانی در سوئد در لیست محبوبترین کمدینها و موفقترین مهاجران
- نازنین افشین جم از زندگی تازه خود با وزیر دفاع کانادا می گوید
- مشکلات اسکیت سواری خانمها در ایران! (انیمیشن و فیلم)
- (ویدئو) نمایش خیابانی مبتکرانه: داستان درد و رنج زنان ایران
- اولین ویدئوی مجاز آموزش مسائل جنسی و زناشویی در ایران
- ویدئوی ایران قبل از انقلاب: آزادی جنسی بدون زمینه سازی فرهنگی و مدنی
- دختر ایرانی شناور در یخ در حال آمادگی برای مسابقات شنای زمستانی سوئد (ویدئو)
- دو نوجوان ایرانی نامزد انتخابات پارلمان جوانان لندن
- جزئیات شبی که دختر ایرانی با انریکه اگلزیاس جنجال ساز شد
- بی توجهی خانمهای شاد در استادیوم به هشدار نیروی انتظامی
- ویدئوی مستند رجاء نیوز بر ضد تصویر برهنه و اعتراضی گلشیفته
- تسلط لیلا حاتمی به چهار زبان دنیا (ویدئو)
- گریه لیلا حاتمی در هنگام صحبت در باره زنان در سینمای ایران