سوئیس، بهترین کشور برای به دنیا آمدن. رتبه نوزادان ایرانی در جدول قرعه کشی بزرگ "زندگی"؟
وارن بافت میلیاردر معروف آمریکایی گفته که تمام چیزهای خوب زندگیش را مدیون "شانس" به دنیا آمدن در مکانی مناسب (آمریکا) در زمانی مناسب (دهه ۳۰) است! نشریه اکونومیست در رده بندی جدید خود که آن را لاتاری (قرعه کشی) زندگی میخواند، بر اساس پیش بینی آینده کشورهای مهم دنیا، بهترین کشورها برای یک نوزاد که سال آینده به دنیا میاید رتبه بندی میکند. اکونومیست کشور سوئیس را بهترین کشور برای به دنیا آمدن معرفی میکند. اما رتبه ایران در این لیست چندم است؟
از جمله شاخصهای مورد محاسبه در این جدول، کیفیت زندگی، میزان ابراز رضایت در نظرسنجیها، اقلیم و جغرافیا، چشمانداز اقتصادی، شیوه کشورداری، انسجام اجتماعی و... بوده اند. به واسطه کسری بودجه بالا، رتبه آمریکا در لیست جدید (شانزدهم) به خوبی گذشته نیست. در سال ۱۹۸۸ آمریکا رتبه اول را داشت. پس از سوئیس، کشورهای استرالیا، نروژ، سوئد، دانمارک، و سنگاپور در جدول بهترین کشورها برای به دنیا آمدن قرار دارند. امارات متحده عربی در جایگاه هجدهم و ترکیه در جایگاه پنجاه و یکم قرار گرفتهاند.
اگرچه آمریکا و آلمان هر دو در رتبه ۱۶ قرار دارند اما انصاف اینست که در نظر گرفته شود این دو کشور بر خلاف کشورهای رده بالای جدول کشورهای پر جمعیتی هستند و مجبورند با مشکلات جوامع بزرگ و صنعتی دست و پنجه نرم کنند. به عبارتی گرداندن یک سیستم بزرگ و پر جمعیت (و در مورد آمریکا پر از ملیتهای مختلف) به راحتی اداره کشورهای کوچک با جمعیتی کم و یکنواخت نیست همانطور که به دنیا آمدن در یک خانواده بزرگ و پر بچه معمولاً به معنای امکانات کمتر میباشد.
در جدولی که نام ۸۰ کشور در آن به چشم می خورد، نام ایران در جایگاه ۵۸ قرار دارد. پس از ایران به ترتیب کشورهای تونس، مصر، بلغارستان، السالوادور، فیلیپین، و سریلانکا قرار دارند. سه کشور قعر این جدول به ترتیب اوکراین، کنیا و نیجریه هستند.
در این لیست رتبههای بالا بیشتر مختص به کشورهای کوچک و آرام (برای برخی خسته کننده) است. این مقاله به نقل از شخصیتی در فیلم ارسون ولز میگوید: "ایتالیا در طی تاریخش جنگ، مافیا، رنسانس، داوینچی، میکلانژ و .. داشته است. اما سوئیس با ۵۰۰ سال آرامش، محصول معروفش در جهان ساعت میباشد!" مفسّر اکونومیست اشاره میکند که اما همین آرامش و پایداری (و زندگی خسته کننده و بی تلاطم) است که امروز سیستم سوئیس را دردنیای پر تلاطم به جزیره ثبات اقتصادی و مقر سعادت آیندگان (نوزادان امروز) تبدیل کرده است.
به گزارش آفتاب اکونومیست جدول مشابهی نیز در سال ۱۹۸۸ منتشر کرده بود که در آن، ایران در جایگاه ۴۸اُم قرار داشت. با این حساب، با وجود آن که در آن سال کشور ایران هشت سال جنگ با عراق را پشت سر گذاشته بود، جایگاه آن هنوز ۱۰ رتبه بالاتر از رتبه کنونی قرار داشت.
مرتبط با آمار:
- رتبه ایرانیان در میان مهاجران دنیا چندم است؟
- باور نکردنی: ویدئوی گران قیمت ترین اعضا بدن بیمه شده در دنیا
- رتبه ایران در لیست میهمان نوازترین کشورهای دنیا؟
- برای خرید یک ساندویچ یا آیفون مردم شهرهای مختلف دنیا چند ساعت باید کار کنند؟
- سالانه چند میلیارد دلار "مغز" از ایران خارج میشود؟ و به کدام کشورها؟
- لیست قدرتمندترین زنان دنیای تکنولوژی: برای اولین بار مدیر عاملان زن در راس IBM و Yahoo
- آمارهای تکان دهنده وزارت بهداشت: از سن ازدواج و باروری بزرگسالان تا تغذیه کودکان در ایران
- رتبه فرودگاه تهران در دنیا
- بهترین و بدترین کشورها برای مادر شدن: رتبه ایران چندم است؟
- یک تصویر و هزار داستان: رده بنده تاریخی ایران در فیفا
- ایرانی - الاصلها در آمریکا: 290 هزار، 464 هزار یا یک میلیون نفر؟ ایتالیایی هستیم یا ایرانی؟
- دو ایرانی در لیست تاثیرگذارترین افراد دنیا در نشریه تایم
- بهترین و بدترین کشورها برای زنان: از مادری تا تجارت، سیاست، ورزش و طول عمر
- کدام رشته های دانشگاهی بیشترین میلیونرها را ایجاد میکنند؟
- 15 میلیون بازدیدکننده یک سایت ایرانی در شب عاشورا!