پنج ایرانی- الاصل در لیست موفقترین مهاجران آمریکا در بنیاد کارنگی
فرانکلین روزولت رییس جمهور سابق آمریکا در جایی گفته است: "به یاد بیاور، همواره به یاد بیاور که همه ما و شما و مخصوصاً من، از نسل مهاجرین و انقلابیون هستیم." از اولین روزهای اقامت در امریکا، مهاجرین مشارکت قابل ملاحظه ای در رفاه اجتماعی و اقتصادی ایالات متحده داشته اند. امروزه، بیش از هر زمان دیگری مهاجران از همه ملیت ها نقش اساسی در رویدادهای سیاسی و اجتماعی این کشور بازی می کنند. همانگونه وارطان گریگوریان مدیر عامل (ارمنی - الاصل) بنیاد کارنگی گفته است "اینجا در آمریکا ما در تلاش برای ایجاد یک ملت فراتر از محدودیت ها و برپایی مکانی برای مردمانی که با گذشتن از اختلافاتشان به دنبال تشریک اهداف و ایده آل های مشترکند هستیم. اینجا در آمریکا همه ما باید بدانیم که مشارکت در زندگی مدنی و پویای ملتمان، نه تنها یک حق بلکه یک اجبار است و شاید از همه مهمتر، معنی شهروندی همین باشد. "
مطابق روال سالانه، در ۴ جولای ۲۰۱۲ بنیاد کارنگی که بنیانگذارش آندرو کارنگی یک مهاجر اسکاتلندی بود با جشن گرفتن آرمان آقای کارنگی یعنی "شهروندی"، او و میراث میلیون ها مهاجر دیگر ساکن آمریکا را گرامی داشت. در این روز، با مشارکت نیویورک تایمز، زنان و مردانی که عشقشان به آمریکا منجر به طی موفقیت آمیز مسیر پیچیده و طولانی شهروندی آمریکا شده بود توسط بنیاد کارنگی مورد تحسین قرار گرفتند. امسال، ژورنالیست ها، بازیگران، دانشگاهیان، دانشمندان، سفرا، کارآفرینان و ورزشکاران در میان این گروه از مهاجرین بودند.
با غرور بسیار باید گفت که پنج نفر از ایرانیان نیز در این لیست حضور داشتند که برخی از آنها از بنیانگزاران و یا مدیران اتحادیه روابط عمومی ایرانیان در آمریکا "پایا" PAAIA میباشند:
اسامی پنج ایرانی در لیست امسال: حمید بیگلری (نایب رئیس و مدیر بازارهای نوظهور، سیتی گروپ)، ولی نصر (رئیس دانشکده مطالعات پیشرفته بین المللی دانشگاه جان هاپکینز)، نریمان فروردین (مدیر موسسه تکنولوژی استیونز)، گلی عامری (معاون سابق وزیر امور خارجه در امور آموزشی و فرهنگی) و سیروس امیر مکری (دستیار وزیر امور موسسات مالی، وزارت خزانه داری ایالات متحده)
"ایرانی تبارهای امریکایی در تمام جنبه های زندگی روزانه به این کشور کمک کرده اند." علی مژدهی رییس هیات مدیره PAAIA با گفتن این جمله ادامه می دهد که "افراد تقدیر شده توسط بنیاد کارنگی مثال هایی از صدها و هزاران مهاجر شامل آمریکاییان ایرانی تبار هستند که به صورت بی حد و مرز انرژی، خلاقیت و سخاوتمندی خود را برای تقویت جامعه ای که در آن زندگی می کنند هزینه می نمایند و آمریکا را مکان مناسبی برای زندگی می کنند."
آمریکایی های ایرانی تبار از موفق ترین مهاجران این کشور می باشند. بیش از ۵۰.۹ درصد آن ها مدرک لیسانس و بیش از یک چهارم آن ها مدرک فوق لیسانس دارند که طبق سرشماری انجام شده، بیشترین مقدار در میان ۶۷ نژاد مختلف است. به گزارش اداره کسب و کار کوچک، آمریکایی های ایرانی تبار با بیش از ۳۳۵۷۰ صاحبان کسب و کار در آمریکا و ۲۱.۵ درصد نرخ مالکیت تجارت، در میان ۲۰ گروه مهاجر با بالاترین نرخ مالکیت کسب و کار هستند که درآمد خالص کلی تجاری آن به ۲۵۵۹۴۵۰۰۰۰ دلار بالغ می گردد.
ترجمه گزارش سایت اتحادیه روابط عمومی ایرانیان در آمریکا "پایا" (PAAIA)
مرتبط:
ایرانی - الاصلها در آمریکا: ۲۹۰ هزار، ۴۶۴ هزار یا یک میلیون نفر؟ ایتالیایی هستیم یا ایرانی؟