جمعیت مهاجران آمریکا رکورد شکست: سهم ایرانیها و هندیها چه قدر است؟
تحلیل تازهای از دادههای ماهانهی ادارهی سرشماری توسط مرکز مطالعات مهاجرت نشان میدهد جمعیت مهاجران قانونی و غیرقانونی ساکن آمریکا رکورد جدید ۴۲/۱ میلیون نفر را در سهماههی دوم امسال به ثبت رسانده است. پس از یک دورهی رکود، تعداد مهاجران مکزیکی از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ ۷۴۰،۰۰۰ نفر زیاد شده است. این تعداد قابل توجه ۴۴٪ کل مهاجران جدید در سال گذشته را تشکیل میدهند.
هماکنون مهاجران ۱۳/۳٪ از کل جمعیت کشور را شامل میشوند که بیشترین سهم در ۱۰۵ سال گذشته بودهاست. ۴۴۹،۰۰۰ نفر دیگر از مهاجران اضافهشده در سال گذشته نیز کشورهای آمریکای لاتین به ایالات متحده مهاجرت کردهاند. اما نقشهی جالبی که توسط Business Insider منتشر گردیده (تصویر بالا)، نشان میدهد مهاجران هندی، فیلیپینی و عراقی درحال حاضر بزرگترین اقلیتهای مهاجر پس از مکزیکیها هستند.
ایرانی-آمریکاییها نیز از جمله جمعیتهای مهاجر قابل توجه میباشند. باتوجهبه نتایج سرشماری سال ۲۰۱۰ (لینک) تعداد ایرانیهای ساکن آمریکا به شکل محسوسی بیشتر از آمار سال ۲۰۰۰ میباشد. با این حال جمعیت رسمی اعلام شده در این سرشماری بههیچ وجه به عدد ۱ تا ۱/۵ میلیون نفری مورد ادعای ایرانیان نزدیک نمیباشد.
اداره سرشماری دو گونه آمار در باره اصلیت قومی آمریکایی ها ارائه داده است. آمار اول مربوط به کسانی است که در قسمت "نژاد" ، داوطلبانه گزینه "نژاد دیگر" را انتخاب کرده و سپس در آن قسمت "ایرانی - الاصل" را تایپ کرده اند. به گزارش مرکز آمار نزدیک ۲۹۰ هزار نفر این گزینه را انتخاب کردند که به نظر میرسد از هر سه یا چهار نفر یک نفر واقعیت را منعکس کرده است. کالیفرنیا با ۱۵۷ هزار، تگزاس با ۲۰ هزار و نیویورک با ۱۲ هزار در رتبه اول تا سوم این لیست هستند و سپس ایالتهای ویرجینیا، مریلند، فلوریدا، جورجیا، واشنگتن (ایالت)، ایلینوی، آریزونا، نیوجرزی، ماساچوست قرار دارند.
عدد دیگر مرتبط با اقلیتهای قومی در آمریکا بر اساس نمونه گیری آماری اداره سرشماری میباشد که از نمونه کوچکی (۳ میلیون نفری) در سال تهیه میشود. بر اساس این آمار، ۴۶۴ هزار نفر ایرانی - الاصل در آمریکا هستند. به نظر میرسد این آمار دقیق تر باشد ولی هنوز از یک میلیونی که سالهاست مورد ادعای ایرانیان است فاصله دارد و علت آن هم میتواند هم پنهانکاری ایرانیان (از روی ترس یا خجالت!) و هم نمونه کوچک و غیر دقیق آماری باشد.
سایر نکات جالب آمار اداره سرشماری:
۲۵ درصد ایرانی-الاصلها زیر ۲۵ سال و ۲۶ درصد بالای ۵۵ سال هستند.
۳۲ درصد افراد بالغ مجرد هستند.
۵۵ درصد افراد بالای ۱۵ سال مزدوج هستند.
۶۰ درصد مدرک دانشگاهی دارند
درآمد متوسط خانوادگی سالی ۶۵۰۰۰ دلار است
۱۰ درصد دچار ناتوانایی بدنی و بیماری میباشند.
یک سوم در آمریکا و دو سوم در ایران به دنیا آمده اند.
مرتبط با مهاجرت
- مرگ مشکوک دانشجوی دختر ایرانی در ایتالیا
- خروج ثروت ملی: دروغ و آبروریزی مسافران ایرانی در فرودگاههای دنیا (ویدئو)
- یک بانوی ایرانی، مدیر سازمان پشتیبانی از دانشجویان پناهجو در هلند شد
- فیلم "در برزخ": زندگی سه پناهجوی ایرانی در ترکیه
- در پی سرنخ جاسوسی: سختگیری جدید نروژ برای ویزا به ایرانیان
- سهم پول نفت شما چه شد؟ بررسی دلار به دلار
- رتبه ایرانیان در میان مهاجران دنیا چندم است؟
- سالانه چند میلیارد دلار "مغز" از ایران خارج میشود؟ و به کدام کشورها؟
- از بلاتکلیفی دانشجویان ایرانی تا گرویدن به مسیحیت در هلند: اثرات فزاینده تحریم ها
- یک جوان ایرانی انگیزه اصلی دستور اوباما در حمایت از مهاجران
- ایرانی - الاصلها در آمریکا: 290 هزار، 464 هزار یا یک میلیون نفر؟ ایتالیایی هستیم یا ایرانی؟
- ادامه روند بی سابقه سقوط رتبه ایران در رده بندی های مختلف در جهان
» این خلاصه فارسی نسخه کوتاه شده ایست از نوشتار کامل به زبان انگلیسی. در صورت تمایل به دریافت ترجمه کامل با ما تماس بگیرید.