این دو بانوی ایرانی پرچم ایران را در بالای بلندترین کوههای جهان می افراشند
به گزارش روابط عمومی فدراسیون کوهنوردی، جمعه ۲۹ اردیبهشت ۹۶ خانم "پروانه کاظمی" پس از ۱۴ ساعت تلاش از کمپ ۳ موفق شد بر فراز "دائولاگیری" به ارتفاع ۸۱۶۷ متر، هفتمین قله بلند جهان بایستد و افتخار بزرگی نصیب کشورمان نماید.
پروانه کاظمی که متولد ۱۳۴۹ و معلم ریاضی میباشد ۵ سال پیش پس از ۵۲ روز به عنوان اولین بانوی هیمالیا نورد ایرانی که به طور مستقل با هزینه شخصی اقدام به این صعود کرد موفق به فتح قله ۸۸۴۸ متری اورست شد (لینک خبر). فتح اورست اولین بار در سال ۱۹۵۳ انجام شد و تاکنون فقط ۳۰۰۰ نفر موفق به فتح قله شده اند و بیش از ۲۲۵ نفر نیز در این مسیر خطرناک (طوفانهای شدید، یخهای لغزنده، کمبود اکسیژن، بهمن، و ..) کشته شده اند یعنی ار هر ۱۰ نفر صعود کننده تقریباً یک نفر کشته شده اند.
کاظمی علیرغم شخصی بودن صعودهایش، در تصاویر همیشه با کلاه یا روسری دیده میشود تا قوانین اسلامی ایران را رعایت کند اما در عین حال مجبور است با آقایان کوهنورد یا راهنما در تماس نزدیک، همسفر یا هم چادر باشد.
همچنین امسال مونا سراجی ۳۲ ساله از ایران اولین ورزشکار از خاورمیانه شد که در مسابقات فری راید جهان شرکت کرده، مسابقه ای که جای بهترین های اسکی و اسنوبرد است.
مونا درباره هزینه های سنگین تمرین ها و سفرهایش می گوید: «من اسپانسر دارم و از این بابت خیلی خوش شانسم. قبلا خانواده ام هزینه سفرهایم را پرداخت می کردند ولی چون رشته ای که من شرکت می کنم «فری راید» است و این مسابقات کلا زیر نظر فدراسیون جهانی هم نیست. به همین علت، و شاید به دلایلی دیگر، فدراسیون ایران هم حمایت آنچنانی در این زمینه نکرده یا دولت که هزینه های زیادی که من دارم را هیچ کمکی نگرفته اند. ولی هم از ایران اسپانسر دارم و هم آمریکا، بهترین کمپانی اسنوبردسازی دنیا به نام برتون که مخترع اسنوبرد است من را حمایت می کند، هم با تجهیزات و هم پول نقد برای مسابقاتم دو سال است که با آنها همکاری بهتری دارم، ولی الان هفت سال است که در واقع کسی که در ایران وارد کننده برتون و نماینده خاورمیانه برتون است من را حمایت می کند.» وی در ادامه می گوید: « اگر یک شرکت ایرانی با این حجم از من حمایت می کرد برای من قشنگتر و لذتبخش تر بود، ولی گاهی اوقات احساس می کنم خیلی با مزه است که کسی از آمریکا، آن طرف دنیا، به من بیشتر بها می دهد تا پیشرفت کنم و به علاقه و هدفم برسم و در آن راه به من کمک کند.»
او ورزش اسکی و اسنوبرد را از کودکی آغاز کرد. مونا در سال ۲۰۱۶ به دلیل محدودیت ورود شهروندان ایرانی به آمریکا نتوانست به آلاسکا، جایی که آرزویش را دارد سفر کند. او می گوید: « چند وقت پیش می خواستم برم آلاسکا، آمریکا برای فیلمبرداری که همه چیز هم مهیا بود، گروه فیلم برداری و غیره و من آرزوم است که به آلاسکا بروم ولی به خاطر مشکل ویزا و قوانین جدید محدودیت ورود به آمریکا گفتند که خیلی طول خواهد کشید و من نمی رسیدم، می خواستم نیمه مارس برم آلاسکا چون آنجا هم فصل دارد و من مجبور شدم سفر را کنسل کنم و خیلی ناراحتم.»
مرتبط با زنان:
- زنان این استان دور افتاده الگوی سایر ایرانیان شده و رکورد شرکت و پیروزی در انتخابات را شکستند
- در این مسجد کالیفرنیا زنان میتوانند امام جماعت مردان باشند (تصاویر)
- پافشاری خانم پرچمدار ایران در المپیک و موفقیت برای خروج از کشور علیرغم دستور ممنوعیت شوهر
- مادر ایرانی در آمریکا پسر ۵ ساله اش را برای انتقام از خیانت شوهر مسموم کرده و آتش زد
- با آداب قرار گذاشتن با دخترها در آلمان آشنا شوید. فرقش با ایران چیست؟ (ویدئو)
- خانمهای ایرانی رکورد ثبت نامزدی در انتخابات شهری را شکستند
- دختر خواننده ایرانی میلیمتری به رقیب افغانی خود باخت (ویدیو)
- دختر ایرانی به دلیل عدم امکان هنرنمایی در صدا و سیما در "ستاره افغان" تلویزیون افغانستان درخشید (ویدیو)
- وزیر دفاع آلمان، در دیدار با مقامات سعودی در عربستان، حاضر نشد حجاب بپوشد
- راهپیمایی بزرگ زنان فلسطینی و اسرائیلی حامی صلح مقابل منزل نتانیاهو که رسانهها گزارش نکردند (ویدیو)
- اعجوبه زن والیبال ایران با ۳ هزار دلار استخدام تیم بلغاری شد! «هیولا» لقب بلغاریها برای مائده برهانی که با حجاب تمرین میکند
- جایزه یک میلیون دلاری داعش برای کشتن دختر چریک ایرانی تبار تبعه دانمارک
- بدون تعارف با مونا برزویی شاعر ممنوع الخروج ترانههای شادمهر عقیلی و ابی
- بانوی ایرانی در گرندپری شطرنج جهان قهرمان روسیه را شکست داد (آلبوم تصاویر)
- بدون تعارف: بزرگترین ایراد زنان و مردان ایرانی از دید سایر ایرانیان (ویدیوی جالب)
» این خلاصه فارسی نسخه کوتاه شده ایست از نوشتار کامل به زبان انگلیسی. در صورت تمایل به دریافت ترجمه کامل با ما تماس بگیرید.