۱۰۵ سالگی پروفسور غفاری، اولین دانشمند ایرانی شاغل در سازمان ناسا
دکتر ابوالقاسم غفاری اولین ایرانی شاغل در سازمان ناسا و تنها خارجی حاضر در پروژه آپولو (که منجر به تسخیر ماه توسط انسان شد) اخیراً در تاریخ ۱۵ ژوئن ۲۰۱۲، ۱۰۵ سالگی خود را جشن گرفت. او که متولد تهران و فارغ اتحصیل دبیرستان دارالفنون است در سال ۱۹۲۹ برای تحصیل ریاضیات و فیزیک به دانشگاه نانسی فرانسه رفت و مدرک لیسانس خود را در سال ۱۹۳۲ از آنجا گرفت. پس از گذراندن دوره های آموزشی در نجوم، فیزیک و تحلیل های عالی ریاضیات، مدرک دکترای علوم خود را در سال ۱۹۳۶ از دانشگاه سوربن دریافت کرد و به واسطه تحقیق در مورد موضوع ریاضی حرکت براونی مورد تقدیر قرار گرفت.
دکتر غفاری، به عنوان استاد در دانشگاه لندن مشغول به کار شد و همانجا مدرک پی اچ دی را از دانشکده ریاضیات با موضوع "تصحیح فاکتورهای سرعت و روش هودوگراف در دینامیک گازی" دریافت کرد. او سپس به عنوان محقق فولبرایت به دانشگاه هاروارد رفت و به تدریس معادلات دیفرانسیل و تحقیق در مورد دینامیک گاز پرداخت. او سپس به عنوان استاد ریاضی در دانشگاه پرینستون نیز فعالیت کرد و در موسسه مطالعات پیشرفته این دانشگاه در سال های اولیه دهه ۱۹۵۰ با آلبرت انیشتین در خصوص تئوری میدان منسجم جاذبه و الکترومغناطیس همکاری نمود. رابرت اپنهایمر که برنامه بمب اتمی امریکا را در طول جنگ جهانی دوم مدیریت کرده بود به عنوان مدیر موسسه قبل از استخدام با غفاری مصاحبه کرده بود. البته آن ها بعداً دوستان صمیمی شدند.
دکتر غفاری به عنوان استاد ریاضی در دانشگاه واشینگتن فعالیت کرد و به عنوان استاد ریاضیات عالی ما بین سال های ۱۹۴۱ تا ۱۹۵۶ به عضویت هیات علمی دانشکده علوم دانشگاه تهران درآمد. در سال ۱۹۵۶ او برای همیشه به آمریکا مهاجرت نمود و به عنوان متخصص ریاضیات به استخدام موسسه ملی استاندارد آمریکا درآمد. بخشی از وقت او در این سازمان به کار روی محاسبات حرکت ماهواره ها اختصاص یافت. در سال ۱۹۶۴، پس از سه سال کار روی برنامه های فضایی سرنشین دار او به عنوان دانشمند علوم فضایی به مرکز پرواز هوایی گودارد در سازمان ناسا پیوست و در خصوص وجوه ریاضی تکنیک های مختلف بهینه سازی مرتبط با مشکلات مسیر زمین- ماه برای ارسال راکت به ماه در این سازمان فعالیت کرد. او همچنین به تحقیق در مورد اثرات نسبیت عمومی بر مدار های ماهواره های زمین مصنوعی پرداخت.
او مفتخر به دریافت نشان سلطنتی از محمدرضا شاه پهلوی و جایزه دستاوردهای ویژه پروژه آپولو از ریچارد نیکسون رییس جمهور وقت آمریکا در سال ۱۹۶۹ شد. پروفسور غفاری بیش از ۵۰ مقاله با موضوع ریاضیات محض و کاربردی در آمریکا، انگلیس، فرانسه و ایران منتشر نموده است. علاوه بر انتشار دو کتاب درسی، او مولف کتاب ریاضی "روش هودوگراف در دینامیک گاز" نیز می باشد.
در سال ۲۰۰۵، دکتر غفاری جایزه پژوهشگر ممتاز را از انجمن استادان و پژوهشگران میراث ایران (APSIH) در UCLA دریافت کرد. در سال ۲۰۰۷، او موفق به اخذ تقدیرنامه از شهردار سابق بورلی هیلز و سفیر کنونی حسن نیت "جیمی دلشاد" به پاس یک عمر دستاوردهایش گردید. او همچنین عضو سابق کمیسیون ملی ایران در یونسکو می باشد. ایشان عضو آکادمی علوم نیویورک، فرهنگستان علوم واشنگتن، انجمن آمریکایی پیشبرد علوم و عضو انجمن ریاضی لندن، جامعه ریاضی آمریکا، انجمن ریاضی آمریکا و انجمن نجوم آمریکا است.
مرتبط با ناسا
- ویدئوی زیبای "زمین سال 2012 " یک کره و یک ارگانیسم
- بدون تعارف: با فیروز نادری
- کشف جدید ناسا: حبابهای انتهای منظومه شمسی
- انفجار بزرگ سطح خورشید
مرتبط:
- پنج ایرانی- الاصل در لیست موفقترین مهاجران آمریکا در بنیاد کارنگی
- توهین به موسیقیدان مبتکر ایرانی در مسابقه تلویزیونی آمریکا
- فتح قله کلیمانجارو تنها با کمک دو دست! توسط اسپنسر وست الگوی اراده و انگیزه
- چگونه دختر آمریکایی سرایدار بی خانمان به دانشگاه هاروارد راه پیدا کرد
- پشت پا زدن ارسلان کاظمی به لیگ حرفه ای بسکتبال آمریکا NBA
- فرزند مهاجر ایرانی ستاره فوتبال ژاپن میشود (تصویر و ویدئو)
- یک اردبیلی در فینال ورشهای رزمی آزاد خشن آمریکا
- از یتیم خیابان مولوی و پرورشگاه نارمک تا استاد معتبر دانشگاه اسلو نروژ
- زندگی پر تلاطم تورج کشتکار: از شیراز تا ستاره موزیک نروژ در مسابقات یوروویژن
- ادامه درخشش نوید اخوان در تلویزیون و سینمای آلمان (ویدئو)
- از یتیمخانه و معلول شیمیایی تا شهرت در سراسر استرالیا
- مدیر جدید فیسبوک: نوازنده کمانچه، عاشق فرهنگ ایران و موسیقی بنان!
- عارف غفوری یک ایرانی که مردم ترکیه را جادو کرده است!
- ارسلان کاظمی امید جدی برای بسکتبال حرفه ای آمریکا (ویدئو)
- "آیدا ساکی" ایرانی - الاصل یکی از 20 بورسیه هنری رییس جمهور آمریکا (از بین 3 میلیون دانش آموز)