بهترین و بدترین کشورها برای مادر شدن: رتبه ایران چندم است؟
سازمان بین المللی «کودکان را نجات دهیم» همزمان با روز مادر نتایج رده بندی امسال خود در باره وضعیت زنان در کشورهای دنیا را منتشر کرده است که بر اساس نتایج آن بدترین کشورهای برای "مادر شدن" کشورهای نیجر، افغانستان و یمن میباشند و بهترین کشورها به ترتیب نروژ، ایسلند، سوئد، نیوزیلند، دانمارک، فنلاند، استرالیا، بلژیک و ایرلند میباشند. اما رتبه ایران در این گزارش چیست؟
در این گزارش سالیانه (لینک مرجع کامل اینجا)، وضعیت زنان و کودکان بر اساس شاخصهایی مانند سطح تحصیلات مادران، نرخ فوت نوزادان، تغذیه از شیر مادر، درآمد زنان، حضور زنان در مقامهای قدرتمند سیاسی و ... در ۱۶۵ کشور دنیا رتبه بندی میشود. برای مثال در ایران ۳ درصد مقامات دولتی و مجلسی در اختیار خانمهاست در حالیکه در عربستان و قطر "صفر" درصد (هیچ)، هندوستان ۱۱ درصد، آفریقای جنوبی ۴۳ درصد، و نروژ ۴۰ درصد از کرسی های دولتی و مجلس در اختیار زنان است.
ایران در رتبه بندی کلی در میان ۱۶۵ کشور ۹۳ و در گروه دوم یا کشورهای کم توسعه قرار دارد (سال گذشته رتبه ایران ۸۱ بود). در ایران درآمد متوسط یک زن شاغل ۳۲ درصد درآمد متوسط یک مرد شاغل است در حالیکه در عربستان این نسبت ۱۶ درصد، اتریش ۴۰ درصد، ژاپن ۴۵ درصد، آمریکا ۶۲ درصد، اسرائیل ۶۴ درصد و نروژ ۷۷ درصد میباشد. از میان سایر کشورهای کم توسعه، کوبا رتبه ۴۴، اسراییل ۴۵، چین ۵۷، بحرین ۶۹، ترکیه ۹۰، و عربستان سعودی ۱۰۶ مین کشور در رتبه بندی کشورهای مناسب برای "مادر بودن" میباشند.
ایالات متحده در این گزارش جدید رتبه ۲۵ را در میان ۱۶۵ کشور مورد مطالعه به دست آورده است و ۶ پله از رتبه سال گذشته اش صعود کرده است. با این حال آمریکا در میان کشورهای صنعتی و پردرآمد از بسیاری از لحاظ وضعیت خوبی ندارد. برای مثال احتمال فوت زنان هنگام وضع حمل در آمریکا ۷ برابر احتمال فوت در ایرلند یا ایتالیا میباشد. همچنین آمریکا از معدود کشورهای پیشرفته میباشد که به خانمهای تازه مادر شده مرخصی با حقوق نمیدهد. در مقایسه، در کشوری مانند نروژ، یک تازه مادر برای نزدیک ۹ ماه برای مادری نوزاد خود مرخصی با حقوق کامل دریافت میکند.
متاسفانه بر پایه این گزارش، بیش از نیمی از کودکان جهان هنوز به ۶ عنصر حیات بخش یعنی مکملهای غذایی آهن دار در زمان بارداری مادران، تغذیه از شیر مادر، مکملهای غذایی، ویتامین A، زینک (قرص روی برای جلوگیری از اسهال کودکان) و آب و بهداشت دسترسی ندارند در حالیکه مداوای اسهال کودکان با مکمل زینک (روی) فقط ۳۰ سنت (نزدیک ۵۰۰ تومان) خرج دارد و میتواند از مرگ ۴ درصد از کودکان دنیا جلوگیری کند. البته کشورهای کم درآمدی مانند پرو، ماداگاسکار، جامایکا، اوکرایین، شیلی و چین توانسته اند به پیشرفتهای خوبی در زمینه بهبود وضع مادران و کودکان برسند. این در حالیست که کشورهایی مانند آمریکا، کویت و ونزوئلا علیرغم درآمد مناسب ملی پیشرفتهای کمتری در وضعیت زنان انجام داده اند.
مرتبط:
بهترین و بدترین کشورها برای زنان: از مادری تا تجارت، سیاست، ورزش و طول عمر
- نظرسنجی "تجربه شما از مادر ایرانی"خط>
- مفسر مسابقات ورزیدگی بدنی آمریکا: این دختر (آزاده برومند) شکست ناپذیر است!
- ضرب و شتم خبرنگار ایرانی - الاصل در ویرجینیا و سکوت پلیس و رسانه ها
- دو ایرانی - الاصل در مسابقات دختر شایسته کانادا - نیازمند رای ایرانیان
- ویدئوی پریدن خانمی معترض بر خودروی احمدی نژاد
- چطور چربی شکم خانمها آب میشود؟
- بهترین و بدترین کشورها برای زنان: از مادری تا تجارت، سیاست، ورزش و طول عمر
- بدون تعارف: با سوگند شاکر نماینده ایرانی - الاصل پارلمان نوجوانان انگلیس
- مدال طلای مریم طوسی پس از شکست دو رقیب چینی (ویدئو)
- خانم ایرانی در سوئد در لیست محبوبترین کمدینها و موفقترین مهاجران
- نازنین افشین جم از زندگی تازه خود با وزیر دفاع کانادا می گوید
- مشکلات اسکیت سواری خانمها در ایران! (انیمیشن و فیلم)
- (ویدئو) نمایش خیابانی مبتکرانه: داستان درد و رنج زنان ایران
- اولین ویدئوی مجاز آموزش مسائل جنسی و زناشویی در ایران
- ویدئوی ایران قبل از انقلاب: آزادی جنسی بدون زمینه سازی فرهنگی و مدنی
- دختر ایرانی شناور در یخ در حال آمادگی برای مسابقات شنای زمستانی سوئد (ویدئو)
» این خلاصه فارسی نسخه کوتاه شده ایست از نوشتار کامل به زبان انگلیسی. در صورت تمایل به دریافت ترجمه کامل با ما تماس بگیرید.