برادران دوقلوی ایرانی معروف در سیلیکون ولی آمریکا
ممکن است نام علی و هادی پرتویی برایتان نا آشنا باشد چون مانند بسیاری دیگر از ایرانیان موفق آمریکا در اجتماع ایرانیان سرمایه گذار یا تأثیر گذر نبوده اند اما این برادان دوقلو در راه اندازی برخی از شرکت های بزرگ در سیلیکون ولی (مرکز بزرگ تکنولوژی شرکتهای کامپیوتر و اینترنت آمریکا در فاصله سان فرانسیسکو و سن خوزه آمریکا، و مقر شرکتهایی نظیر یاهو، فیسبوک، اپل و گوگل) نقش موثری داشته اند. هادی از موسسان Tellme Networks و علی از موسسان LinkExchange است، که هر دو به شرکت مایکروسافت به مبالغ ۸۰۰ و ۲۶۵ میلیون دلار فروخته شده اند. علی همچنین یکی از اولین سرمایه گذاران در Zappos است که به مبلغ ۸۵۰ میلیون دلار به آمازون فروخته شده است. آنها از اولین خریداران سهام غول هایی چون فیسبوک و دارپ باکس بوده اند. این دو برادر که ۵ سال پس از انقلاب ایران به همراه خانواده به آمریکا مهاجرت کردند، مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه هاروارد در رشته علوم کامپیوتر گرفته اند. پدر آنها از موسسان دانشگاه شریف است که پس از مهاجرت به آمریکا در دانشگاه MIT مشغول به کار شد. مادر آنها نیز فارغ التحصیل رشته علوم کامپوتر از دانشگاه بوستن آمریکا است.
روزنامه مرکوری نیوز سن حوزه در مصاحبه ای با این دو برادر از چگونگی شروع فعالیت حرفه ای آن ها می پرسد. علی می گوید: پس از فارغ التحصیلی در سن ۲۳ سالگی هر دوی ما می خواستیم از والدینمان مراقبت کنیم. در حالی که هادی یک موقعیت شغلی تضمین شده در مایکروسافت داشت، من ریسک کرده و با دوست دوران دانشگاه هادی پروژه LinkExchange را شروع کردم. زمانی که LinkExchange به ثمر رسید و مایکروسافت آن را خرید من در آنجا ماندم و هادی به دنبال کارهای با ریسک بالا رفت. در پاسخ به این پرسش که آیا فروخته شدن هر دو شرکت شما به مایکروسافت تصادفی بود، هادی می گوید: پس از آنکه Tellme را به شرکت مایکروسافت واگذار کردیم، شخصی در هیات مدیره آن شرکت به بالمر(رئیس مایکروسافت) گفته بود "حواست باشد دفعه بعدی که با هادی ملاقات می کنی کیف پول خود را نبری".
آنها زمانی به فیسبوک پیوستند که تنها کمتر از ۱۰۰ دانشگاه عضو آن شده بودند. علی در پاسخ به خبرنگار مرکوری که از نحوه اتصال آن ها به فیسبوک می پرسد، چنین می گوید: همه چیز از LinkExchange و آشنایی ما با افرادی با استعداد آغاز شد. آنها ما را به مافیای PayPal و شین پارکروصل کردند. و شین از هادی دعوت کرد تا از فیسبوک دیدن کند. یادم می آید در آن زمان می گفتم: "ایده بسیار جذابی ست. اما آیا مطمئن هستید که هدفتان از همکاری با فیسبوک عضو شدن در انجمن های اخوت (fraternity) نیست".
در حالی که این دو برادر همچنان از سرمایه گذاران فعال در سیلیکون ولی هستند، به طور روزافزون نیز در پروژه های انسان دوستانه مشارکت می کنند. نمونه بارز آن سرمایه گذاری در Code.org است که یک پروژه غیرانتفاعیست و کودکان را به یادگیری توسعه نرم افزار تشویق می کند. آنها در این باره توضیح می دهند: ما در سرمایه گذاری هایمان به دنبال تاثیرگذاری اجتماعی نیستم، اما اگر شرکتی که در جهت سود دهی تاسیس شده تاثیرگذاری اجتماعی هم داشته باشد، به دو دلیل مورد پسند ماست. اول اینکه احساس خوبی در ما ایجاد می کند، و دوم مردم نیز خواهان موفقیت چنین پروژه هایی هستند. در حقیقت شرکت هایی که هم سود دهی مالی داشته باشند هم تاثیرگذاری اجتماعی انگیزه بیشتری ایجاد می کنند. هادی اضافه می کند: در مورد پروژه غیرانتفاعی Code.org، ما توانسته ایم رئیس جمهور امریکا، مارک زوکربرگ و بسیار دیگری را به مشارکت تشویق کنیم. و در حال حاضر ۲۵ میلیون کودک در این پروژه اموزشی شرکت کرده اند. چنین کاری برای شرکت های سود محور امکان پذیر نیست. او ادامه می دهد، ما زمانی که ۱۱ ساله بودیم به اینجا مهاجرت کردیم. و می توانم بگویم که از بسیاری جهات برای این کودکان ما نمونه ای هسستیم از اینکه چگونه مهاجرین می توانند کارآفرینی انجام دهند. و برنامه نویسی کامپیوتر ما را به این موفقیت رساند.
مرتبط با ایرانیان موفق
- بانوان شطرنج ایران در صدر المپیاد جهانی در نروژ
- یک ایرانی-الاصل مدارس خطرناکترین شهر آمریکا را متحول میکند
- درخشش "ماهان" دختر ایرانی سوئدی در نیمه نهایی ملودی فستیوالن
- انتخاب دانشجوی ایرانی (اصفهانی) ارسلان کاظمی توسط تیم پرطرفدار سیکسرز فیلادلفیا
- دختر بچه ۳ ساله نابغهٔ اردبیلی
- آریان طاری: بهترین شطرنجباز نوجوان نروژی، پا در راه کارلسن میگذارد
- مجری سابق تلویزیون ایران، مربی تیم ملی کشتی زنان دانمارک شد
- دکتر انقطأع، برنده امسال جایزه موسسه فرانکلین آمریکا
- خانم پزشک مشهدی جایزه برترین مخترع زن در همایش ژنو را دریافت کرد
- علی تقوا جوانترین رئیس حوزه انتخاباتی در تاریخ کانادا شد
- شکست رقیب قلدر آمریکایی توسط مددی همراه موسیقی ایرانی (ویدئو، تصویر)
- جوان آمریکایی که به فارسی و ۱۹ زبان تسلط دارد (ویدئو)
- دروازه بان ایرانی - آلمانی و ۴ ایرانی اروپایی دیگر بازی ایران با کویت که هستند؟
- از چاقو و تیر خوردن تا قهرمانی در کشور وایکینگ ها: زندگی پر تلاطم مرد آهنین رضا مددی (ویدئو)
- ویدئوی اهدای بالاترین نشان افتخار به یک ایرانی آمریکایی توسط اوباما