ایرانیان خارج از کشور چگونه بلیط کنسرت میخرند؟
ایرانیان خارج از کشور معمولاً چه نوع کنسرتهایی را دوست دارند؟ چند روز مانده به کنسرت بلیط میخرند؟ در اوقات بیکاری چه میکنند؟ آیا اکثریتشان مایل به برگشت به ایران هستند یا خیر؟ آیا اگر بتوانند همسر ایرانی میگیرند یا غیر ایرانی؟ و ... بازاریابان و خود ایرانیان خیلی مایلند آمار علائق و رفتار ایرانیان خارج از کشور را بدانند اما کجاست آمار مستقل و معتبر؟ یکی از مزایای بزرگترین مجموعه اطلاعات مستقل خبری ایرانیان (سایت Kodoom.com) اینست که از دید آماری و کلی و بیطرفانه (بدون اغراق و ملاحظات سیاسی و تجاری و ...) توانایی سنجش برخی فاکتورهای اجتماعی را دارد. برای مثال شاید جالب باشد که بدانید:
ایرانیان بلیط کنسرتها را معمولاً چند روز قبل تهیه میکنند؟
ما ایرانیان به "دقیقه نودی"، "لحظه آخری" و بی تصمیم بودن معروفیم اما جالب است ۳ نمونه از آمار مربوط به خرید بلیط در کنسرتهای آمریکا را ببینید. نمودار مربوط به درصد کل بلیطهای فروش رفته بر اساس تعداد روزهای باقیمانده به کنسرت است.
در کنسرتی در سانفرانسیسکو ایالت کالیفرنیا:
خوب تصویر بدی نیست. ایرانیان سانفرانسیسکو که معروف به تحصیل کرده و روشنفکر بودن هستند از ۳۸ روز پیش از کنسرت شروع به خرید بلیطهای آنلاین کرده اند و تا حدی برنامه ریز به نظر میرسند. البته تا ۳ هفته مانده به کنسرت کمتر از ۲۰ درصد بلیطهای فروش رفته در دست مردم است که نشان میدهد فقط ۲۰ درصدی از اینترنتی های ایرانی آن منطقه از قبل برنامه ریزی میکنند. البته در همین کنسرت هم نیمی از کل بلیطهای فروش رفته در ۹ روز آخر به فروش رفته اند که نشان میدهد احتمالاً اعصاب برنامه گزار تا لحظات آخر "متشنج" بوده و دل نگران!
به نظر میرسد نمودارهای شهرهای دیگر آمریکا نیز روند مشابهی را نشان دهند اگرچه ایرانیان آن شهرها شاید حتی به منظمی ایرانیان شمال کالیفرنیا نباشند. دو نمودار فروش بلیط کنسرتها در شهرهای هوستون تگزاس و واشنگتن دی سی (پایتخت آمریکا) را هم میبینیم:
در هوستون تگزاس و واشنگتن هم اگر چه تعداد کمی از ایرانیان منظم و غرب زده شده! از ۳ یا ۴ هفته پیش شروع به خرید بلیط کرده اند اما نیمی از بلیطها در هفته آخر (در هوستون) و یا ۴ روز آخر! (در واشنگتن) به فروش رفته اند. حال خودتان را جای برنامه گزار بگذارید و ببینید برنامه ریزی کنسرتی که تا یک هفته مانده نیمی از مشتریانش بلیط نخریده اند چقدر سخت است.
البته آمار مربوط به درصد کل بلیطهای فروش رفته است یعنی آمار ۱۰۰ درصدی روز آخر به معنای پرشدن سالونها نیست. بسیاری از کنسرتهای ایرانی این روزها در خارج از کشور بین ۳۰ تا ۷۰ درصد سالن را پر میکنند که این خود فشار زیادی را بر کنسرت گزارها می آورد. نکته دیگر اینکه این آمار فروش آنلاین (اینترنتی) بلیطهاست که معمولاً توسط افراد جوانتر و تحصیلکرده و برنامه ریز انجام میشود. احتمالاً فروش بلیط در فروشگاهها و مغازه های ایرانی از لحاظ "دقیقه نودی" و "لحظه آخری" بودن اوضاعش از این هم بدتر است.
آمار فروش بلیطها در اروپا و استرالیا و .. نیز تا حدی مشابه بوده ولی بسته به هر منطقه و شهر متفاوت میباشد. برای مثال رویدادهای فرهنگی و هنری در شهرهایی مانند وین در اتریش و یا برلین در آلمان با استقبال بیشتری مواجه میشوند تا برخی شهرهای دیگر مانند آنتالیای ترکیه یا دبی! نوع رویداد و فصل اجرای آن بر استقبال مردم اثر گزار هستند که در قسمتهای آینده وبلاگ شاید آمار مربوطه را بررسی کنیم.
اما ایرانیان خارج از کشور از چه نوع رویدادهایی بیشتر استقبال میکنند؟ در اوقات بیکاری خود چه میکنند؟ آیا اکثریتشان مایل به برگشت به ایران هستند یا خیر؟ آیا اگر بتوانند همسر ایرانی میگیرند یا غیر ایرانی؟ برخی از این آمار را خود میتوانید با شرکت در بخش نظرسنجی سایت ملاحظه کنید. در قسمت بعدی این وبلاگ هم آمار بیشتری ارائه خواهد شد.