"ایران" رویای من: نوروز ۱۳۹۰
در پی فراخوان جنبش سبز برای راهپیمایی .... وزارت کشور اعلام میکند که هیچ گونه ممانعتی برای راهپیمایی مسالمت آمیز وجود ندارد. در روز اول عید ۱۳۹۰ مسیر خیابان انقلاب مملو از حامیان جنبش سبز بود در حالیکه مسیر بلوار کشاورز شاهد راهپیمایی حامیان دولت بود. دو راهپیمایی به مسالمت و با آرامش کامل برگزار شد. "سبز" ها با لباسهای سنگین حاضر شدند و بسیجی ها با ظاهر و لباسهای شاد. بعضی ها عیدی رد و بدل میکرند. محیط یادآور مسالمت و آرامش و شور و شوق روزهای قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ بود.
خبرگزاری های خارجی ایران را از مدنی ترین جوامع دنیا خواندند و در اخبار تلویزیون دولتی ایران، هر دو راهپیمایی نشان داده شد. رهبر ایران در پیام خود به ملت اشاره کرد که متعهد میشود کسی برای اعتراض مسالمت آمیز تنبیه نشود و دیگر از دماغ یک ایرانی خونی نیاید، و ۴ میلیون ایرانی خارج از کشور هم بتوانند در اداره مملکت سهیم شوند. تمام زندانهای سیاسی در روز اول عید آزاد شدند و زندانهای کهریزک و اوین و چند زندان مخفی دیگر همه تخریب شدند. بسیاری از مورخین این را در تاریخ خاورمیانه منحصر به فرد خواندند.
در هفته اول سال نو، چندین هواپیما هزاران سرمایه گزار، افراد تحصیلکرده و شخصیتهای برجسته علمی، فرهنگی و سیاسی ایرانی را که به اصلاحات بدون خونریزی معتقدند، به ایران آوردند. گفته میشود همراه این گروه ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه وارد ایران شده است. در جلسه مشترک سران ۳ قوه با کروبی، موسوی، و دهها شخصیت برجسته دیگر، هیاتی مستقل مسئول برگزاری انتخابات زودهنگام رییس جمهوری شدند و رهبر هم موافقت کرد که تغییر قانون اساسی به رفراندوم گذاشته شود که این پیشنهاد بدون هیچ لجبازی از سوی رییس جمهور پذیرفته شد چرا که به گفته او "هدف من خدمت بود و اکنون که میبینم کشورم در آستانه جنگ داخلی و حمله خارجی است دوست دارم به هموطنانم اجازه طرح مشکلات را بدهم و از حق خود هم که شده فعلاً بگذرم." اما مشکل اصلی پیدا کردن افراد داوطلب برای نامزدی دز انتخابات بود زیرا همه به یکدیگر تعارف میکردند و هیچکس تمایل به پست و مقام نداشت! و در نهایت پستها به ملی گرایان نیز پیشنهاد شد که آنها نیز قبول نمیکردند!
سپاه پاسداران تعهد داد که در مسائل سیاسی اقتصادی دخالت نکند و تمام دارایی های شرکتهای تحت پوشش خود را در بازار سهام تهران بفروشد و درآمد آن را به بیت المال واریز کند. مذهبیون و عیرمذهبیون بر سر سیستم حکومتی مشابه ترکیه و مالزی که هم به مذهب احترام بگذارد و هم به آزادی های مدنی افراد، به توافق رسیدند. برای زنان و اقلیتها در حکومت جدید حقوق مساوی دیگران در نظر گرفته شد. چندین کنسرت نوروزی شاد (و با رعایت حساسیتهای سنتی و مذهبی) با هنرنمایی خوانندگان داخلی و هنرمندان تازه از خارج برگشته، صدها هزار ایرانی و دهها هزار افعانی و عرب و ترک و ارمنی و آذربایجانی را به خود جلب کردند. ویزای ایران تبدیل شد به ویزای کمیاب. صنعت توریسم کشورهای اطراف ایران با مشکل بزرگ مواجه شدند.
در عین حال رهبر ایران توافق کرد که در صورت جبران هزینه های اتمی ایران و بازپرداخت غرامت تجاوز صدام به ایران، و تضمین عدم حمله نظامی به ایران توسط اسراییل، ایران از پروژه های اتمی دست بردارد که این مورد توافق سازمان ملل، آمریکا و اروپا قرار گرفته و ۲۰۰ میلیارد دلار هم به ایران پرداخت شد (که با ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه بازگشته ایرانیان خارج از کشور شد ۳۰۰ میلیارد دلار در حساب ذخیره ارزی ایران).
در طی ۴ سال آتی ایران توانست با میلیاردها دلار سرمایه جدید و به کمک تخصص ایرانیانی که بازگشته بودند در تولید انرژی از خورشید و باد، و در مهار آبهای سطحی و تولیدات کشاورزی به خودکفایی رسیده و حتی انرژی، آب شیرین و محصولات کشاورزی به کشورهای اطراف صادر کند. میلیونها ایرانی در صنایع جدید مشغول به کار شدند. آمار بیکاری در ایران به زیر ۳ درصد و متوسط حقوق در ایران به ماهانه ۳ میلیون تومان رسید. برای اولین بار اکثریت کشورهای منطقه و حتی اروپاییان بواسطه وابستگی به انرژی و محصولات کشاورزی ایران، بر اسراییل و آمریکا فشار آوردند تا از هرگونه تهدید ایران دست برداشته و با فلسطینیان صلح کند. ایران توانست با برقراری صنایع مشابه در فلسطین و کشورهای عربی و پاکستان اقتصاد آن کشورها را متحول کرده و از نفوذ افراطیون بکاهد. این کشورها نیز به نوبه خود نیازی به خرید اسلحه نداشته و قراردادهای نظامی خود با شوروی و چین و آمریکا را لغو کردند. ایران هر سال مقر کنفرانس صلح جهانی میشود که تمام کشورها میتوانند در آنجا مشکلات خود را مطرح و راه حل صلح آمیز پیدا کنند. اسراییل ناگزیر میشود با فلسطینیان صلح کند و تحت فشار اقتصادی و فشار جوامع بین المللی بودجه نظامی خود را کاهش داده و سلاحهای اتمی خود را نیز منهدم کند. ایران به مدل و الگوی اقتصادی و همزیستی منطقه تبدیل شده و از ایران به عنوان دمکراسی واقعی و الگوی همزیستی در خاورمیانه نام برده میشود.
ایران به کمک مدیران ایرانی - الاصل شبکه های سی ان ان و الجزیره و مدیران شبکه های تلویزیونی خارج از کشور و خبرنگاران برجسته ای نظیر خانم کریستین امانپور (شبکه ای بی سی آمریکا) بزرگترین و حرفه ای ترین شبکه خبررسانی مستقل دنیا را تاسیس میکند تا جایی که برخی از سرویسهای بی بی سی و سرویسهای خبری دولتی آمریکا و روسیه و فرانسه تعطیل میشوند. به کمک دکتر فیروز نادری (ناسا) و دهها مدیر و دانشمند برجسته، ایران پیشرفته ترین سازمان هوا فضای آسیا را تاسیس میکند. بزرگترین بانک خصوصی خاورمیانه به کمک دکتر بیگلری (از سیتی بنک) و دهها سرمایه گزار ایرانی بازگشته به ایران تاسیس میشود. همچنین صنایع مخابرات، استخراج معادن، اینترنت، نرم افزار، شیمی، خودروسازی، الکترونیک، سینما، و ... ایران با کمک صدها نفر از برجسته ترین متخصصین دنیا که ایرانی - الاصل بوده و در محیط باز جدید به ایران بازگشته اند، و با سرمایه گزاری دهها میلیونر ایرانی در دنیا زبانزد میشود. دیگر فروش نفت در تولید ناخالص ملی ایران نقش بسیار کمی دارد و لذا قیمت نفت کاهش یافته و اکثر ارتشهای دنیا از منطقه خاورمیانه خارج میشوند.
....
سال ۱۳۹۵ هنوز جهان مات و متحیر است که چگونه ایران در عرض ۵ سال راه ۲۵۰۰ ساله را طی کرده و مجدداً به بزرگترین امپراطوری و قدرت سیاسی - اقتصادی جهان تبدیل شده است؟؟ کشوری که در سال ۱۳۸۹ در آستانه جنگ داخلی بود و مردمش چه در داخل و چه در خارج به عنوان افرادی خشن، "ناراحت"، دروغگو، بی منطق، افسرده، تکرو و دشمن یکدیگر معرفی میشدند؟ راز این معجزه و استحاله و رشد یک شبه یک ملت چه بود؟ .....
....
از خواب پریدم و در اخبار اینترنت خواندم "سبزها" و "بسیجی" ها برای درگیری چهارشنبه سوری آماده شده و خط و نشان میکشند!! بقیه ایرانی ها هم که نه "سبزند" و نه "بسیجی" عازم مسافرت عیدند و یا برای کنسرت و پارتی راهی دبی و ترکیه و ارمنستان و مالزی هستند (با یک ۱۰۰ میلیون دلار ارز همراه خود!!).
وبلاگ نویس میهمان: ر. بازرگان