گزارش لس آنجلس تایمز در باره بی بند و باری جنسی و بحران ازدواج در ایران
گزیده ه ای از گزارش لس آنجلس تایمز در تاریخ ۲۵ سپتامبر با عنوان: "آیا وبسایت های دوست یابی می توانند بحران ازدواج در ایران را حل نمایند؟"
مقامات حکومتی در ایران طی سال ها نگرانی زیادی برای حل "بحران ازدواج" در کشور داشته اند. پس از پیروزی انقلاب در سال ۱۹۷۹، افزایش سن ازدواج این نگرانی را میان مسوولین و بزرگان خانواده ها پیش آورده است که ایرانیان ممکن است به دلیل مجرد ماندن طولانی از مسیر سنتی و دینی منحرف شوند. قانونی نمودن وبسایت های دوست یابی و همسر یابی به عنوان راهی برای افزایش ازدواج های سنتی مطرح شده است ولی بسیاری از محققین در کارایی روش فوق برای حل این مشکل تردید دارند.
اگرچه هنوز خیلی از ایرانیان برای یافتن همسر از خانواده خود کمک می گیرند و ازدواج های سنتی مخصوصاً در شهر های کوچک اتفاق می افتد اما در شهرهای بزرگ همسریابی مشابه کشورهای غربی معمولاً در محیط دانشگاه، مهمانی های خصوصی و یا مکان های عمومی به وقوع می پیوندد.
بعضی از سایت های همسریابی غیر مجاز، توسط دولت فیلتر شده است و دسترسی به آن ها توسط فیلتر شکن ممکن است. بسیاری از وبسایت ها به دنبال کمک به ایرانیان برای یافتن شریک جنسی از طریق ازدواج موقت به جای ازدواج دائم هستند.
مشکل دیگر برای دولت، افزایش نرخ طلاق به ۱۶.۳ درصد در سال گذشته است که رشد ۴ درصدی را نشان می دهد. شهلا کاظمی پور معاون پژوهشی مرکز مطالعات جمعیت شناسی از این موضوع به عنوان "شرایط هشدار" یاد می کند. در تهران، از هر ۳ ازدواج یکی منجر به طلاق می شود.
بسیاری از مردان به نوبه خود، به دلیل بیکاری و فشار های اقتصادی که اخیراً با تحریم ایران بیشتر نیز شده است، توانایی ازدواج ندارند. همچنین از داماد ها انتظار برگزاری مجالس گران قیمت عروسی و پرداخت مهریه سنگین سکه های طلا می رود و خانم ها بعداً و عموماً درشرایط طلاق می توانند مهریه خود را طلب نمایند.
برای بعضی، ازدواج اصلاً ارزش آن را ندارد. محمد ۳۶ ساله می گوید:"این روزها، اگر مردی ماشین خوب و آپارتمان مبله داشته باشد می تواند بدون صرف هزینه ای زیاد و تنها با چند بار میهمان کردن یک دختر به یک رستوران خوب، رابطه جنسی داشته باشد. بنابراین، چرا باید خودم را با ازدواج با یک دختر به دردسر بیندازم؟"
جواد صالحی اصفهانی استاد اقتصاد در دانشگاه ویرجینیا تک که خانواده های ایرانی را مطالعه می کند می گوید: "خانم ها که به صورت فزاینده ای از کمبود قدرت در ازدواج احساس نگرانی می کنند به عنوان تضمین ازدواج مهریه های بالا و بالاتری را طلب می نمایند که از ۱۰۰۰۰ تا ۳۵۰۰۰۰ دلار متغیر است." اگرچه داماد موظف به پرداخت از پیش این مبلغ نمی باشد اما ناتوانی در این کار ممکن است به عنوان علامت ناپایداری اقتصادی مرد منجر به موجب به هم خوردن ازدواج شود.
سعیده ۳۲ ساله می گوید:"من دوست پسرهای زیادی داشته ام اما هیچ کدام ازآن ها به دلیل آن که از شرایط مالی مناسب برخوردار نبودند نتوانستند شوهر من باشند. من تقریباً از یافتن یک شوهر مناسب نا امید شده ام."
او بینی خود را با جراحی بیشتر شبیه اروپاییان کرده و و میگوید "انشاالله" ممکن است برای افزایش شانس پیدا کردن همسر مناسب به دانشگاه برگردد.
مرتبط با عروسی:
- عروسان از تجملات کم کنید و زنده بمانید! (ویدئو)
- رعنا منصور در "سراب": شوهر پولدار نمیخوام!
- بنیانگزار فیسبوک هم میلیاردر و هم داماد شد. عروس کیست و اما چرا الان؟
- بازار داغ و پرسود همسریابی اینترنتی از خارج در ایران (ویدئو)
- روش جدید عروسی: شرکت میلیونی مردم از طریق ولاگ روی اینترنت!
- ویدئوهای مراسم ازدواج باشکوه اندی و شینی
- لحظه به لحظه مراسم عروسی اندی و شینی (تصویر و ویدئو)
- بدون تعارف: اندی از ازدواجش میگوید (قسمت 1)
- شایعات پس از مراسم عروسی اشرافی شاهزاده موناکو
- عروسی ایرانی اشرافی: این بار در آمریکا
- ترانه عروسی ایرانی - عبری فارسی در اسرائیل
- عروس نا امید پس از پشیمان شدن داماد!
- عروسی ایرانی اشرافی در انگلیس
- انتخاب لباس عروسی در آمریکا
- از این رو به آن رو شدن هنرپیشه زیبای هالیوودی جینا دیویس پس از ازدواج با یک ایرانی
» این خلاصه فارسی نسخه کوتاه شده ایست از نوشتار کامل به زبان انگلیسی. در صورت تمایل به دریافت ترجمه کامل با ما تماس بگیرید.