سؤالهای بی پاسخ در مورد مظنونین حادثه بمب گذاری بوستون
شاید ندانید که یک رُمان نویس آمریکایی در سال ۲۰۰۲ در کتاب «هارت برک هیل» Heartbreak Hill تلاش برای انفجار در جریان مسابقه ماراتن بوستون را به تصویر خیال کشیده بود. اما در دنیای واقعیت در حالیکه مقامات قضایی امریکا خود را برای محاکمه جوهر سارنایف ۱۹ ساله متهم به انفجار بمب در ماراتن بوستون آماده می کنند، رسانه های کنجکاو با تعمق در حادثه سؤال هایی را در خصوص این اقدام و برادران سارنایف مطرح می کنند که تاکنون کسی پاسخی به آنها نداده است. از جمله می توان به سؤالات زیر اشاره کرد:
سؤال اول: در طول سفر خارج از کشور تمرلن چه مسائلی پیش آمده است؟
جف بلک از شبکه خبری NBC هفت سؤال عمده در مورد بمب گذاری مطرح می کند که به عنوان نمونه می توان به ابهامات سفر شش ماهه تمرلن در ژانویه ۲۰۱۲ به روسیه اشاره کرد. مایکل مک کاول، نماینده جمهوری خواه و رئیس کمیته امنیت داخلی مجلس نمایندگان امریکا می گوید که واقعیت آزار دهنده این پرونده اینست که این مهاجر چچنی در سال ۲۰۱۱ تحت نظر اف بی آی بوده و سپس با تشخیص اینکه وی تهدیدی برای امنیت ملی نیست از لیست افراد تحت نظر حذف شده است.
سؤال دوم: آیا اف بی آی مرتکب اشتباه شده یا رودست خورده است؟
بنا به گزارش روزنامه گاردین، اف بی آی هم اکنون با انبوهی از سؤالات در مورد عملکردش در قبال تمرلن سارنایف مواجه است به نحوی که نمایندگان با سابقه کنگره امریکا با به چالش کشیدن عملکرد اف بی آی FBI، این سازمان را به ناشی گری متهم می کنند. به گزارش هافینگتون پست، سازمان اطلاعاتی روسیه در سال ۲۰۱۱ اطلاعاتی را در اختیار اف بی آی گذاشته بود که بنا بر آن تمرلن سارنایف پیرو اسلام رادیکال (نگرش تندروانه از اسلام) بوده است. اف بی آی همچنین اعلام کرده که در تابستان ۲۰۱۱ مصاحبه ای با تمرلن داشته است. دیلی میل گزارش می کند که درست شش ماه پیش، روسیه از اف بی آی خواسته بود که تحقیقاتی در مورد تمرلن انجام دهد چراکه وی در حین سفرش به داغستان با یک "شبه نظامی" دیدار داشته است. در عین حال، یک وبسایت اطلاعاتی امنیتی راستگرای اسرائیلی دبکافایل بیان می کند که برادران سارنایف در واقع نفوذی های اف بی آی یا سازمانهای دیگر امریکایی در گروههای جهادی بوده اند، اما در عوض آنها با خیانت به مأموریتی که بر عهده داشتند مخفیانه به شبکه های اسلامگرایان تندرو پیوستند. دبکافایل مینویسد: یک کالج معتبر در کمبریج بدون در نظر گرفتن استانداردهای سختگیرانه مربوط به پذیرش دانشگاه، به جوهر سارنایف پذیرش و همچنین یک بورس ٢٥٠٠ دلاری اعطا کرده بود. ممکن است این پذیرش، امتیازی بوده که برادر بزرگتر (یعنی تمرلن) در ازای انجام مأموریتش درخواست کرده است.
سئوال سوم: چگونه است که رفتار و زندگی به اصطلاح تروریستها اینقدر عادی بوده است؟
جوهر سارنایف که طی سال گذشته شهروند امریکا شد، بنا به گفته اطرافیانش یک نوجوان باهوش و اهل معاشرت بوده است. دوستان این دو برادر می گویند که آنها هرگز رفتاری که نشان دهنده خشونت یا افراط گرایی اسلامی باشد بروز نداده اند. یک گزارش تلویزیونی جوهر را نوجوانی علاقه مند به هنر پاپ، اهل پارتی، و دوستدار فیلمهای انیمیشن از جمله "در جستجوی نمو" Finding Nemo معرفی کرده ولی در پایان نتیجه می گیرد که در وی نشانه هایی از "افراط گرایی" دیده می شود! مادر جوهر و تمرلن همچنان با شدت تروریست بودن فرزندانش را انکار می کند.
سئوال چهارم: چرا دو برادر پس از بمب گذاری اقدام به فرار نکردند؟
پرسشگران همچنین بر رفتار عادی جوهر تأکید می کنند، که وی پس از انفجارها، روز سه شنبه به صحن دانشگاه ماساچوست در دارتموث بازگشت و به زندگی دانشجویی اش ادامه داد. در مورد تمرلن نیز گفته می شود که قبل از درگیری مسلحانه اش با پلیس در واتر تاون، به منزل مسکونی اش در کیمبریج بازگشته بود.
سئوال پنجم: تمرلن سارنایف چگونه مرد؟
بنا به گزارشها، تمرلن در حین درگیری مسلحانه با پلیس در صبح روز جمعه کشته شد، اما ابهامات زیادی در مورد نحوه کشته شدنش و همچنین نقش برادر کوچکتر وجود دارد. هنوز مسئولین مربوطه نحوه کشته شدن وی را شرح نداده اند.
» این خلاصه فارسی نسخه کوتاه شده ایست از نوشتار کامل به زبان انگلیسی. در صورت تمایل به دریافت ترجمه کامل با ما تماس بگیرید.